Metaloglobus se distanțează de zona roșie a retrogradării. Ultimele meciuri aproape au năruit emoțiile. Ce spune conducerea

Andrei PASCU 11 Mar. 2024, 17:29 Liga 2
Metaloglobus se distanțează de zona roșie a retrogradării. Ultimele meciuri aproape au năruit emoțiile. Ce spune conducerea

Metaloglobus a urcat poziții bune în Liga 2 după primele meciuri din 2024, în care a bifat două victorii și o remiză. După 0-0 cu Chindia Târgoviște în prima partidă din acest an, au urmat două victorii pentru bucureșteni, 2-0 cu Concordia Chiajna și 2-1 cu Unirea Dej.

Victoria contra clujenilor a fost înregistrată în weekendul trecut, în etapa a 18-a din Liga 2, iar Metaloglobus a cam scăpat de emoțiile retrogradării în mare măsură.

Metaloglobus se distanțează de zona roșie a retrogradării

E aproape de mijlocul clasamentului de Liga 2 Metaloglobus, pe 11, iar președintele Marius Burcă s-a declarat încântat de perioada de pregătire de iarnă și de achizițiile făcute, evidențiind aspectele în urma victoriei cu Unirea Dej. Cu mari eforturi a fost obținut succesul însă.

Cele două echipe sunt în jumătatea inferioară a clasamentului, iar jocul a fost unul foarte important. Prima reușită a picat în minutul 34, când Dragoș Huiban a profitat de o eroare în apărarea dejenilor.

A fost singurul gol al primei reprize, iar Unirea Dej a revenit pe tabelă după reluarea meciului, în minutul 71, prin Cristian Chira, care a marcat din pasa lui Denis Golda. Când întâlnirea se îndrepta către un 1-1, a venit golul Metaloglobusului din minutul 90+5. Yassine Zakir a adus trei puncte de aur pentru bucureșteni, iar ecartul dintre cele două echipe a crescut considerabil. Gazdele partidei de sâmbătă, 9 martie, au avans de 12 puncte acum.

  • Metaloglobus, contra Unirea Dej: Gavrilaș – Kouadio, Diallo, Caramalău, Rob. Neacșu – Issah – L. Manolache, Ant. Cruceru, Honciu (cpt.), Liș – Huiban
    Rezerve: Nedelcovici – Zakir, Zukanovic, Al. Gheorghe, Ad. Sîrbu, Rz. Milea, Vl. Bogdan, Marica, Al. Iacob

Marius Burcă, după o nouă victorie în Liga 2: ”Debutul de 2024 este unul bun!”

Conducătorul Metaloglobusului a remarcat, la finalul întâlnirii, că au fost trei puncte foarte importante pentru echipa sa, mai ales pentru că a urcat poziții bune în ierarhia Ligii 2.

Sunt trei puncte foarte importante, dar toate punctele sunt importante, și alea din primele etape, și alea din ultimele etape. Le aduni, le pui în tolbă și sunt ale tale. Există echilibru în Liga 2, Dejul, mai ales după victoria contra celor de la Dumbrăvița, avea nevoie de cele trei puncte.

Dej e pusă în poziția noastră de anul trecut, în fiecare meci e o finală și fiecare punct contează. Așa că a alergat cu noi, a dat ce a putut, ce a avut mai bun.

Debutul de 2024 este unul bun! Să nu uităm că inclusiv la Târgoviște am avut un meci bun, ocazii, puteam pleca și de acolo cu trei puncte și puteam avea sută la sută punctaj. Am lucrat bine în iarnă, achizițiile au fost bune”, a spus Marius Burcă la Metropola TV.

Pe locul 11 a urcat Metaloglobus după etapa a 18-a

Metaloglobus este pe locul 11 în ierarhia din Liga 2, cu 25 de puncte, la un punct peste locul 12, CSM Slatina.

Echipa bucureșteană se află în creștere de formă comparativ cu startul de sezon, acum având șase rezultate pozitive la rând în campionat. Anterior jocului cu Unirea Dej a înregistrat alte trei victorii, 2-1 cu Viitorul Pandurii, 2-0 cu CS Mioveni și 2-0 cu Concordia Chiajna, și două remize, 3-3 cu CS Tunari și 0-0 cu Chindia Târgoviște.

Urmează o ultimă partidă în sezonul regular pentru Metaloglobus, cu CSM Alexandria, pe teren advers, la Turnu Măgurele.

Nu e meci accesibil în Liga 2. Poate plecăm ca favoriți din prisma clasamentului contra Alexandriei, dar nu și din prisma jocului. Alexandria a arătat bine până acum. Nu plecăm favoriți, se joacă la ei acasă și meciul pleacă de la 0-0.

Trebuie să tratăm jocul serios, iar Alexandria, la fel ca Dej, joacă ultimele șanse. Poți să recuperezi puncte și în play-out”, a mai spus Burcă.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-steaua-pun-punct-etapei-a-18-a-a-ligii-2-19302463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-in-liga-2-pentru-ianis-doana-la-16-ani-si-patru-luni-19302467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-si-a-primit-replica-de-la-mioveni-19302444

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-din-liga-3-cu-romania-u17-la-turul-de-elita-19302445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-2-0-19302441

Andrei PASCU 11 Mar. 2024, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă