Metalul Buzău, instrucție cu CS Mioveni! Nou-promovata a făcut diferența în ultimele 30 de minute, dar Valentin Stan e încântat: ”Pentru mulți e o surpriză”

Andrei PASCU 30 Sep. 2024, 16:29 Liga 2
Metalul Buzău, instrucție cu CS Mioveni! Nou-promovata a făcut diferența în ultimele 30 de minute, dar Valentin Stan e încântat: ”Pentru mulți e o surpriză”

Metalul Buzău are trei victorii în cele opt etape de Liga 2. După înfrângerea cu Concordia Chiajna din runda trecută, nou-promovata a câștigat contra Mioveniului, în ceea ce a consemnat al patrulea duel pe teren propriu în campionat. Buzoienii au învins la scor, 4-0.

În runda cu numărul 8, sâmbătă, 28 septembrie, Metalul Buzău a mai bifat un succes, pe teren propriu, cu CS Mioveni, făcând diferența după pauză însă. După ce s-a scurs o oră din meci, scorul a fost egal, 0-0.

Metalul Buzău a făcut instrucție cu CS Mioveni

Metalul Buzău a marcat pentru 1-0 în minutul 63, prin Alin Manea, dar omul partidei a fost Valentin Robu, care a marcat o dublă, în minutele 67 și 90+3. Scorul de 4-0 a fost stabilit și datorită reușitei lui Alin Nica, el punctând în minutul 77, între golurile lui Robu.

  • Metalul Buzău, în partida cu CS Mioveni: Iul. Dinu – Ed. Rusu, Alb. Olaru, Perju, Ed. Radu – Borțoneanu (Petra 77′) – A. Manea, Tudorică (cpt.), Robu – Mat. Constantinescu (A. Nica 60′), Ad. Moldovan (Jozic 60′)
    Rezerve neutilizate: G. Micle – Juncănaru, D. Mihai, Opaiț, Dr. Lazăr, Panaite

La finalul partidei, antrenorul Valentin Stan a declarat că este foarte încântat după un astfel de succes, pentru o victorie categorică, dar că ar vrea ca echipa lui să adune puncte și din deplasare. A recunoscut, însă, că Metalul Buzău va avea dueluri dificile pe teren advers.

Valentin Stan, reacție după succesul cu CS Mioveni

Până acum, în jocurile din Liga 2 din afara Buzăului, Metalul a strâns doar trei puncte, după 3-0 cu CSM Focșani. În rest, a bifat trei eșecuri, 1-3 cu CSC Dumbrăvița, 2-4 cu FK Miercurea Ciuc și 0-1 cu Concordia Chiajna.

Trei puncte mari, așa cum am vorbit cu băieții și înainte de meci trebuie să câștigăm meciurile de acasă. Trei puncte mari, dar sperăm să obținem puncte și de afară. E adevărat că în afară avem meciuri cu echipele grele și importante, care vor promovarea, Craiova, Pitești, Hunedoara. Dar, ne jucăm șansa, cred că putem face surprize în acest campionat.

Surpriză e și 4-0 cu Mioveni pentru mulți. Toți jucătorii au jucat bine, au muncit, dar cânt tragem linie rămân niște cifre și nu vreau să fie rău. Atunci, am făcut schimbări după pauză, am forțat cu jucători cu explozie, tehnici, cu viteză, care pot câștiga dueluri, capitol la care noi am stat prost în prima repriză.

Robu și Manea au intrat și au făcut-o bine! (…)”, a spus Valentin Stan, conform paginii de Facebook a Metalului.

Metalul Buzău, locul 14 în Liga 2 și în grupele Cupei României

În Liga 2, Metalul Buzău se află pe locul 14 din 22 de echipe, cu 9 puncte după opt etape, cu numai trei puncte peste antepenultima clasată, AFC Câmpulung Muscel. În același timp, e la numai trei puncte de locul 9, FC Voluntari.

În etapa a 9-a din Liga 2, Metalul Buzău va întâlni, pe teren advers, Corvinul Hunedoara.

Metalul Buzău va aduce pe terenul propriu, în urma tragerii la sorți pentru grupele Cupei României, unde a fost repartizată în Grupa B, Universitatea Craiova (etapa 1, 30 octombrie), Dinamo (etapa 2, 4 decembrie), iar în ultimul rând va întâlni, în deplasare, Agricola Borcea (etapa 3, 18 decembrie).

Grupa B este compusă din Metalul Buzău, Petrolul Ploiești, Dinamo, FCSB, Universitatea Craiova și Agricola Borcea, conform tragerii la sorți care a avut loc miercuri, 25 septembrie.

Avem 9 puncte, suntem în grupele Cupei României, pare că e drumul bun. Pe noi ne interesează mai mult campionatul, pentru că vrem să rămânem în Liga 2. Vrem să fim una din echipele care nu vor avea probleme. În privința Cupei României, vreau ca suporterii să vadă că ne ducem peste adversari și să îi mulțumim, să ne aplaude că etalăm un fotbal neplictisitor”, a mai spus Stan.

Reacția lui Valentin Stan, după Metalul Buzău – CS Mioveni:

Foto și video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 30 Sep. 2024, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă