Mihai Iosif a dat cărțile pe față după rezilierea cu Minaur Baia Mare. Cum a fost relația cu Vasile Miriuță și detaliul care l-a deranjat: ”Ne antrenam şi la 10-15 kilometri de oraș”

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2023, 14:42 Liga 2
Mihai Iosif a dat cărțile pe față după rezilierea cu Minaur Baia Mare. Cum a fost relația cu Vasile Miriuță și detaliul care l-a deranjat: ”Ne antrenam şi la 10-15 kilometri de oraș”

Au trecut două săptămâni de când Mihai Iosif și Minaur Baia Mare au încetat colaborarea, iar antrenorul a oferit acum prima declarație cu privire la motivul pentru care părțile s-au despărțit. ”Principalul” a plecat, se pare, în condiții bune de la clubul din Liga 2.

Mihai Iosif a rezistat la formația din Baia Mare numai 11 meciuri, în care a bifat două victorii, patru egaluri și cinci eșecuri. Contractul a fost rupt după înfrângerea cu Steaua, din 5 martie, scor 0-3, deloc așteptată acțiunea în condițiile în care era al doilea meci din 2023, cu o echipă care spera la play-off la acel moment.

Mihai Iosif, comentariu după rezilierea cu Minaur Baia Mare: ”Ne-am despărțit în relații bune”

Mihai Iosif a afirmat că a rămas în relații bune cu conducerea clubului Minaur Baia Mare, deși, într-un mod surprinzător, la o zi după ce era oficializată despărțirea, a dispărut anunțul echipei de pe Facebook, referitor la reziliere.

Antrenorul nu regretă experiența de la gruparea maramureșeană, chiar dacă a recunoscut că ulterior acordului verbal au venit, culmea, propuneri din SuperLiga României. Cât a fost liber de contract, până să preia Minaur Baia Mare, mai bine de jumătate de an, Iosif nu a concretizat discuțiile, dar dialogurile pentru un acord în prima divizie au continuat, la cum a lăsat în acest moment impresia, chiar și după înțelegerea cu Vasile Miriuță și ceilalți oameni care decid soarta formației din Liga 2.

Mihai Iosif a fost nemulțumit de terenul de la Baia Mare

Un detaliu negativ remarcat de Iosif, din experiența din Liga 2, este acela că a fost nevoit să stea pe drumuri pentru antrenamente, pentru că stadionul s-a prezentat în condiții rele și nu putea să pregătească jucătorii pe un gazon de județ. Ședințele le-a organizat și la 10-15 kilometri distanță de oraș.

Nu a fost să fie! Nu am fost pe aceeaşi undă, am rămas prieteni (n.r. – cu Vasile Miriuță). Nu îmi reproşez nimic. Am avut două oferte din Liga 1 atunci. Nu au fost oficial, doar discuţii telefonice, dar îmi dădusem cuvântul dincolo. Sunt sigur că ne salvam de la retrogradare.

(N.r. – Despre relaţia cu Vasile Miriuţă) A fost ok. Nu am avut certuri, discuţii. Am fost mereu unul lângă altul. Tot ce am vorbit a fost în folosul echipei. E diferenţă mare în Liga 2 acum, campionatul e mult inferior cu anul în care am promovat cu Rapid.

E un gazon prost (n.r. – pe stadionul din Baia Mare), asta n-am înţeles-o la meciul cu Chiajna (n.r. – din etapa a 17-a sezonului regular, când partida a fost decalată cu o zi). A plouat, arbitrul a amânat meciul de sâmbătă pentru duminică, ca să se joace în acelaşi fel. Eu ca antrenor mi-am motivat jucătorii, tot şi toată motivarea aia s-a dus. Nu am înţeles-o!

Sunt oameni acolo care au încercat (n.r. – să rezolve problema gazonului). Ne antrenam şi acolo, şi pe lângă. Ne antrenam şi la 10-15 kilometri de Baia Mare”, a declarat Mihai Iosif la Orange Sport.

Minaur Baia Mare, patru puncte în două meciuri după rezilierea cu Mihai Iosif

Minaur Baia Mare ocupă locul 6 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2. E la două puncte de locul 5, Metaloglobus, poziție care duce în barajul de menținere în Liga 2, dar bucureștenii nu au evoluat în prima etapă din play-out, fiind desemnați să stea.

În plus, cele două echipe chiar se vor întâlni în partidă direct în runda următoare, pe terenul bucureștenilor.

După despărțirea de Mihai Iosif și numirea în funcția de antrenor a lui Vasile Miriuță, Minaur Baia Mare a disputat două meciuri, cu Gloria Buzău, în ultima etapă a sezonului regular, și cu Politehnica Timișoara, în prima rundă a play-out-ului. Nu a pierdut și a luat patru puncte, consemnând un 1-1 și o victorie cu 2-1.

Foto: Minaur Baia Mare

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2023, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă