Test puternic pentru CS Mioveni. Merge pe terenul liderului CSC Șelimbăr, iar Constantin Schumacher e prudent: ”Nu are drept de promovare, dar am văzut ce putere are”

Andrei PASCU 29 Feb. 2024, 16:47 Liga 2
Test puternic pentru CS Mioveni. Merge pe terenul liderului CSC Șelimbăr, iar Constantin Schumacher e prudent: ”Nu are drept de promovare, dar am văzut ce putere are”

CS Mioveni a reluat Liga 2 de pe poziție promovabilă în SuperLiga României și continuă să o păstreze, debutând în acest an cu victorie, 1-0 contra CSM Alexandria.

Chiar dacă e pe locul 4 în clasament, primele două poziții sunt ocupate de două formații care nu au drept de accedere în prima divizie, astfel că gruparea lui Constantin Schumacher este decisă să strângă cât mai multe puncte până se va termina sezonul regular. Dacă va intra în play-off, formația din Mioveni va fi sigură de cel puțin prezența în barajul de promovare

Meci cu prima clasată în Liga 2 pentru CS Mioveni

Trei runde mai sunt din prima parte a stagiunii, iar CS Mioveni va întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren advers, CSC Șelimbăr. Partida, parte din runda cu numărul 17, va fi transmisă în format live-text pe Liga2.ro, iar Constantin Schumacher a prefațat duelul.

Deși formația din Șelimbăr este pe locul 1 în Liga 2, Schumacher este concentrat doar pe ce vor face jucătorii săi. Antrenorul se gândește tot în perspectivă și a punctat că nu doar duelul cu CSC Șelimbăr este important, ci și celelalte două rămase apoi de disputat din sezonul regular, pentru că vrea cât mai multe puncte până la posibila accedere în play-off.

Constantin Schumacher a prefațat partida CSC Șelimbăr – CS Mioveni

Acum, CS Mioveni are patru puncte avans peste prima poziție care nu duce în grupa pentru promovare, locul 7, ocupat de FK Miercurea Ciuc. Constantin Schumacher a lăsat de înțeles că ar fi mulțumit și cu un rezultat de egalitate, mai ales că vede o echipă foarte puternică la Șelimbăr, iar antrenorul, Claudiu Niculescu, are experiență în prima divizie.

Întâlnim liderul, o echipă bună, cu un antrenor cu experiență, care a antrenat și în Liga 1, are și trofee. Un antrenor bun, care și-a arătat calitățile pe unde a fost. Întâlnim o echipă care nu are drept de promovare, dar e pe primul loc și am văzut ce putere are.

Are jucători de calitate, dar îmi doresc, după victoria cu Alexandria, să continuăm la fel. Să încercăm să facem tot ce putem ca să acumulăm puncte. Suntem într-un moment bun și trebuie să îl continuăm. (…)

Ținând cont că am luat doar un gol în deplasare, ne dorim să nu luăm gol acum. Cred că am pierdut un jucător important, pe Dandea, un factor de decizie în apărare, dar sunt sigur că jucătorii pe care îi am vor face tot posibilul să avem un meci bun, un rezultat pozitiv.

E bine să acumulăm puncte, dar jucăm cu liderul. Nu va fi ușor, dar nu trebuie să ne temem de el, nu trebuie să ne facem nu știu ce speranțe. Trebuie să ne facem jocul, jucătorii să facă totul pentru a se bucura pe ei și pe noi”, a spus Constantin Schumacher înaintea partidei.

Un singur jucător indisponibil pentru Schumacher și Mioveni

CS Mioveni este pe cale să scape de accidentări. Andrei Căprescu este în perioada de recuperare în acest moment, dar de săptămâna viitoare va relua antrenamentele obișnuite și va putea fi o variantă.

În prima parte a sezonului, Schumacher a mizat pe atacantul Căprescu, în vârstă de 19 ani, în 11 partide de Liga 2, dar acesta nu a reușit să marcheze.

Nu am accidentări, singurul absent e Căprescu, aflat în perioada de recuperare și, ușor-ușor, de săptămâna următoare se va pregăti normal”, a punctat antrenorul Mioveniului.

Diferență de șase puncte între CSC Șelimbăr și CS Mioveni

Datorită celor 29 de puncte acumulate în primele 16 etape de Liga 2, CS Mioveni este pe loc calificabil în play-off, pe 4, la șase puncte de liderul din acest moment, CSC Șelimbăr. În rundele următoare de sezon regular, după jocul cu formația din Șelimbăr, CS Mioveni le va mai întâlni pe Steaua, pe teren propriu, și pe CSM Slatina, în deplasare.

Antrenorul Constantin Schumacher nu s-a ferit să recunoască, oarecum, că se gândește la ce ar însemna calificarea în play-off-ul Ligii 2 și lupta pentru promovarea în SuperLiga României:

Ținând cont de ce s-a întâmplat la început, am un sentiment foarte plăcut datorită unde suntem. Ne motivează acest lucru, dar avem și presiune. Toată lumea ne vede în play-off, dar mai avem trei meciuri dificile.

Trebuie să fim conștienți că avem meciuri în care trebuie să acumulăm puncte. Dacă nu luăm puncte, putem să ieșim din play-off și atunci va fi mult mai greu pentru noi să gestionăm meciurile.

Dar, sper ca jucătorii cu experiență să îi motiveze pe cei tineri, să fie la capacitate maximă și sunt sigur că vom face meciuri bune și vom încerca să ne îndeplinim al doilea obiectiv.

Noi ne-am atins niște obiective. Că ne dorim mai mult, e foarte bine! Ne dorim să facem lucrurile corect, ei să fie motivați pentru meci. Sunt trei meciuri, de oriunde putem să acumulăm, iar apoi să ne îndeplinim al doilea obiectiv trasat”.

Analiza lui Constantin Schumacher

https://www.youtube.com/watch?v=Ufd0vgLKvH0

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-avut-o-cu-totul-alta-reactie-despre-meciul-cu-fk-miercurea-ciuc-19301113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-achizitie-din-liga-3-19301118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-prima-deplasare-din-2024-la-slatina-19301111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-joaca-sambata-la-dej-cu-unirea-echipa-lui-dragos-militaru-19301106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-manole-s-a-intors-la-unirea-dej-19301103

Andrei PASCU 29 Feb. 2024, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă