Noua imagine a Petrolului

03 Aug. 2009, 17:49 Liga 2
Noua imagine a Petrolului

 

S-a demonstrat – și nu de puține ori- că rezultatele din meciurile de verificare nu reprezintă cel mai bun criteriu pentru a cataloga potențialul unei echipe în partidele care contează cu adevărat.

 

Tot la fel de adevărat este, însă, și faptul că jocul formației din perioada precompetițională poate etala cu ușurință punctele slabe și cele forte ale angrenajului imaginat de conducerea tehnică a grupării respective.

 

Ceea ce a arătat jocul echipei Petrolul Ploiești în meciurile de verificare disputate până acum nu este prea încurajator, nici pentru suporteri și nici pentru cei implicați direct la echipă.

 

Primele partide amicale disputate de petroliști sub comanda lui Vivi Răchită au fost unele convingătoare, 5-1 cu Petrolistul Kaproni Boldești și 2-2 cu Unirea Urziceni, campioana en-titre a României. Era, însă, perioada în care Răchită îi avea la pregătire și pe Coțan, Marinescu, Muțiu, Costache, sau Laurențiu Dumitru. După “dispariția” acestora din lot, din diferite motive, echipa a înregistrat un recul evident atât în planul jocului, cât și în cel al rezultatelor. Două înfrângeri (0-2 cu Internațional Curtea de Argeș și 1-2 cu Petrolistul Kaproni Boldești) un egal (0-0) cu Tricolorul Breaza și două victorii- cu Dunărea Giurgiu și Petrolul Teleajen Ploiești au fost rezultatele celorlalte meciuri de verificare jucate de Petrolul Ploiești până în acest moment.

 

Ceea ce trebuie reținut , dincolo de joc și de rezultate, este faptul că echipa nu are nici până acum, cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul campionatului, o organigramă bine pusă la punct și, mai grav, nu are certitudinea sprijinului financiar pe care managerul Vivi Răchită a mizat pentru cooptarea în lot a unor fotbaliști de valoare. Fără aceste două criterii îndeplinite, Petrolul nu poate avea un obiectiv de performanță, așa cum își doresc suporterii. Care suporteri par a reprezenta singura certitudine la echipă.

Concret, portarul Iorga, fundașul Daniel Chiriță, mijlocașii Liviu Mihai și Minciună și atacantul Elek sunt cam singurii care au arătat că pot face față la Petrolul. În rest, multă mediocritate. Din acest aluat, Răchită are ingrata misiune de a face o echipă care să nu se facă de râs în Liga a II-a. va fi greu, foarte greu, dar nu imposibil, mai ales dacă el va fi ajutat și de noua conducere a clubului.

 

Imaginea unei echipe care nu vroia să promoveze- creată în ultimii 5 ani- a pălit și a fost înlocuită cu imaginea unei formații care, în acest moment, nici măcar nu își poate propune să promoveze. Dar nu pentru că nu s-ar vrea, ci pentru că nu are bani și jucători pentru atingerea unui astfel de obiectiv. E o diferență care , în definitiv, contează foarte mult.

 

Sursa: prahovasport.ro

03 Aug. 2009, 17:49 Liga 2
Pe aceeași temă