O nouă videoconferință la UEFA. FRF va propune extinderea termenului de finalizare a competițiilor interne

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Mar. 2020, 19:40 Liga 2
O nouă videoconferință la UEFA. FRF va propune extinderea termenului de finalizare a competițiilor interne

Evoluția pandemiei COVID-19 continuă, cazurile îmbolnăvirilor și deceselor crescând de la o zi la alta. De exemplu, în România s-a ajuns la aproximativ 2.000 de confirmări de infecție cu acest coronavirus și la 46 de decese. În această situație, competițiile sportive rămân suspendate, iar data reluării fotbalului e în continuare incertă. Miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, la UEFA va avea loc o nouă videoconferință pe această temă. FRF va fi reprezentată de președintele Răzvan Burleanu, iar una dintre propunerile pe care le va avea e legată de extinderea termenului la care să se încheie sezoanele în acest an.

FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie pentru a obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Momentan, în România, unde e declarată stare de urgență și s-a trecut la scenariul 4, o dată la care ar putea reîncepe cluburile activitatea este 16 aprilie și 16 mai pentru reluarea meciurilor oficiale.

”Având în vedere evoluția pandemiei COVID-19, UEFA a stabilit o videoconferință cu reprezentanți ai tuturor celor 55 de federații naționale, dedicată situației reprogramării tuturor partidelor din diferite competiții. Discuțiile vor avea loc miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, ora României.

FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie, stabilit de UEFA în data de 17 martie a.c., cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competițiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situația privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăți în jurul acestei date.

Pe ordinea de zi a videoconferinței UEFA se află:

  • Meciurile echipelor naționale programate în iunie;
  • Competițiile europene intercluburi – posibilitățile de a le încheia pe cele din actualul sezon și impactul asupra celor din sezonul viitor;
  • Situația contractuală a fotbaliștilor și perioadele de transfer;
  • Licența UEFA și Fair-Play-ul financiar;
  • Preliminarii EURO feminin;
  • Preliminarii EURO U21;
  • Situația competițiilor selecționatelor de juniori, masculin și feminin, U17 și U19, precum și turneele internaționale de dezvoltare U16.

De asemenea, în cadrul videoconferinței se va analiza situația din fiecare țară în ceea ce privește competițiile naționale”, anunță FRF.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Mar. 2020, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă