„Nu suntem disperați să promovăm, dar noi nu ne dăm la o parte, dacă, Doamne-ajută, reușim.” Ce obiectiv au covăsnenii și cum prevăd lupta pentru Liga 1

Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 18:12 Liga 2

Două nou-promovate sunt printre echipele care fac legea în acest sezon al Ligii 2. Juventus București s-a instalat confortabil în fotoliul de lider și nu vrea să-l mai cedeze, în timp ce pentru cealaltă poziție promovabilă sau cea de baraj se luptă alte cinci cluburi: UTA, Sepsi OSK, Olimpia, FC Brașov și CS Mioveni. Dintre acestea, nou-promovata din Sfântu Gheorghe pare una dintre cele mai în formă echipe în acest an.

Formația pregătită de Valentin Suciu a început perfect partea a doua a sezonului, are două victorii în două meciuri, a urcat pentru scurt timp pe a doua poziție promovabilă, iar acum e pe locul 3, care duce la baraj. Covăsnenii au însă un avantaj față de „Bătrâna Doamnă”, fiindcă au un meci mai puțin disputat, iar diferența în minus față de arădeni e doar de un punct. Cu o victorie, Sepsi OSK se poate instala pe a doua treaptă a podiumului și poate visa la Liga 1, un obiectiv pe care jucătorii și conducătorii echipei spun că nu-l au stabilit, însă la care visează.

„Este un campionat foarte strâns, în față sunt patru-cinci echipe care trag la promovare. Eu zic că locul 2 o să se decidă până-n ultima etapă. Cred că primul loc s-a dus, nu știu dacă vreo echipă îi mai poate lua locul lui Juventus București. Noi nu ne dăm la o parte, dacă, Doamne-ajută, reușim să promovăm. Dacă se întâmplă asta, e bine, dacă nu, nu e nicio problemă, căci pentru noi obiectivul rămâne să ajungem pe locurile 4-6. Așa că noi nu suntem disperați să promovăm. Dar dacă ajungi acolo, știi cum e – ce-i mai frumos decât să joci în Liga 1?”, spune, pentru Covasna Media, atacantul și golgheterul echipei Attila Hadnagy.

Nici antrenorul Valentin Suciu nu vrea să vorbească despre obiectul de a promova, ci îl ia ca un bonus în cazul în care va fi realizat. „Este un drum foarte lung până la sfârșitul campionatului, sunt jocuri foarte grele, din cauza asta nu ne gândim la promovare. Planurile nu s-au schimbat deloc, rămân tot locurile 4-6. Ne dorim să câștigăm fiecare joc, rămâne de văzut dacă o să și reușim, nu ne gândim deloc la promovare”, a spus Suciu.

Vicepreședintele și directorul executiv al Sepsi OSK, David Kertesz, transmite că toți cei din cadrul clubului trebuie să rămână cu picioarele pe pâmânt. „De pe locul 3 se vede foarte bine campionatul. Pe de altă parte, noi întotdeauna am zis că rămânem cu picioarele pe pământ. Inițial, la începutul campionatului, ne-am propus ca țel locurile 8-10, apoi am zis locurile 4-6, rămâne așa cum am spus, nu am schimbat nimic. Firește, dacă vedem, către finele campionatului, că stăm foarte bine, normal că n-o să ne dăm la o parte, mai apăsăm pe accelerator și facem tot posibilul (n.r. – pentru a promova). Ar fi un lucru istoric pentru noi”, a spus Kertesz.

Hadnagy: „Dacă pot să dau 30 de goluri, dau 30″

Cât despre titlul de golgheter, Attila Hadnagy, care a fost depășit în fruntea clasamentului de Adrian Petre în ultima etapă, spune că nu asta e ținta lui, însă va încerca să dea cât mai multe goluri.

„Eu chiar mă bucur pentru Petre. E un jucător tânăr, are 19 ani, are cariera în fața lui. Eu deja sunt spre sfârșitul carierei. Eu mă bucur să mai ajut încă măcar echipa asta și cred că mai pot. Golurile o arată. În 20 de etape, din care n-am jucat două, am dat 20 de goluri. Eu vreau să dau cât mai multe, dar nu e un obiectiv pentru mine. Odată, pe când jucam la FC Brașov și am promovat, am mai fost golgheterul ligii – atunci erau două serii. Am câștigat titlul de golgheter cu 24 de goluri. Mai bine să câștige echipa, dar dacă pot să dau 30 de goluri, dau 30. Nu vreau să mă opresc, pentru că îmi place să dau gol”, a spus Hadnagy pentru Covasna Media.

În clasamentul golgheterilor conduce atacantul echipei UTA Bătrâna Doamnă, Adrian Petre, cu 21 de goluri, pe locul 2 e Attila Hadnagy, cu 20 de goluri, iar pe locul 3 e Remus Chipirliu, de la Juventus București, cu 18 goluri.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă duminică în etapa a 24-a a Ligii 2, în deplasare, de la ora 11:00, la Clinceni, cu Academica. Covăsnenii sunt pe locul 3, cu 41 de puncte, iar ilfovenii au 24 de puncte și sunt pe locul 13.

Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă