Naționala sub 21 de ani a României, succes la limită în amicalul cu Suedia U20. Dintre cei doi jucători din Liga 2 convocați, doar Victor Dican a prins minute

Răzvan STÎNGĂ 08 Oct. 2021, 15:32 Liga 2

România U21 a câștigat primul meci amical din cantonamentul pe care îl desfășoară în Spania, la Marbella. Tricolorii conduși de selecționerul Florin Bratu s-au impus, joi, la limită contra reprezentativei Suediei U20, cu scorul de 1-0.

Naționala noastră a făcut un meci bun, chiar dacă victoria a fost obținută la un singur gol diferență. A impresionat în special în apărare, care a fost cu greu de trecut de către naționala nordicilor.

Victor Dican, de la ”U” Cluj, a intrat pe teren în minutul 62. Valentin Țicu, de la Petrolul, rezervă neutilizată 

Golul victoriei a venit la jumătatea primei reprize, prin jucătorul Universității Craiova George Cîmpanu, decarul și căpitanul României U21 în această confruntare. În minutul 22, a pătruns în careul Suediei U20 și a șutat direct în vinclu, cu piciorul stâng.

Din lotul României U21 pentru cantonamentul din Spania fac parte și doi fotbaliști din Liga 2, Valentin Țicu, de la Petrolul, și Victor Dican, de la Universitatea Cluj. Dintre cei doi, doar Dican a jucat, fiind introdus pe teren în minutul 62, în locul lui Damian Isac, de la UTA. Țicu a rămas pe banca de rezerve.

Florin Bratu: ”Nu urmăresc în mod deosebit rezultatul, pentru că suntem o echipă în formare” 

Selecționerul Florin Bratu este încântat de ce a văzut la jucătorii săi, pe lângă faptul că au reușit să câștige împotriva unui adversar catalogat de el drept unul bun. Vrea să facă o performanță importantă la următorul Campionat European U21, așa cum au făcut precedentele două generații sub 21 de ani ale României. Bratu își dorește formarea un grup solid.

A fost un meci foarte interesant, pentru că am întâlnit o echipă puternică din punct de vedere fizic. A fost o provocare extraordinară pentru mine și echipă, să vedem la ce nivel sunt. Mă bucur că băieții au înțeles mesajul pe care l-am transmis și au pus în practică ceea ce am lucrat la antrenament. Îmi dă speranța că la meciurile următoare vom fi din ce în ce mai bine și vom acumula din punct de vedere tehnic, tactic, dar și fizic.

Nu urmăresc în mod deosebit rezultatul, pentru că suntem o echipă în formare. Vreau să formez un grup care să crească după meciuri importante. Evaluăm în continuare jucători, mă bucur că ei răspund bine, iar la acțiunile următoare îmi propun ca foarte mulți dintre ei să revină la acțiunile echipei naționale. Nu sunt adeptul multor schimbări. Mă bucur că ei înțeleg că atitudinea este totul în sport și în fotbal.

Am în vedere în următoarele luni să creionez un nucleu de bază, 10-15 jucători. După care, în funcție de forma sportivă, să mai intervină mici modificări. Ulterior ne putem gândi exclusiv la rezultate, putem să cerem lucrul acesta și omogenitatea de care are nevoie o echipă.

Pentru mine, apărarea începe cu atacul. E foarte important să ne apărăm foarte bine, pentru că la acest nivel întâlnim echipe puternice, care te taxează dacă nu faci ambele faze. Mă bucur că au înțeles asta, că fac efort, că încearcă să câștige duelurile unu contra unu. Încet, încet, vin și rezultatele, care îi bucură pe jucători.

M-am gândit să împart lotul pentru cele două partide. Vreau să văd toți jucătorii. Am încercat să echilibrez echipa și jocul. Am încredere în toți, le-am spus lucrul acesta încă de la prima întâlnire. Mâine vor juca alți jucători, dar trebuie să răspundă la fel, pentru că îmi doresc implicare totală de la fiecare.

Cu siguranță sunt mai mulți lideri. România Under 21 are nevoie de mai mulți lideri, care sunt antrenorii mei în teren. Înțeleg acest aspect, pentru că sunt băieți inteligenți și vreau să creștem în sensul acesta. Mândria mea cea mai mare este să-i văd la prima reprezentativă. Când vor reuși acest lucru, practic și munca mea și-a spus cuvântul”, a spus Florin Bratu.

România U21 – Suedia U20 1-0

George Cîmpanu 22′

România U21: Mih. Popa – Al. Georgescu, Racovițan, Farcaș, Ispas – M. Șerban (Dr. Albu 62′), Dam. Isac (Dican 62′) – Cîmpanu (cpt.)(Ișfan 62′), M. Corbu (Sefer 7′), Baiaram (Petrila 62′) – I. Stoica (Markovic 62′)
Rezerve neutilizate: R. Ducan, Târnovanu – Țicu, Screciu, D. Toma, Miculescu, Țîrlea, Pitu
Selecționer: Florin Bratu

Suedia U20: Imbrecht – Rodin, Lagerbielke, Hoog-Jansson (Rask 64′), Zanden (Strandsater 8′) – Inoussa (Rask 64′), Karlsson (Shamoun 81′), Edvardsson (Strannegard 74′), Fallenius – Gwargis, Lahne (Larsson 74′).
Selecționer: Tomas Turesson.

România U21 mai are un meci amical în cantonamentul din Spania. Sâmbătă, de la ora 21:00, va întâlni selecționata similară a Mexicului.

Foto: Echipa națională de Fotbal a României
Video: FRF TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-s-a-impus-pe-final-in-testul-cu-cehia-bogdan-lobont-a-folosit-cinci-din-cei-noua-jucatori-convocati-din-ligile-inferioare-19204501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-invins-cipru-in-primul-meci-din-dubla-amicala-noua-jucatori-din-cei-zece-convocati-din-liga-2-au-fost-utilizati-andrei-pandele-de-la-metaloglobus-a-marcat-unul-dintre-goluri-19204464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilyes-l-a-batut-pe-surdu-fc-brasov-a-pierdut-amicalul-cu-sepsi-osk-sburlea-gol-si-eliminare-19204531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-a-plecat-de-la-fc-brasov-dupa-o-discutie-cu-primarul-coliban-pot-spune-ca-am-ramas-in-relatii-foarte-bune-antrenorul-care-asigura-interimatul-si-sagetile-19204461

Răzvan STÎNGĂ 08 Oct. 2021, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă