Mihalcea: „Am câțiva tineri de perspectivă, care pot crește, însă niciunul nu e apt de Dinamo”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 13:16 Liga 2
Mihalcea:**

Ex-dinamovistul Adrian Mihalcea (37 de ani), în prezent antrenor în Liga a II-a, la Unirea Slobozia, spune că echipa din Ștefan cel Mare are nevoie și de aportul jucătorilor cu experiență pentru a reveni în top

Mihalcea a stat în cizme de cauciuc pe margine la Unirea – Rapid CFR Suceava (2-2), pentru că la Slobozia a plouat 12 ore fără oprire înaintea jocului.

Dinamo e la mijlocul clasamentului după șapte etape. Crezi că acesta e locul ei?
– Nu, dar trebuie să recunoaștem că Dinamo a avut evoluții modeste în primele runde. Nu cred că cineva din conducere poate cere performanță în acest sezon. E un an de sacrificiu și toată lumea trebuie să aibă multă răbdare.

– Atacanții lui Dinamo nu au marcat deloc în acest sezon…
– E îngrijorător. Ca atacant, degeaba joci excelent tot meciul, dacă nu dai gol, lumea nu te remarcă. Jucătorii au nevoie de mai multe antrenamente împreună, dar și de sfaturile celor mai în vârstă. Cred că Dănciulescu ar trebui să joace mai mult chiar dacă e la final de carieră.

– Pe cine ai remarcat de la Dinamo în acest start de campionat?
– Îmi place foarte mult Dorin Rotariu. E un jucător cu multe calități, insistent și cu dese realizări. Dar și el are nevoie de mai multe meciuri. Apoi, Balint îmi aduce aminte de Marius Niculae pe când era la începutul carierei. Și Filip e un băiat de perspectivă…

– Pe când te vezi tehnician în Ștefan cel Mare?
– Acum nu mă interesează această funcție. Sunt conștient că mai am foarte multe de învățat. Cred că am nevoie de 2-3 ani pentru a putea emite pretenții la banca tehnică a unei formații de Liga I.

– Cum e să fii antrenor în cizme de cauciuc?
– (râde) A fost o decizie bună să mă încalț cu așa ceva. Nu puteam sta pe bancă tot meciul, iar magazinerul mi-a sărit în ajutor cu o pereche pe măsura mea. A plouat 12 ore fără întrerupere înainte de joc…

„Arbitrii au trecut prin apă ca să ajungă pe teren!”

– E normal să fie astfel de codiții la Liga a II-a?
– Nu, dar e prima dată când a plouat atât și s-a inundat pista de atletism. Arbitrii au intrat prin apă pe teren. S-au udat puțin. Iar jucătorii au ieșit prin afara stadionului pentru a ajunge în spatele porților, la încălzire.

– De ce ai ales să începi munca de antrenor chiar la Unirea Slobozia?
– Acesta este orașul meu natal și oamenii de aici mi-au dat toată încrederea. Sunt convins că pot face o treabă excelentă.

– Crezi că există blaturi în Liga a II-a?
– Știu că s-a vorbit mult pe această temă în ultimele sezoane, dar nu s-a dovedit nimic. Au fost doar simple vorbe.

– Ai vreun jucător pe care l-ai propune în acest moment la Dinamo?
– Nu. Am câțiva tineri de perspectivă, care pot crește, însă niciunul nu e apt de Dinamo.

181 de meciuri și 69 de goluri are Mihalcea pentru Dinamo între 1996 și 2001 și în sezonul 2004-2005

2 puncte după două etape are Unirea Slobozia în acest sezon al Ligii a II-a, seria I: 2-2 cu CF Brăila (d) și 2-2 cu Rapid Suceava (a)

4 goluri a marcat echipa lui Adrian Mihalcea în primele două jocuri din Liga a II-a

Articol scris de Daniel REMEȘ
Foto: Daniel GHEORGHE

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă