Metaloglobus, eșec rușinos în fața unei echipe care abia supraviețuiește. A condus cu 1-0 din minutul 1, a avut avantaj la pauză, dar în repriza a doua Recea i-a marcat trei goluri. Explicațiile lui Gabriel Manu

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 16:50 Liga 2
Metaloglobus, eșec rușinos în fața unei echipe care abia supraviețuiește. A condus cu 1-0 din minutul 1, a avut avantaj la pauză, dar în repriza a doua Recea i-a marcat trei goluri. Explicațiile lui Gabriel Manu

Metaloglobus a încheiat cu înfrângere al doilea meci din play-out-ul Ligii 2, disputat în etapa a 3-a. A cedat, în deplasare, cu 1-3 în fața celor de la Fotbal Comuna Recea, o formație măcinată pur și simplu de gravele probleme financiare.

Bucureștenii au început bine partida și au marcat încă din primul minut, prin Aguinaldo Mendes. Fotbal Comuna Recea a revenit mai motivată de la cabine sau Metaloglobus a intrat extrem de relaxată, pentru că gazdele au punctat de nu mai puțin de trei ori. Toate reușitele maramureșenilor, la fel ca și golul bucureștenilor de altfel, au venit pe fondul unor greșeli personale în apărare.

Marius Coman a egalat în minutul 64, iar golul de 2-1 pentru Fotbal Comuna Recea a venit cu 11 minute înaintea ultimului fluier, prin Cătălin Jucan, grație unei execuții de la marginea careului. La reușita acestuia, fundașii Metaloglobusului au greșit mult, iar portarul Gavrilaș a fost surprins, fiind ieșit destul de mult de pe linia porții.

Golul de 3-1 a fost marcat de același Marius Coman, unul dintre cei mai buni atacanți ai Ligii 2. A primit o centrare din partea stângă, fundașul Metaloglobusului l-a pierdut din marcaj, iar vârful a preluat și a șutat. Gavrilaș părea stăpân pe situație, dar balonul a ricoșat din brațele sale în bară, iar din bară în poartă.

Gabriel Manu: ”Repriza a doua a fost una care nu s-a ridicat la nivelul valorii noastre” 

Gabriel Manu a explicat eșecul echipei sale punând, în mare parte, totul, pe seama faptului că adversarii au fost mult mai motivați decât jucătorii săi. Antrenorul și-ar fi dorit cele trei puncte, pentru că vrea locul 1 în Grupa A a play-out-ului.

Țin să felicit echipa adversă, e de apreciat pentru greutățile prin care trece. Uite că a reușit prin atitudinea pozitivă să întoarcă scorul și să ne bată. Sunt dezamăgit pentru că ne doream cele trei puncte. Am început foarte bine jocul. Am început cu 1-0 din minutul 1, ne-am creat ocazii, prima repriză eu zic că a fost a noastră.

Așa cum am făcut o primă repriză proastă etapa trecută, cu Farul, acum se pare că repriza a doua a fost una care nu s-a ridicat la nivelul valorii noastre. Momentan, sperăm să terminăm în acest sezon pe primul loc. Din sezonul următor vom vedea ce va fi”, și-a început discursul Gabriel Manu.

Gabriel Manu, despre suprafața de joc de la Recea: ”E aproape imposibil să joci” 

Antrenorul a evidențiat și terenul dificil pe care s-a jucat partida. În sezonul regular și play-out, tot mai multe echipe s-au plâns de faptul că suprafața de joc a stadionului din Recea este una extrem de proastă. Manu nu își explică faptul pentru care a fost omologat și acceptat pentru Liga 2.

Am avut controlul jocului, dar din păcate în repriza a doua nu am reușit să facem ceea ce ne-am propus. Am avut trei greșeli impardonabile la cele trei goluri, greșeli individuale.

Din păcate nu a fost să fie, dar pe un astfel de teren e foarte, foarte greu să joci în Liga 2. Nu îmi dau seama cum au reușit cei din Federație să omologheze un astfel de teren. E aproape imposibil să joci. E imposibil! Am încercat cât am putut de mult să jucăm, dar e aproape imposibil să joci aici”, a continuat Manu.

Metaloglobus încă suferă după ratarea play-off-ului 

Metaloglobus e în continuare afectată de ratarea play-off-ului, în urma eșecului cu Rapid, din ultima etapă a sezonului regular. Antrenorul a vorbit din nou pe seama acestui aspect, remarcând iar problemele pe care echipa sa le-a avut chiar în ultimele etape ale primei părți a stagiunii.

Cu siguranță am fi putut să obținem mai mult, dar din păcate și COVID-ul pe final de sezon regular… în ultima etapă, cu Rapid, am avut 10 jucători ieșiți din circuit. Ne-a fost destul de greu, însă nu este normal să avem o astfel de atitudine cum am avut în repriza a doua, deși din punct de vedere financiar suntem printre puținele echipe din Liga 2 care putem sta liniștite.

Din păcate, Ovidiu Herea e accidentat, sperăm să revină la meciul cu Slatina. A avut o perioadă mai lungă de recuperare pentru că a avut ceva probleme cu spatele. Sperăm să își revină până la meciul cu Slatina și să intre în primul 11”, a mai afirmat Manu.

Metaloglobus va juca împotrva Slatinei runda următoare 

Metaloglobus are 33 de puncte în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, fiind pe primul loc. Ea poate fi însă depășită de Universitatea Cluj, dacă aceasta va face cel puțin un egal în această etapă, în jocul cu Pandurii de pe teren propriu. Între cele două se situează în acest moment Farul, dar constănțenii nu vor evolua în runda a 3-a.

Etapa următoare, sâmbătă de la ora 11:00, Metaloglobus va juca pe teren propriu cu CSM Slatina.

Golurile meciului Fotbal Comuna Recea – Metaloglobus 3-1 (Marius Coman 64, 82; Cătălin Jucan 79/ Aguinaldo Mendes 1) 

Foto: George Filip/ Mediafax Foto
Video: ACSF Maramureș Recea și Baia Mare Sport

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă