Mihai Iosif, reacție după ce a fost acuzat că ”a dat bir cu fugiții” în urma unui nou eșec cu Minaur Baia Mare. Explicațiile antrenorului și motivul absenței de la conferința de presă

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2022, 15:48 Liga 2
Mihai Iosif, reacție după ce a fost acuzat că ”a dat bir cu fugiții” în urma unui nou eșec cu Minaur Baia Mare. Explicațiile antrenorului și motivul absenței de la conferința de presă

Nici după schimbarea antrenorului nu sunt calme spiritele la nivelul intern al Minaurului Baia Mare, care, din exterior, nu se poate spune că e o echipă cu stabilitate. Din moment ce tot există disensiuni, care continuă să iasă în spațiul public, maramureșenii sunt departe de a fi catalogați drept un club unit.

Mihai Iosif, conferință de presă la o zi după partida cu Viitorul Pandurii. Viceprimarul l-a acuzat că ”a dat bir cu fugiții”

Minaur Baia Mare a cedat în partida cu Viitorul Pandurii, de acasă, scor 1-2, iar Mihai Iosif nu a fost prezent la conferința de presă. A venit antrenorul secund, Vlad Ungureanu, iar ”principalul” a explicat absența sa, care a fost, de fapt, motivul pentru care nu a venit personal.

A doua zi după meci, duminică, Mihai Iosif a solicitat, poate și la intervenția conducerii, o conferință de presă în care a vorbit despre ce s-a întâmplat la finalul întâlnirii cu Viitorul Pandurii și a afirmat că a fost vorba de o neînțelegere, anume că a cerut să meargă ceva mai târziu în fața jurnaliștilor, la aproximativ jumătate de oră după finalul întâlnirii.

Disensiuni la clubul Minaur Baia Mare. Viceprimarul a ieșit iar în față și l-a acuzat pe Mihai Iosif. Antrenorul a răspuns

Din cauza supărării, așa cum a fost exprimată ideea de Mihai Iosif, s-a decis ca momentul declarațiilor să nu mai fie prelungit, iar în fața oamenilor de presă s-a prezentat ”secundul” Vlad Ungureanu.

E posibil ca reacția de duminică să fi venit și ca urmare a ieșirii viceprimarului Doru Ioan Dăncuș, alta după ceea ce s-a întâmplat cu fostul antrenor, Ciprian Danciu, el afirmând în spațiul public că Mihai Iosif a dat bir cu fugiții.

”(…) Nu mi-a plăcut atitudinea lui Miță Iosif de astăzi pentru că a dat bir cu fugiții după meci și nu a participat la conferința de presă! Știu că a fost supărat, dar „căpitanul” nu își părăsește corabia la greu! El trebuie să-și asume greșelile (dacă au fost), să explice de ce nu s-a putut mai mult, să comunice tot ce crede că nu merge la echipă și să vină cu o „tactică” mai bună, care să aducă rezultatele așteptate! (…)”, a afirmat în online viceprimarul din Baia Mare, cu privire la neprezentarea lui Mihai Iosif la conferința de presă, de sâmbătă.

Mihai Iosif: ”Dacă era de părăsit corabia, nu aș fi venit la Minaur Baia Mare”

Iată ce a afirmat antrenorul principal despre absența de la conferința de presă, duminică dimineață:

”De-a lungul carierei, am avut episoade cu înfrângeri, nu e vorba de lipsa de răspundere, îmi asum și voi avea mereu relație deschisă cu presa, nu cred că s-a întâmplat vreodată să nu răspund prezent.

Ieri, am spus că vin în 20-25 de minute, i-am spus purtătorului nostru de cuvânt și nu s-a mai putut face această conferință. De când am venit aici, dânsul (n.r. – probabil se referă la viceprimar) a fost mereu lângă echipă și poate e omul care își dorește cel mai mult ca această echipă să performeze. Eu, personal, nu am ce să îi spun, dar nu sunt genul care părăsește corabia.

Din contră, dacă era de părăsit corabia, nu aș fi venit aici… nu eram pe locul 4, locul 5. Am știut unde vin, am știut că vin pe o corabie destul de scufundată în acel moment. Încerc, alături de cei implicați, să o scot la capăt. Nu voi ceda și sper să reușim să ne menținem în Liga 2, cu ajutorul pe care l-am avut, de când am venit aici, din partea autorităților, și pe care trebuie să îl am în continuare.

Sper ca toată lumea să fie alături de echipă, eu voi da tot ce pot pentru a ne salva. Când pierdem, noi, cei din vestiar, poate suntem vinovați, dar lucrurile se fac cu calm, nu la nervi, eu nu sunt genul să vorbesc cu jucătorii în privat”.

Mihai Iosif, analiza partidei Minaur Baia Mare – Viitorul Pandurii. A fost nemulțumit de atitudine

Mihai Iosif a vorbit și despre meciul cu Viitorul Pandurii, pe care l-a catalogat drept unul slab. Chiar dacă s-a jucat pe un teren greu, el nu a putut trece cu vederea lipsa de atitudine a fotbaliștilor săi.

Însă, Iosif nu a dat numele celor care l-au dezamăgit, ci a făcut afirmația la modul general:

”Prea multe nu pot să spun, suntem supărați toți, eu, jucătorii, suporterii, cărora vreau să le mulțumesc că au încurajat echipa, au crezut, cum am crezut și eu, într-o revenire. A fost un joc slab pe care, din păcate, l-am pierdut. Am avut speranțe, dar am fost dezamăgit de joc, dezamăgit de toată lumea!

Tot ce am vorbit săptămâna premergătoare meciului, nu am reușit să punem în aplicare, nu s-a putut foarte mult nici din cauza terenului, unul extraordinar de greu, mocirlă, dar de atitudine… a fost o problemă la meciul de ieri.

(N.r. – Despre problemele din atac) Caut soluții, joc cu jucătorii care sunt aici și încă mai căutăm soluții”.

Mihai Iosif a recunoscut că urmează schimbări de lot la Minaur Baia Mare

Cu privire la finalul de an, Mihai Iosif vrea o tresărire de orgoliu din partea jucătorilor săi, chiar dacă în ultimul duel din 2022 întâlnesc una dintre echipele importante ale Ligii 2, Unirea Dej.

În altă ordine de idei, Iosif a fost întrebat și de schimbările de lot care vor avea loc în iarnă și a recunoscut public că și la nivelul lotului său vor interveni modificări, așa cum vor face, probabil, toate formațiile din Liga 2.

(N.r. – Despre partida cu Unirea Dej) Pentru noi orice meci a fost foarte important, cu miză foarte importantă. Mai avem, în primul rând, acest meci cu Dej, sper ca băieții să aibă o tresărire de orgoliu și să încerce să demonstreze că merită să îmbrace tricoul acestei echipe, că merită să joace la un nivel înalt.

Eu niciodată nu voi acuza jucătorii de ceva. Așa cum le-am spus și lor, când pierdem sau câștigăm, e vorba de noi, cei din vestiar. Ieri nu au pierdut ei, am pierdut toți.

(N.r. – Despre ultimele etape de sezon regular) Va fi un final extraordinar de greu! Cred că orice echipă ar spune că ar fi meritat câteva puncte în plus. Sigur, meciurile trecute, de la Galați în special, mi-au dat încredere pentru lucruri bune, dar ieri am fost foarte, foarte dezamăgit. Ne facem calculele noastre pentru a îndeplini obiectivul, acela de a rămâne în Liga 2.

(N.r. – Despre schimbările de lot, din iarnă) Împreună cu cei care sunt la club, încercăm să îmbunătățim lotul, să-l întărim numeric și valoric. Asta se întâmplă la orice echipă din lume, jucătorii, antrenorii vin și pleacă. Sper să găsim soluții, să ridicăm nivelul echipei. Cu siguranță vor vei jucători!”, a mai spus Mihai Iosif.

Minaur Baia Mare, patru meciuri fără victorie în Liga 2

Minaur Baia Mare are patru meciuri fără victorie în Liga 2. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii.

Minaur Baia Mare va mai întâlni în sezonul regular al Ligii 2, Unirea Dej (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-detensionata-la-viitorul-pandurii-dupa-victoria-cu-minaur-baia-mare-florin-stinga-le-a-dat-o-lectie-jucatorilor-cand-sunt-derapaje-in-viata-extrasportiva-vin-infrangerile-au-int-19254927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secundul-scos-la-inaintare-de-mihai-iosif-dupa-ce-minaur-baia-mare-a-pierdut-cu-viitorul-pandurii-a-fost-pus-in-situatii-incomode-de-jurnalisti-domnul-iosif-nu-vorbeste-d-19254837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-sc-otelul-se-joaca-de-la-ora-1400-galatenii-lui-dorinel-munteanu-lupta-pentru-a-reveni-pe-locurile-de-play-off-19254919

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2022, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă