Nicolae Grigore, după ce Metaloglobus a învins și Petrolul și are maximum de puncte cu el antrenor: ”Poate, poate, pe undeva rezultatul de egalitate ar fi fost mai echitabil.” Fostul rapidist a driblat întrebarea privind promovarea

Marius ANGHEL 07 Aug. 2021, 18:38 Liga 2

Metaloglobus rămâne o echipă incomodă și în acest sezon de Liga 2. După primele două etape, formația bucureșteană are maximum de puncte, după meciurile cu Astra și Petrolul. Nou antrenor al trupei din Pantelimon, Nicolae Grigore, a evitat să răspundă la întrebarea ce obiectiv are, dacă echipa sa are condiții că spere la Liga 1.

Măzărache a ținut Metaloglobus în joc, Lung l-a copiat la ratări. Enache le-a dat lecție amândurora

După 2-1 la Giurgiu cu Astra, Metaloglobus a trecut și de Petrolul, cu 1-0, acasă. Contra ploieștenilor, bucureștenii n-au arătat însă pe teren că ar fi meritat victoria, după o primă repriză în care nu au contat în atac, iar o a doua în care au marcat pe o fază de contraatac, printr-o execuție frumoasă a nou-intratului Alexandru Enache. Mijlocașul de 20 de ani care în ediția trecută de Liga 2 a prins 61 de minute în 6 meciuri la Viitorul Pandurii a reușit al doilea gol în două meciuri.

În schimb, Măzărache a avut două mari situații de gol în prima repriză (12 și 42), iar Lung a degajat din fața lui Diarra după ce Gavrilaș a scăpat mingea în față la șutul lui Pîrvulescu din 6 metri lateral. În partea a doua, Gavrilaș (90) a salvat din vinclu o minge centrată de Țicu din flancul stâng, iar Stoica (90+3 – foto) a cerut penalty la o fază în care Răuță l-a tras în spate, iar Lung i-a dat un picior, dar arbitrul nu a fost impresionat și a lăsat jocul să continue.

Metaloglobus, lângă golul lui Enache, a avut o ocazie mare prin Daniel Lung (50), care din 5 metri a șutat mult peste poartă, iar în prelungiri Vraciu (90+1) a irosit un contraatac pornit de el, preferând un șut plasat pe lângă poartă, în detrimentul unei pase pentru Potecea, liber.

Nicolae Grigore: ”Suntem bucuroși pentru ceea ce am reușit”

La finalul partidei în care mare parte din ea Metaloglobus s-a apărat, Nicolae Grigore a recunoscut că echipa sa nu merita victoria.

”Poate, poate, pe undeva rezultatul de egalitate ar fi fost mai echitabil, dar suntem bucuroși pentru ceea ce am reușit, pentru ceea ce am realizat și sunt bucuros pentru atitudinea și, cu riscul de a mă repeta, pentru spiritul de care băieții au dat dovadă în această după-amiază.

Petrolul e o echipă bună, o echipă care cu siguranță se va bate la promovare, un antrenor foarte bun, un staff foarte bun, doar că, probabil, noi suntem mai obișnuiți pe această suprafață, știm să ne adaptăm mai bine la acestă suprafață pe ceea ce vrem să construim aici ca să reușim să câștigăm multe meciuri pe acest teren”, a spus Grigore la microfonul DigiSport.

”Echipele de la Liga a 2-a sunt destul de echilibrate valoric. Vor mai fi multe surprize în timpul acestui campionat”, a spus, în schimb, Nicolae Constantin, antrenorul Petrolului.

Grigore nu se lasă dus de val să vorbească de promovare la Metaloglobus

Întrebat dacă Metaloglobus are toate condițiile pentru a promova, având în vedere obiectivele înainte pe care și le propune la începutul fiecărui sezon de Liga 2, cel puțin în ultimii doi ani, Nicolae Grigore a fentat un răspuns cert.

”N-aș vrea să mă las dus de val în momentul ăsta. V-am zis, e o victorie care nouă ne-a dat satisfacție. Evident că sunt echipe cu bugete mult mai mari decât avem noi, condiții mult mai bune decât avem, doar că aici întotdeauna s-a mers pe acest spirit de grup, pe unitatea grupului și încercăm să ne menținem sus. V-am zis, evident că sunt echipe cu tradiție, care au în spate un nume și care își doresc și poate, prin prisma bugetului, poate ar părea ca la prima strigare să aibă o șansă în plus față de noi”, a spus, în schimb, fostul antrenor pentru cinci meciuri al Rapidului.

”Sperăm ca anul acesta să terminăm în primele șase. Ăsta este obiectivul nostru”, a fost, ceva mai exact, Ovidiu Herea, căpitanul Metaloglobusului și antrenor secund.

Următorul meci, la Chiajna, tot pe sintetic, ca acasă

În etapa următoare, Metaloglobus joacă tot pe un teren cu care e învățată, pe sintetic, la Chiajna, împotriva unei echipe Concordia care are tot două victorii după primele două etape: 2-0 cu Unirea Constanța și 1-0 la Poli Iași.

Nicolae Grigore a vorbit despre faptul că Metaloglobus are un program greu.

”E acest flux de meciuri pe care îl avem, pe care îl are fiecare echipă, meciuri dificile, cu Petrolul, urmează Chiajna, după aceea Hermannstadtul și apoi ”U” Cluj. E un meci complicat (n.r. – cel de la Chiajna), am văzut că și Chiajna are două victorii consecutive și cu siguranță va fi un meci încrâncenat, un meci de bătaie, un meci dificil, evident”, a mai spus Grigore, aflat la a doua sa experiență ca antrenor principal.

Cu 6 puncte acumulate în două meciuri, Metaloglobus e la egalitate cu alte trei echipe, dar e pe locul 4, momentan, din cauza golaverajului. În etapa următoare joacă în deplasare la Concordia Chiajna (14 august, ora 11:00).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1300-ploiestenii-au-castigat-ultimele-doua-intalniri-cu-bucurestenii-19194817

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

 

Marius ANGHEL 07 Aug. 2021, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă