Moldovan despre legitimarea lui Niculae: „Numele nu este suficient, important e ce face pe teren”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2014, 12:49 Liga 2
Moldovan despre legitimarea lui Niculae:**

Antrenorul formației Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că se simte „mai confortabil” după legitimarea lui Daniel Niculae la gruparea giuleșteană, dar a precizat că numele nu este suficient, important este ce face pe teren.

„Sunt bucuros că îi am alături pe Daniel Niculae și Daniel Pancu, doi oameni pe care contez enorm de mult în perspectiva promovării. Mă bucur că Daniel Niculae s-a întors acasă, am așteptări mari de la el. Îmi pare rău că nu a decis mai repede să revină, dar e bine și acum. Numele însă nu este suficient atunci când intri pe teren. Într-adevăr, mă simt mai confortabil acum după venirea lui Nico, dar pe teren este important ce faci. Este o responsabilitate foarte mare, dar eu am încredere că el se va pune la punct cu pregătirea ușor-ușor și va fi un element important. La 31 de ani, Nico mai are foarte multe de spus în fotbal și sunt convins că ne va ajuta enorm de mult să revenim pe prima scenă fotbalistică”, a spus Moldovan.

Tehnicianul susține că Daniel Niculae și Daniel Pancu ar trebui să facă parte în viitorul apropiat din conducerea administrativă a clubului Rapid. „Contez pe sprijinul lui și al lui Pancu pentru gestionarea vestiarului, sunt elementele esențiale pentru mine în sânul grupului. Acum, stând între ei, îmi imaginez în viitorul apropiat un Rapid senzațional. Nu știu cât vor mai juca ei, dar eu așa văd un club de fotbal cu foști jucători, cu embleme ale clubului în funcții de conducere. Deci sunt lucruri pe care mi le imaginez și mi le doresc la Rapid. Fotbalul este al fotbaliștilor. Iar Pancu și Daniel Niculae trebuie să intre în structurile clubului și să ajute prin experiența lor”, a menționat Moldovan.

Întrebat pe ce post îl va reprofila pe Daniel Pancu dacă Daniel Niculae va juca titular, Viorel Moldovan a răspuns: „E datoria mea să găsesc un echilibru, avem variante. Eu mă bucur că am de unde alege. Cel mai important este ca echipa să joace bine și să câștige. Cu Nico în teren, cu Pancu în teren sau nu, cu alții, important e să câștigăm”.

În vârstă de 36 de ani, atacantul Daniel Pancu a declarat că după revenirea lui Daniel Niculae la Rapid își permite să se gândească la retragerea din activitate. „Suntem toți mai liniștiți acum după venirea lui. În afară de valoarea fotbalistică, Nico este un rapidist pur sânge. Aveam nevoie de el pentru că și entuziasmul nostru nu putea ține la nesfârșit lucând în niște condiții grele sau foarte grele. Am fost întrebat acum doi ani cât o să mai joc pentru Rapid și am spus atunci că voi evolua până vor reveni Daniel Niculae sau Cristian Săpunaru. Așa că acum se poate spune că am așa un gând de retragere”, a adăugat Pancu.

Fotbalistul Daniel Niculae a semnat, la 6 martie, un contract valabil până la finalul actualului sezon cu FC Rapid. El a primit, luni, certificatul internațional de transfer de la ultimul club la care a evoluat, Kuban Krasnodar, și poate juca pentru Rapid în partida de miercuri cu FC Clinceni din cadrul etapei a XIX-a a Ligii a II-a.

Moldovan: „Am încredere în Contra că va reuși să o scoată pe Getafe de la retrogradare”

Viorel Moldovan are încredere că tehnicianul Cosmin Contra, care a părăsit FC Petrolul Ploiești pentru a prelua Getafe CF, va reuși să salveze gruparea din Primera Division de la retrogradare.

„Sincer, mă bucur enorm de mult pentru el. Cred că este visul oricărui antrenor să ajungă la un moment dat să conducă o echipă în vestul Europei. Mă bucur că el a reușit să se întoarcă la Getafe acolo unde a și jucat. Cunoaște foarte bine clubul și i s-a acordat această responsabilitate și încredere într-un moment care nu este prea bun. Dar eu am încredere că el va reuși să revitalizeze echipa și să iasă de la retrogradare. Apoi este bine că noi, cei din breasla antrenorilor, avem un reprezentant în Primera Division”, a declarat, marți, Viorel Moldovan, într-o conferință de presă.

El a adăugat că din punctul său de vedere Răzvan Lucescu, noul tehnician al formației Petrolul Ploiești, s-a întors prea devreme în campionatul intern. „Era normal ca Răzvan să revină mai devreme sau mai târziu în țară. Destul de devreme zic eu, dar e alegerea lui. Dar până la urmă este bine, Petrolul este un club interesant, ambițios, au un lot excelent. Iar Răzvan are calitățile necesare de a conduce această echipă și de a face performanță acolo”, a menționat Moldovan.

Prezent la conferința de presă, atacantul Daniel Pancu a afirmat că instalarea lui Cosmin Contra la Getafe CF aduce un plus de notorietate antrenorilor români în Spania. „Pentru un antrenor român este extraordinar să ajungi într-un campionat cum este cel din Spania. Creează o imagine pentru ceilalți antrenori din România mai ales dacă el va avea succes acolo”, a explicat Pancu.

Cosmin Contra și-a reziliat, luni, contractul cu Petrolul Ploiești și a semnat un contract pe doi ani și trei luni cu Getafe. În locul său a fost instalat Răzvan Lucescu, tehnician care a fost, marți, prezentat oficial de conducerea grupării prahoveană.

Articol și foto de Marius Țone (Mediafax)

Marius ANGHEL 12 Mar. 2014, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă