Neînțelegeri la nivel înalt? FIFA anunță că fotbalul nu trebuie reluat mai devreme de 1 septembrie, la scurt timp după ce UEFA a trimis 236.5 milioane de euro federațiilor europene. ”E o chestiune de viață și de moarte și trebuie prudență”

Răzvan STÎNGĂ 03 May. 2020, 16:18 Liga 2
Neînțelegeri la nivel înalt? FIFA anunță că fotbalul nu trebuie reluat mai devreme de 1 septembrie, la scurt timp după ce UEFA a trimis 236.5 milioane de euro federațiilor europene. ”E o chestiune de viață și de moarte și trebuie prudență”

Ministerele de Sănătate, Organizația Mondială a Sănătății și, mai nou, FIFA avertizează asupra riscurilor la care se supun statele, dacă decid reluarea întrecerilor fotbalistice, fără luarea unor hotărâri clare de protejare a jucătorilor. Președintele Comitetului Medical al FIFA, Michel D’Hooghe, a analizat situația țărilor la nivel mondial și a observat că riscul reluării, înainte de 1 septembrie, crește foarte mult riscul infectării. Există posibilitatea ca virusul să fie transmis între jucători, iar ulterior competițiile să fie închise pentru o perioadă și mai mare.

Franța, singura țară care a oprit competițiile până la 1 septembrie 

Astfel, oficialul e de părere că Franța a luat cea mai bună decizie, care se încadrează în termenul prevăzut de el. Chiar dacă anumite țări din Europa nu sunt foarte afectate de acest virus, situația se poate schimba în special dacă se reiau cupele europene.

Trăim cea mai dramatică perioadă de la Al Doilea Război Mondial. Este o chestiune de viață și de moarte și trebuie prudență, pentru că fotbalul nu-i lucrul cel mai important. Nu cred că se poate juca mai devreme de 1 septembrie, uitați de acest sezon! Aș fi mulțumit dacă stagiunile următoare ar începe normal. Trebuie să evităm un nou val al virusului, care nu este imposibil. Fotbalul să aibă răbdare, să respecte deciziile autorităților și regulile de bază ale sănătății”, a declarat Michel D’Hooghe.

UEFA a anunțat că ajută fiecare asociație din Europa cu câte 4.3 milioane de euro 

UEFA nu este atât de drastică referitor la redisputarea meciurilor. Președintele Aleksander Ceferin a precizat că în cazul în care se vor respecta regulile impuse de OMS, nu există riscuri mari de infectare. Mai mult, forul european a decis ca fiecare asociație europeană să primească 4.3 milioane de euro (un total de 236.5 milioane de euro), pentru ca echipele să se poată descurca mai ușor.

Sportul nostru are parte de o confruntare inedită, provocată de virusul COVID-19. UEFA vrea să îi ajute pe toți să raspundă în mod corespunzător circumstanțelor. Ca urmare, am dat câte 4.3 milioane de euro fiecărei asociații. Cred că este cea mai bună decizie pentru a ajuta cât putem. Fără îndoială, fotbalul va reveni la normal”, a precizat Aleksander Čeferin.

Majoritatea cluburilor din ligile inferioare din România dorește ca ediția actualului sezon să fie suspendată definitiv. Consideră că fotbalul nu-și mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliștilor, antrenorilor și celorlalți angajați este pusă în pericol. Din precizările lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, din urmă cu câteva zile, șansele ca întrecerile să înceapă în luna iunie sunt mari. În cursul săptămânii care urmează va avea loc o nouă discuție cu oficialii cluburilor din Liga 2 și Liga 3, pentru a pune la punct detalii cu privire la modul în care se va termina sezonul.

ProSport a aflat planul pe care îl pune la punct Federația Română de Fotbal pentru reluarea celor patru ligi:

  • Liga 1– disputarea tuturor meciurilor din play-off și play-out rămase în calendar, așa cum s-a decis la începutul sezonului.
  • Liga 2– promovarea directă a primelor două clasate, UTA Arad și CS Mioveni, și disputarea unui mini-turneu în cazul următoarelor patru clasate (Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid), pentru a se decide echipa care va merge la barajul de promovare.
  • Liga 3– ”înghețarea” celor patru din cinci serii și promovarea primelor clasate. În Seria a 3-a, Progresul Spartac și CSM Slatina sunt la egalitate de puncte, pe primele două locuri, iar ele ar urma să joace un baraj pentru promovare. Din Liga 3 nu va retrograda nimeni, dacă se va lua decizia suspendării definitive a campionatului. Din sezonul următor, eșalonul al treilea ar urma să aibă șase serii, pentru că din Liga 4 vor urca primele clasate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uefa-acorda-236-5-milioane-de-euro-federatiilor-din-europa-pentru-reluarea-campionatelor-ce-suma-revine-romaniei-si-ce-mesaj-transmite-marcel-puscas-dupa-informatiile-ca-frf-ingheata-19131336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-todea-recunoaste-ca-a-avut-o-satisfactie-cand-a-invins-uta-echipa-la-care-a-jucat-si-a-fost-antrenor-dar-si-ca-ii-doreste-promovarea-merita-locul-pe-care-l-ocupa-cum-ved-19131331

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/videoconferinta-importanta-intre-frf-si-ajf-uri-pe-7-mai-discutiile-vor-viza-eventuala-reluare-a-campionatelor-din-liga-4-si-liga-5-daniel-sabou-presedintele-ajf-salaj-probabil-se-stabi-19131388

 

Răzvan STÎNGĂ 03 May. 2020, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă