Motivele sucevenilor ce au dus la anularea reprogramării cu Sportul

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 13:14 Liga 2
Motivele sucevenilor** ce au dus la anularea reprogramării cu Sportul

Clubului Rapid nu a fost de acord cu decizia Federației Române de Fotbal de a rejuca sâmbătă, pe 8 iunie, partida cu Sportul Studențesc contând pentru etapa a XXIX-a și drept urmare oficialii grupării sucevene au formulat o contestație în acest sens, care s-a aflat ieri pe masa Comisiei de Disciplină.

Sucevenii au reclamat între altele că este neregulamentar să se programeze jocuri restante după încheierea campionatului și au cerut explicații referitoare la faptul dacă echipa Sportul Studențesc nu ar trebui totuși retrogradată din oficiu, în condițiile în care a fost neprogramată de două ori pe parcursul unei ediții de campionat.

Mai mult, avocații Rapidului au reamintit membrilor Comisiei de Disciplină că echipa suceveană s-a deplasat în cursul săptămânii trecute spre București pentru a onora partida cu Sportul Studențesc, a cheltuit în jur de 10.000 de lei cu transportul și cazarea jucătorilor și nu este vina „ceferiștilor” că meciul a fost anulat inițial din vina grupării bucureștene, după care a fost reprogramat din nou, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

„În mod cert, partida cu Sportul Studențesc nu se va disputa sâmbătă, întrucât, la solicitarea noastră, membrii Comisiei de Disciplină au constatat că un meci nu se poate reprograma într-un termen mai mic de 5 zile. Probabil, în cursul zilei de astăzi se va anunța verdictul final în acest caz. Fie vom câștiga cu 3-0 la „masa verde”, fie se va stabili o nouă dată pentru rejucare”, a declarat Neculai Grosu, organizatorul de competiții al Rapidului.

În eventualitatea în care meciul se va juca totuși, sucevenii nu au decât varianta victoriei pentru a se salva de la retrogradare.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă