VIDEO | Neluț Roșu anunță un derby de zile mari în Ghencea și îi enervează pe rivalii de la Steaua. Mijlocașul lui Dinamo e sigur că fanii ”câinilor” ”vor fi în număr mai mare”

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2023, 14:36 Liga 2
VIDEO | Neluț Roșu anunță un derby de zile mari în Ghencea și îi enervează pe rivalii de la Steaua. Mijlocașul lui Dinamo e sigur că fanii ”câinilor” ”vor fi în număr mai mare”

Partida dintre Steaua și Dinamo, care va avea loc marți, în etapa a 4-a a play-off-ului de Liga 2, este așteptată de fanii celor două echipe, dar și de jucători. Confruntarea contează nu numai din perspectiva rivalității, ci și din perspectiva situației din ierarhia grupei pentru promovare.

Steaua a primit un plus de moral din momentul în care a început să se vorbească de o schimbare a Legii Sportului în perioada imediat următoare, care să influențeze contextul legal al organizării clubului încă din acest sezon, iar derby-ul este cu atât mai mult unul important.

Neluț Roșu, declarații înainte de Steaua – Dinamo. E convins că vor fi mai mulți ”câini” în tribune

Neluț Roșu, mijlocașul ”câinilor”, în vârstă de 29 de ani, cu aproape 200 de meciuri la nivelul primei ligi, e convins că fanii vor avea un cuvânt important de spus în Ghencea și mizează pe o susținere superioară suporterilor Stelei.

Dinamo are neapărată nevoie de victorie pentru a spera cu șanse și mai mari la unul din primele două locuri, direct promovabile, iar Roșu a asigurat că el și colegii săi vor face totul pentru un succes și alte trei puncte. Dinamo are șansa să continue perioada foarte bună din Liga 2.

Urmează un meci pe care îl așteptăm noi, jucătorii, cred că și suporterii, ne dorim să fie un spectacol în care noi, bineînțeles, să luăm toate cele trei puncte puse în joc. O să fie o atmosferă incendiară cred, fanii noștri vor fi în număr mai mare ca al lor.

Dinamoviștii au arătat pe tot parcursul campionatului ce înseamnă iubirea față de echipă, în momentele cele mai grele au fost alături de noi, ne-au împins de la spate, ne-au dat acel forcing de care am avut nevoie tot timpul.

Important e să tratăm fiecare meci, să jucăm la fiecare, în situația noastră. Avem nevoie de puncte, nu degeaba am ajuns acolo cu câteva etape să ne batem la promovare. Mulți nu ne dădeau șanse, mulți spuneau că nu prindem iarna, toamna, dar cred că am arătat de ce suntem în stare și am avut cel mai bun parcurs din acest sezon.

Eu zic că în teren va fi foarte aprig, în tribune va fi rivalitate, dar important este să câștigăm pe teren. Am mai prins să fiu în cantonament de Paște. Cred că cel mai important este să luăm cele trei puncte puse în joc, acesta este obiectivul. Întâlnim o echipă bună, o să fie un meci frumos, pentru că și CSA este o echipă care joacă, construiește, o să fie un spectacol pe teren și în tribune.

Nu știu ce s-a vorbit, declarat, a spus realitatea că Dinamo arată cel mai bine (n.r. – Adrian Popa), asta le-a dat de gândit și lor. Am făcut o analiză după meciul din toamnă, o să mai vedem o analiză mai actuală, avem și o revanșă, dar acum este altă situație în care suntem noi acum, alta va fi fața noastră”, a spus Neluț Roșu înaintea partidei din Ghencea.

Dinamo, fără eșec în play-off-ul Ligii 2

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 38 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu patru puncte mai puțin. Formația lui Ovidiu Burcă a urcat, după a doua etapă, un loc, fiind și peste Unirea Dej, care a rămas la 33 de puncte, cu câte a terminat sezonul regular.

În play-off, Dinamo nu a pierdut, înregistrând o remiză, 1-1 cu Gloria Buzău, acasă, și două victorii, 3-0 cu Unirea Dej, în deplasare, și 3-0 cu SC Oțelul, pe teren propriu.

În sezonul regular, partida dintre Dinamo și Steaua, de pe Arena Națională, s-a terminat 2-1 pentru echipa lui Daniel Oprița. Distanța dintre cele două, înaintea disputei de marți, e de 10 puncte.

Toată lumea vorbește doar de promovare, când am pornit la acest drum a fost foarte greu, ne-a ajutat să formăm un grup foarte puternic, problemele s-au ținut lanț de noi, ne-a întărit mult mai mult. Am arătat o creștere constantă, am arătat mai bine, ne-a lipsit și pregătirea pe care nu am făcut-o împreună cu antrenorul nostru. Echipa a ajuns la un potențial bun și o să mai crească.

Discuțiile cu promovarea au început înainte de acest meci pentru a crea acest tam-tam. Noi suntem obligați să jucăm la victorie, Galați a câștigat, suntem într-un fel condamnați la victorie, o să vedem ce o să se întâmple, să rămânem acolo în luptă. Meciul se joacă cu ambiție, cu sufletul pe teren, nu despre bani e vorba.

Lui Adi Popa îi transmit un Paște fericit, o să jucăm pe teren și o să vedem ce o să se întâmple. Răutăți o să fie în continuu, noi răspundem pe teren, nu să vorbim la conferințe”, a mai declarat Nelut Roșu.

Steaua a întâlnit Poli Iași înaintea derby-ului cu Dinamo

Steaua a terminat sezonul regular pe locul 1 în Liga 2 și a continuat să fie lider și după startul play-off-ului, după prima etapă. Avea 43 de puncte, acumulate în urma a 13 victorii, patru egaluri și trei înfrângeri, depășind locul 2, Poli Iași, la golaveraj, și având șapte puncte peste locul 3, SC Oțelul.

Însă, înainte de etapa a 4-a, Steaua e pe locul 2, cu 44 de puncte, la un punct de liderul Poli Iași. În grupa pentru promovare, echipa lui Daniel Oprița a înregistrat o victorie, 3-0 cu Unirea Dej pe teren propriu, un eșec, 2-3 cu SC Oțelul în deplasare, și un egal, 2-2 cu Poli Iași, acasă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-prefatat-steaua-dinamo-19266924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dezamagit-de-suporterii-ieseni-care-i-au-huiduit-si-injurat-jucatorii-la-meciul-cu-unirea-dej-daca-o-echipa-este-pe-primul-loc-si-este-huiduita-scuzati-ma-chiar-vorbesc-de-pom-19266978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-iesit-din-copou-cu-un-punct-si-incepe-sa-viseze-la-barajul-pentru-promovare-dragos-militaru-dupa-remiza-cu-poli-iasi-o-sa-ne-luptam-pana-la-capat-pentru-sansa-noastra-mica-m-19266957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-ofera-explicatii-dupa-ce-a-propus-schimbarea-legii-sportului-este-vorba-doar-despre-dreptate-modificarea-nu-se-refera-doar-la-fotbal-sa-nu-fim-ipocriti-un-alt-initia-19266881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1415-in-copou-singura-echipa-neinvinsa-acasa-in-acest-sezon-de-liga-2-se-pot-desprinde-in-fruntea-play-off-ului-19266871

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2023, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă