Merge Gabi Tamaș la FC Brașov? Președintele Mitran: ”Am discutat.” Antrenorul Dan Alexa l-ar vrea de mâine

Adi MARICA, Andrei PREOTU 17 Oct. 2022, 21:31 Liga 2
Merge Gabi Tamaș la FC Brașov? Președintele Mitran: ”Am discutat.” Antrenorul Dan Alexa l-ar vrea de mâine

Gabriel Tamaș se desparte de Petrolul după doar patru luni. Cele două părți încă nu au semnat rezilierea contractului, dar totul pare o simplă formalitate.

Până la începutul anului viitor, Tamaș nu se va putea transfera la o altă echipă, astfel ca până atunci fundașul care la 9 noiembrie împlinește 39 de ani doar se va putea pregăti cu o altă echipă.

FC Brașov visează la Gabi Tamaș, Mitran e realist: ”Cândva va reveni la Brașov, dar nu acum”

Imediat după scandalul de la Petrolul, Tamaș a primit mai multe oferte de la echipe de prima ligă. ”Tamaș are patru oferte din Liga 1!”, spun apropiații fotbalistului originar din Brașov.

Și FC Brașov l-ar vrea pe Tamaș, însă oficialii clubului sunt convinși că fotbalistul va continua în prima ligă, mai ales că la Petrolul a demonstrat că poate face ușor fotbalului din SuperLigă, în ciuda vârstei înaintate.

”În vară am discutat, prietenește, cu Gabi. Cândva va reveni la Brașov, dar nu acum. Sunt convins că va continua în Liga 1. În ciuda tuturor problemelor, Gabi rămâne un fotbalist important pentru prima ligă”, spune președintele Marin Mitran.

Dan Alexa: ”L-aș lua mâine!”

În urmă cu două sezoane, Tamaș a evoluat în 9 meciuri pentru ”U” Cluj în Liga 2, după care a plecat la FC Voluntari, în prima ligă, iar din vară a mers la Petrolul, unde în acest start de campionat a evoluat în 13 meciuri și a marcat două goluri.

După despărțirea de Petrolul, Tamaș a discutat cu Dan Alexa, actualul antrenor al FC Brașov, alături de care a jucat la Dinamo, într-o perioadă în care ”câinii” se luptau pentru titlu. Alexa și l-ar dori pe fostul internațional la echipa sa și nu se teme că i-ar putea strica vestiarul, așa cum a făcut-o în scurta perioadă petrecută la Petrolul.

”Am fost colegi și ne înțelegem foarte bine! Noi avem o relație specială și sub nicio formă nu cred că aș putea avea probleme cu el la FC Brașov. Îl cunosc atât de bine! L-aș lua mâine pe Gabi Tamaș! Am vorbit cu el și recunosc că mi l-aș dori foarte mult la FC Brașov. Este un jucător foarte valoros”, a spus Dan Alexa pentru ProSport.

”Gabi a ajutat-o mult pe FC Voluntari, a jucat foarte bine și la Petrolul și ar fi un mare plus pentru noi sosirea unui astfel de jucător”, este convins Alexa.

FC Brașov a încheiat etapa a 10-a a Ligii 2 pe locul 11, cu 13 puncte, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, Dinamo și CSC Dumbrăvița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Adi MARICA, Andrei PREOTU 17 Oct. 2022, 21:31 Liga 2
Pe aceeași temă