O bătaie ”pe întuneric” între suporteri, oprită la timp la meciul Poli – Petrolul! Ce spune Jandarmeria despre sancțiuni

Autor: Anda DELIU Publicat: 25 Feb. 2022, 13:08 Actualizat: 25 Feb. 2022, 13:14 Liga 2

La prima stingere a nocturnei pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în timpul meciului dintre Poli și Petrolul, s-ar fi putut produce și incidente de altă natură. Un grup din galeria echipei ploieștene a dorit să meargă să se bată cu fanii timișoreni, dar a fost oprit la timp.

”Lupii galbeni” au rupt gardul

15 fani, dintre cei 50-60 care au făcut deplasarea la meciul de la Timișoara, au rupt gardul care separa sectoarele din tribună, după ce nocturna a cedat în minutul 8 al meciului. Scopul lor era să ajungă de la Peluza Nord la Tribuna 1, la sectorul galeriei timișorene.

Jandarmii au intervenit însă la timp și fanii Petrolului au fost împinși la loc în sectorul rezervat lor.

”Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că aproximativ 15 suporteri ai galeriei echipei oaspete F.C. Petrolul Ploiești, în momentul întreruperii energiei electrice a nocturnei de pe stadionul “Dan Păltinișanu”, au îndepărtat o bucată de plasă a gardului despărțitor din zona rezervată galeriei oaspete și s-au deplasat în direcția galeriei echipei gazdă S.S.U. Politehnica Timișoara. În urma celor întâmplate, jandarmii au intervenit pentru stoparea activității și pentru întoarcerea suporterilor echipei oaspete în locul special destinat”, a transmis Remus Mezinca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

Imagini cu suporteri alergând pe inelul superior stadionului ”Dan Păltinișanu” și cu intervenția jandarmilor au fost surprinse și în direct de televiziunile care au transmis meciul.

Fanii vinovați riscă să se aleagă cu interdicție de a intrat pe stadioane

În aceste momente, jandarmii din Timiș încearcă să-i identifice pe suporterii care au avut chef de bătaie. Ei se vor alege cu amenzi și, posibil, chiar interdicția de a merge la meciuri de fotbal cel puțin un an.

”În conformitate cu actele normative în vigoare și în baza filmărilor operative, IJJ Timiș va lua măsuri de sancționare a faptelor ce contravin normelor legale”, a mai informat purtătorul de cuvânt al IJJ.

Suporterii Politehnicii și cei ai Petrolului au mai avut conflicte și în trecut.

Reamintim că meciul dintre Poli Timișoara și Petrolul, programat joi, 24 februarie, de la ora 20:00, a fost perturbat de două căderi ale instalației de nocturnă a stadionului ”Dan Păltinișanu”. Prima dată, în minutul 8. Instalația a repornit după circa zece minute și meciul s-a reluat, dar în minutul 37 al jocului a cedat a doua oară, iar arbitrul a fluierat finalul partidei, conform regulamentului, jocul urmând a fi câștigat la ”masa verde” de oaspeții de la Petrolul. Cu o zi înainte, instalația a căzut la antrenamentul poliștilor, și se pare că intervențile făcute de firma de mentenanță au fost în van.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures și Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 25 Feb. 2022, 13:08 Actualizat: 25 Feb. 2022, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă