Meci dramatic pentru România U19, în debutul calificărilor la EURO. A învins Letonia U19, iar Alexandru Borbei a fost erou: a salvat două lovituri de la 11 metri. Cinci fotbaliști din Liga 2, titulari

Andrei PASCU 10 Nov. 2021, 16:29 Liga 2
Meci dramatic pentru România U19, în debutul calificărilor la EURO. A învins Letonia U19, iar Alexandru Borbei a fost erou: a salvat două lovituri de la 11 metri. Cinci fotbaliști din Liga 2, titulari

România U19 a debutat cu dreptul la mini-turneul de calificare la Campionatul European de la anul! Tricolorii pregătiți de Adrian Văsîi au trecut cu 1-0 de Letonia U19, după o desfășurare interesantă a confruntării disputate în Turcia, acolo unde vor avea loc toate partidele din grupa selecționatei noastre.

România U19, succes la limită cu Letonia U19. Alexandru Borbei a parat două lovituri de la 11 metri 

Singura reușită a venit din partea lui Ștefan Bodișteanu, în minutul 43, dar, potrivit informațiilor furnizate de Federația Română de Fotbal, au fost ratate trei lovituri de la 11 metri. Bodișteanu a înscris în urma unei incursiuni individuale singurul gol al confruntării, dar cu două minute înainte a ratat o execuție de la 11 metri.

Eroul României U19 a fost portarul Alexandru Borbei, transferat în urmă cu un an de formația italiană Lecce de la Politehnica Timișoara, care a reușit să pareze două execuții de la punctul cu var.

Cinci jucători din Liga 2, titulari cu Letonia U19 

Din cei 10 fotbaliști din Liga 2 convocați de selecționerul Adrian Văsîi pentru acest mini-turneu de calificare, cinci au jucat din primul minut cu Letonia U19: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Botond Gergely (FK Csikszereda), Andrei Pandele (Metaloglobus), Doru Andrei (Politehnica Timișoara) și Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța).

Primul 11 al României U19 în partida cu Letonia U19: Borbei – Pantea, Gergely, Ignat, Amzăr – Pandele, Sîrbu (cpt) – Andrei, Tănasă, Bodișteanu – Chirițoiu.
Rezerve: Mitrovic, Trifan, Negoescu, Militaru, Coubiș, Pîrvulescu, Hofman, Lazăr, Burnete.

România U19 are următorul meci cu San Marino U19 

România U19 se mai află în grupă cu San Marino U19 și Turcia U19. Următoarea partidă pentru reprezentativa noastră va avea loc împotriva San Marino U19, sâmbătă, 13 noiembrie, iar mini-turneul se va termina cu disputa împotriva țării gazdă, pe 16 noiembrie.

Primele două clasate vor merge în turul al doilea din cadrul campaniei de calificare la Campionatul European, ce se va desfășura la anul, în Slovacia.

Foto: FRF

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 10 Nov. 2021, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă