Meciurile rămase de disputat în sezonul 2019/2020 vor începe cu un moment de reculegere. Decizia FRF privind fundalul sonor pe durata partidelor. Cântecele galeriilor se vor auzi din boxe

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2020, 21:01 Liga 2
Meciurile rămase de disputat în sezonul 2019/2020 vor începe cu un moment de reculegere. Decizia FRF privind fundalul sonor pe durata partidelor. Cântecele galeriilor se vor auzi din boxe

Meciurile de fotbal care se vor mai desfășura în sezonul 2019/2020, în Liga 1, play-off-ul Ligii 2, barajele de promovare din Liga 3 ori barajele de promovare din Liga 3, vor începe cu un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19. Decizia a fost aprobată astăzi, 9 iunie, de Comitetul Executiv de Urgență al Federației Române de Fotbal.

Totodată, cluburile organizatoare de meciuri vor putea utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor susținute fără spectatori pentru a asigura un fundaș sonor care să conțină exclusiv cântecele, îndemnurile sau imnurile suporterilor echipei gazdă.

În meciurile fără spectatori, echipele gazdă vor putea să pună cântecele galeriei sau imnul clubului la instalația de sonorizare a arenei, în timpul jocului. Foto: CS Mioveni – Campionii FC Argeș / Mihai Noțoiu

O parte din competițiile sportive din România vor reîncepe în acest weekend, după o pauză de trei luni. E vorba despre campionatul de fotbal Liga 1, care are programat primul meci vineri, 12 iunie, de la ora 20:00, la Craiova, între Universitatea Craiova și FC Botoșani. Play-off-ul Ligii 2 va fi reluat la 4 iulie.

În România, din cauza pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății a anunțat în data de 9 iunie 20.749 de confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, 14.910 ca vindecați, 1.354 de decese și 511.295 de testați. Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi, 9 iunie, că stare de alertă ar putea fi prelungită și după 15 iunie.

Comunicatul FRF cu privire la momentul de reculegere și utilizarea sistemului de sonorizare în timpul meciurilor:

”Comitetul Executiv de Urgență al FRF a aprobat astăzi, 9 iunie 2020, două decizii legate de desfășurarea partidelor programate în sezonul 2019/2020.

Astfel, înaintea începerii oricărui joc oficial aferent sezonului în derulare, se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19.

Cealaltă decizie face referire la posibilitatea cluburilor organizatoare de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori. În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă.

Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanții deținătorului de drepturi tv.

De asemenea, difuzările audio trebuie să conțină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susținere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF.”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2020, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă