Nicolae Grigore, după ce Rapid s-a încurcat și de SCM Gloria Buzău: ”Petrolul, Craiova au făcut rezultate de egalitate cu Gloria pe propriul teren.” Când crede că se vor descătușa jucătorii săi și de ce a ajuns Luca Florică la spital

Marius ANGHEL 25 Feb. 2021, 20:44 Liga 2

Rapid a obținut doar o remiză din deplasarea de la Buzău, 0-0 cu SCM Gloria, într-un meci în care echipa lui Ilie Stan a avut mai multe ocazii și a fost mai periculoasă. Formația giuleșteană acumulează doar două puncte din șase în primele două partide oficiale din 2021 și bate pasul pe loc în Liga 2.

Momentan, Rapid egalează ASU Poli la puncte (27) și jocuri (15), rămâne pe locul 3, fiindcă are un golaveraj inferior față de timișoreni, însă are șanse mari să pice în clasament după celelalte rezultate din etapa a 17-a a eșalonului secund.

Nicolae Grigore, după egalul Rapidului la Buzău: ”Suntem nemulțumiți”

Așteptările sunt mari la Rapid, astfel că o nouă remiză înregistrată de Alexandru Ioniță și compania nu mulțumește, mai ales că orice pas greșit îți poate aduce o coborâre de câteva locuri în clasament, ținând cont că lupta pentru play-off este foarte strânsă și echipele inclusiv aflate acum la mijlocul ierarhiei au speranțe la turneul de promovare.

”Nu mă mulțumește acest rezultat de egalitate. Am venit aici să câștigăm, să luăm cele trei puncte, mai ales după ce se întâmplase duminică, atunci când am pierdut două puncte la ultima fază (n.r. – Rapid a condus cu 2-0 Ripensia, însă timișorenii au egalat pe final). Nu am reușit să câștigăm aici, am făcut și greșeli. Au fost și lucruri bune, dar, per total, suntem nemulțumiți pentru ceea ce s-a întâmplat în această seară. 

Gloria Buzău este o echipă foarte bună, știm asta, am știut de la bun început. Din ce știu, nicio echipă dintre cele cu pretenții, echipele din față, exceptând Poli Timișoara, în etapa trecută, nu a reușit să învingă Gloria Buzău. Nici Petrolul, nici Craiova, nimeni nu a reușit. Ba, chiar, aceste echipe au făcut rezultate de egalitate cu Gloria pe propriul teren. Știam că ne așteaptă un meci greu, nu venisem la Buzău să ne așteptăm la altceva, dar, v-am zis, ideea și obiectivul nostru este de a câștiga trei puncte”, a spus Nicolae Grigore la Rapid TV, unde moderator a fost Alexandru Amironoaiei, fost jurnalist la ProSport / Liga2.ro.

Luca Florică a ajuns la spital: ”Credem că este bine”

Antrenorul giuleștenilor a vorbit și despre situația lui Luca Florică, fundașul ajuns la spital după ce a acuzat o lovitură primită în piept de la Ciobanu (47), nesancționată de arbitru. Jucătorul a dat senzația că poate continua, ca apoi să fie înlocuit în minutul 50 de Enrichi Finica.

”Este la spital. Sperăm și credem că este bine, dar date exacte despre el, deocamdată, nu avem. Nu știm exact care este situația lui. Credem că este bine, pentru că am văzut că a ieșit pe picioare, chiar el mi-a spus atunci că vrea să mai intre să mai joace. Știu că i s-a tăiat respirația pe moment, a avut o lovitură în abdomen”, a spus Grigore la finalul jocului de la Buzău.

Urmează meciul cu FK Csikszereda: ”După ce vom obține o victorie, jucătorii vor fi mult mai volubili, mai relaxați și lucrurile vor evolua mult mai bine”

În următoarea etapă, a 18-a a Ligii 2, Rapid va întâlni pe teren propriu, în data de 6 martie, de la ora 12:00, FK Csikszereda. Până atunci, echipa din Miercurea Ciuc joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, cu Ripensia, în etapa a 17-a.

Ciucanii luptă și ei pentru play-off, momentan fiind pe locul 6, cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri.

”Avem nevoie de victorie în următoarea etapă, să câștigăm și să ne descătușăm. Sunt convins că după ce vom obține o victorie, jucătorii vor fi mult mai volubili, mult mai relaxați și lucrurile vor evolua mult mai bine. În momentul ăsta, asta este ceea ce ne lipsește. Simt presiunea rezultatelor, presiunea unui club precum Rapidul și doar așa putem să mergem înainte și să avem rezultate bune, câștigând următorul meci neapărat.

Știm că Csikszereda este o echipă bună a Ligii a 2-a, o echipă organizată, atât din punct de vedere a clubului, cât și al echipei. Dar jucăm pe teren propriu. Sperăm să nu mai facem erorile de la meciul trecut de pe teren propriu și sunt convins că jucătorii se vor capacita și făcând lucrurile bine vom reuși să ne impunem”, a vorbit Nicolae Grigore despre ce urmează pentru Rapid.

Ulterior, Rapid mai are meciuri cu Unirea Slobozia (deplasare), Dunărea Călărași (acasă) și Metaloglobus București (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 25 Feb. 2021, 20:44 Liga 2
Pe aceeași temă