Nici foștii jucători ai Rapidului nu mai cred în promovare. Adrian Iencsi e ferm: ”Mi-au plăcut Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Turris Oltul. Celelalte, slabe”. Giuleștenii au nevoie de jocul rezultatelor să spere la Liga 1

Andrei PASCU 01 Aug. 2020, 13:38 Liga 2
Nici foștii jucători ai Rapidului nu mai cred în promovare. Adrian Iencsi e ferm: ”Mi-au plăcut Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Turris Oltul. Celelalte, slabe”. Giuleștenii au nevoie de jocul rezultatelor să spere la Liga 1

Numele Adrian Iencsi (45 de ani) este sinonim cu una din perioadele în care Rapid a avut cele mai mari performanțe la nivelul primei ligi și nu numai. Fost căpitan în Giulelști, Iencsi a analizat lupta din play-off în Liga 2, când mai este o singură etapă, și nu este foarte convins de faptul că bucureștenii pot promova în prima ligă. De altfel, nici calculele hârtiei nu o plasează între echipele favorite pe Rapid.

Singurul rezultat care le dă șanse giuleștenilor este să bată Turris Oltul, ceea ce nu au reușit în precedentele trei întâlniri oficiale. Pe lângă asta, au nevoie de rezultate indirecte favorabile. Egalul nu ajută deloc. Rapid poate prinde chiar locul 2 direct promovabil, dar are nevoie ca CS Mioveni să piardă cu Petrolul, iar UTA să câștige la Pitești. E singura variantă.

Pentru ocuparea locului 3, de baraj, Rapid are două variante, bineînțeles, numai dacă își câștigă meciul cu Turris Oltul. CS Mioveni să piardă, iar Argeșul să obțină egal sau victorie. Ori, Mioveniul să câștige sau să facă egal, iar Argeșul să piardă.

Adrian Iencsi: ”Mi-au plăcut Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Turris Oltul. Celelalte, slabe” 

Din acesst motiv, Adrian Iencsi este de părere că cele mai mari șanse să urce în Liga 1 după ultima etapă de duminică le au echipele Campionii FC Argeș și CS Mioveni. I-a plăcut cum s-au comportat cele două, iar dacă ar fi să aleagă o a treia formație capabilă să termine pe unul din primele două poziții sau să meargă la barajul de promovare, aceasta este Turris Oltul.

Este un play-off cu rezultate neprevăzute, cu echipe despre care se credea că nu mai au nicio şansă la promovare, iar apoi să aibă şansele cele mai importante la promovare. Vizavi de joc, mie mi-a plăcut foate mult FC Argeş, chiar şi cu Mioveniul, deşi a pierdut meciul. Îl felicit pe Ionuţ (n.r. – Ionuț Badea) că a creat o echipă competitivă, cu cel mai bun joc dintre cele 6! Apoi, poate Turris. Celelalte, slabe„, a declarat Adrian Iencsi la Digi Sport.

  • Adrian Iencsi are peste 200 de meciuri în tricoul Rapidului. A jucat în două perioade pentru giuleșteni, 1997-2004 și 2009-2010. Are un singur trofeu în palmares, câștigat chiar cu Rapid, Cupa României în 2002. Fostul fundaș, născut la Piatra Neamț, a mai jucat, de-a lungul carierei printre altele, la Ceahlăul Piatra Neamț, Cetatea Târgu Neamț, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Spartac Moscova, Apollon Limassol și SV Kapfenberg.

Meciurile de duminică sunt în format live-text pe Liga2.ro, iar echipele care pornesc cu primele șanse la promovarea în Liga 1 sunt UTA, clasată pe primul loc, și următoarele două, CS Mioveni și Campionii FC Argeș.

  1. UTA Arad 4 1 1 2 7-7 (0) 29 pct.
  2. CS Mioveni 4 2 1 1 4-4 (0) 27*
  3. Campionii FC Argeş 4 2 1 1 6-5 (1) 26
  4. Turris Oltul Turnu Măgurele 4 1 2 1 4-4 (0) 25*
  5. Rapid 4 1 2 1 3-3 (0) 24*
  6. Petrolul Ploieşti 4 0 3 1 2-3 (-1) 22

*echipele au beneficiat de o rotunjire în plus cu 0,5 puncte, la startul play-off-ului, iar la final vor fi în dezavantaj dacă vor fi la egalitate cu o formație care nu a beneficiat de rotunjire.

Toate calculele și modul în care pot promova echipele pot fi citite AICI.

 

 

Andrei PASCU 01 Aug. 2020, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă