Meciuri din nou cu spectatori în tribune, mult mai devreme decât stabilise CNSU? Răzvan Burleanu spune ce discuții au fost și de la ce dată s-ar putea redeschide porțile stadioanelor

Marius ANGHEL 03 Nov. 2021, 22:09 Liga 2
Meciuri din nou cu spectatori în tribune, mult mai devreme decât stabilise CNSU? Răzvan Burleanu spune ce discuții au fost și de la ce dată s-ar putea redeschide porțile stadioanelor

Porțile stadioanelor ar putea fi redeschide pentru spectatori mai repede decât se spera inițial. Asta pentru că s-a intervenit la nivel înalt în mod special pentru ca jocul dintre România și Islanda, important în vederea obținerii calificării la barajul pentru Campionatul Mondial, deci un obiectiv de interes național, să se dispute cu public în tribune.

În această situația, cu noile reguli, și meciurile din campionatele interne vor putea avea din nou public.

Meciurile de fotbal ar putea avea din nou spectatori, mai repede decât se anunțase inițial

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) anunța vineri, 22 octombrie, că evenimentele sportive, deci inclusiv meciurile de fotbal, nu se vor mai desfășura cu public începând de la data de 25 octombrie, pentru cel puțin o perioadă de 30 de zile, din cauza zecilor de mii de cazuri de COVID-19 raportate zilnic în România la momentul respectiv.

Astăzi, 3 noiembrie, cu mult timp înainte de expirarea perioadei de cel puțin 30 de zile de interdicție, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat într-o conferință de presă organizată în urma ședinței Comitetului Executiv al FRF că se dorește ca meciurile de fotbal să aibă din nou spectatori în tribune începând cu data de 8 noiembrie!

Burleanu a comunicat că a purtat discuții cu reprezentanții CNSU în acest sens și că sunt șanse mari ca meciurile de fotbal să aibă din nou spectatori, mai repede decât s-a decis la finalul lunii trecute. Acum se așteaptă decizia CNSU.

FRF a intervenit la CNSU pentru ca meciurile de fotbal să aibă din nou spectatori începând cu data de 8 noiembrie. Totul, pentru ca jocul România – Islanda să aibă public

Conform spuselor lui Răzvan Burleanu, pe stadion ar urma să aibă dreptul să intre spectatorii vaccinați împotriva Covid-19, cât și cei trecerii prin boală, imunizați.

Președintele FRF le-a transmis celor de la CNSU că fotbalul poate fi un exemplu de urmat pentru celelalte domenii de activitate în ceea ce privește vaccinarea.

”E o pierdere mare pentru noi să nu jucăm cu spectatori meciul cu Islanda. În momentul de față, singurul lucru pe care am reușit să-l obținem în discuțiile cu CNSU este această fereastră, astfel încât începând din 8 noiembrie, deci practic cu trei zile înainte de meciul cu Islanda, să se permită din nou accesul spectatorilor pe stadioane. Așteptăm și noi, cu mare încredere, în contextul în care aș putea spune că fotbalul ar putea să fie utilizat ca un exemplu în ceea ce privește vaccinarea pentru toate celelalte sectoare de activitate din jurul nostru”, a spus Răzvan Burleanu, care apoi a oferit câteva informații care crede că el ar putea face reprezentanții CNSU să primească fotbalul ca un exemplu de vaccinare.

  • Tot înaintea meciului dintre România și Islanda, s-a intervenit prin intermediul MTS ca măsurile pe care islandezii trebuiau să le respecte la venirea în țară, în ceea ce privește certificatul verde al jucătorilor, să nu fie aceleași pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii români. Altfel, naționala Islandei ar fi avut probleme cu cazarea în România, iar disputarea jocului era în pericol și tricolorii puteau pierde meciul la ”masa verde”.

Dacă s-ar întâmpla cum spune Răzvan Burleanu și meciurile de fotbal vor putea primi din nou spectatori de la 8 noiembrie, atunci primul joc din Liga 2 care va beneficia de acest lucru va fi ”U” Cluj – FC Brașov, programat la 8 noiembrie, de la ora 17:30. În aceeași etapă, a 13-a, ultimul joc al rundei are loc la 9 noiembrie, de la ora 20:30: Concordia Chiajna – Astra.

Declarațiile făcute de Răzvan Burleanu pe acest subiect:

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 03 Nov. 2021, 22:09 Liga 2
Pe aceeași temă