Nemțenii au reluat pregătirile

05 Jan. 2009, 16:55 Liga 2
Nemțenii au reluat pregătirile

Ceahlăul s-a reunit astăzi la stadionul "Municipal", cu un lot ce numară 26 de jucatori, din care doi sunt transferați în această iarnă: atacantul de 24 de ani Florin Coman, de la Dunarea Giurgiu și fundașul Constantin Ferariu de 21 de ani, de la Laminorul Roman, ambii semnând contracte pe patru ani cu gruparea de sub Pietricica.

 

Față de lotul din tur, lipsesc fundașul Liviu Floricel și atacantul nigerian Joseph Afusi, care nu și-au mai prelungit ințelegerile cu Ceahlăul. O altă noutate o reprezintă și renunțarea la cantonamentul din Antalya, de la sfârșitul lunii ianuarie, care ar putea fi înlocuit cu un stagiu de pregătire în Cipru sau Ungaria, în funcție de programul jocurilor de verificare ce se vor stabili pentru această perioadă.

 

Președintele Consiliului de Administrație al Ceahlăului, Viorel Mestecăneanu a declarat că se așteaptă ca încă o echipă din seria I a Ligii a doua să dispară, după ce Dumitru Sechelariu a vândut echipa primarului Bacăului, Romeo Stavarache.

 

"Mă aștept să dispară chiar și o echipă din Bacău, dar sincer să fiu nu vreau asta, pentru că astfel competiția ar avea de suferit. Ar fi deja trei locuri de la retrogradare rezolvate și o a patra echipă ar putea fi decisă rapid. Cine știe cum se va mai disputa acest campionat în continuare. În ceea ce ne privește, noi vom privi cu maximă seriozitate începerea returului".

 

Ceahlăul se va pregati în localitate pînă la sfarșitul lunii, când va pleca într-un stagiu centralizat în Ungaria ori Cipru, unde nemțenii vor să joace 6 partide amicale. Stagiul se va încheia pe 15 februarie, o zi mai târziu fiind programată vizita medicală la INMS București, după care formația pregatită de Florin Marin va reveni la Piatra Neamț, unde va pregăti jocul din prima etapă cu Știința Bacău, programat pe 28 februarie.

 

În altă ordine de idei, tehnicianul Toader Șteț al cărui nume a fost vehiculat în această perioadă că ar putea prelua funcția de antrenor al FCM Bacăului, acesta a declarat că el dorește să rămână la Piatra Neamț în funcția de director al Centrului de Copii și Juniori al Ceahlăului.

 

"Mă bucur că am rămas în atenția oamenilor de fotbal. Mi-am petrecut vacanța în Maramureș, și am lăsat deoparte telefonul mobil și Internetul, așa că am fost luat prin surprindere de dorința conducătorilor de la FCM Bacău, dar n-a fost o discuție oficială cu cei de la club, așa că n-am ce răspuns să la dau. Cel mai probabil, săptămâna viitoare se vor decide mai multe la FCM Bacău și totul va depinde și de ceea ce va spune domnul Gheorghe Ștefan. 99% rămân la Piatra Neamț pentru că am o sarcină importantă de dus la capăt. Am început o muncă de formare a tinerelor talente pe care mi-aș dori s-o duc la bun sfârșit. Însă, în fotbal, la fel ca și în viață, nimic nu e sigur", a declarat Toader Șteț.


LOTUL PREZENT LA REUNIRE

Portari: George Savu, Lucian Covrig și Alexandru Haraguță
Fundași: Daniel Barna, Andrei Vițelaru, Alexandru Forminte, Cosmin Ploscaru, Cosmin Țepeș, Constantin Ferariu, Alexandru Ichim și Valentin Rotaru
Mijlocasi: Eugeniu Cebotaru, Ionuț Bădescu, Marius Burlacu, Codruț Catană, Radu Miron, George Sofroni, Tudor Popa, Florin Macovei, Vlad Achim, Gabriel Tudosă.
Atacanti: Radu Doicaru, Fabbron, Cristi Gafița, Mădălin Staicu și Florin Coman (Dunărea Giurgiu)

 

articol scris de Cristian Soroceanu

05 Jan. 2009, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă