Metalul Buzău ”amenință” Concordia Chiajna. Jucătorii nou-promovatei au prins multă încredere după victoria din etapa trecută

Andrei PASCU 20 Sep. 2024, 16:50 Liga 2
Metalul Buzău ”amenință” Concordia Chiajna. Jucătorii nou-promovatei au prins multă încredere după victoria din etapa trecută

Metalul Buzău a prins încredere după victoria din runda trecută din Liga 2, 1-0 cu CSM Slatina pe teren propriu, iar acum, în etapa a 7-a, cu Concordia Chiajna, pe stadionul ilfovenilor, sâmbătă, de la ora 11:00, speră la un nou succes sau cel puțin la o remiză.

Oricum, cele două echipe sunt despărțite de numai un punct înaintea jocului direct, Concordia Chiajna având 7 puncte, iar Metalul Buzău având 6.

Metalul Buzău, moral bun înaintea partidei cu Concordia Chiajna

Nou-promovată în Liga 2 în vara trecută, formația din Buzău a mai învins în campionat doar CSM Focșani în afara succesului cu CSM Slatina, cu 3-0. Doi dintre jucătorii Buzăului, atacantul Matei Constantinescu și fundașul Răzvan Radu, au prefațat întâlnirea de sâmbătă, conform Metalul Buzău – Facebook.

Cei doi au transmis mesaje pozitive, având încredere în urma celor întâmplate în jocul cu CSM Slatina. Sunt convinși că ei și colegii lor vor da un randament bun și de această dată și mai pot face o surpriză, să revină în Buzău cu cel puțin un punct și să bifeze prima remiză în acest sezon.

Până acum, Metalul Buzău are doar victorii și înfrângeri. Pe lângă cele șase meciuri în Liga 2, a disputat trei dueluri și în Cupa României, pe care le-a câștigat, și în urma cărora a reușit calificarea în faza grupelor.

Matei Constantinescu: ”Ne-a prins foarte bine victoria cu Slatina. Este o atmosferă excelentă la echipă. A fost un succes binevenit și pentru că a fost primul pe teren propriu în campionat. Nu era chiar o presiune, dar e bine că am spart gheața.

Avem mai multă încredere în noi acum. Avem și un moral bun înainte de deplasarea la Chiajna. Concordia este o echipă experimentată la nivelul Ligii a 2-a. Dar, noi vom încerca să ne impunem jocul. Ne pregătim foarte bine zi de zi și mergem încrezători spre un rezultat pozitiv”.

Răzvan Radu: ”Am reușit o victorie foarte importantă în runda precedentă. Ne-am demonstrat că avem forța necesară să ne luptăm cu orice adversar. Ne-a dat multă încredere. A fost primul succes acasă în campionat.

Ne ducem la Chiajna cu gândul că vom reuși din nou să facem un joc bun și să obținem un rezultat pozitiv. Presiunea nu cred că e la noi. Oricum, noi ne bucurăm de fotbal la fiecare meci. Știm de ce suntem în stare și vom fi concentrați sută la sută pentru această partidă”.

Metalul Buzău, două victorii în Liga 2, trei în Cupa României

În vederea sezonului 2024/2025 din Liga 2, Metalul Buzău a început, așadar, campionatul în deplasare, contra CSC Dumbrăvița, iar ulterior au urmat duelurile cu Steaua, de pe teren propriu, CSM Focșani, din deplasare, FC Bihor, de pe teren propriu, FK Miercurea Ciuc, din deplasare, și CSM Slatina, de pe teren propriu.

A fost bifată două victorii, 3-0 cu CSM Focșani și 1-0 cu CSM Slatina, și patru eșecuri. În etapa a 7-a din Liga 2, Metalul Buzău va evolua, așadar, pe teren advers, contra Concordia Chiajna.

Metalul Buzău a arătat mai bine, până acum, în Cupa României, pentru că s-a calificat în grupele competiției. În runda a 2-a a trecut de CSM Râmnicu Sărat cu 3-1 după reprizele adiționale, după ce la finalul primelor 90 de minute rezultatul a fost egal, 1-1.

Ulterior, în runda a 3-a, a învins Dacia Unirea Brăila, scor 5-1, iar în play-off Metalul Buzău a învins Universitatea Cluj, pe teren propriu, scor 1-0.

Foto: Metalul Buzău

Andrei PASCU 20 Sep. 2024, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă