Marius Măldărășanu, înaintea derby-ului FC Hermannstadt – ”U” Cluj, pentru locul 2 în Liga 2: ”Avem jucători inteligenți și suntem conștienți de importanța celor trei puncte”

Ovidiu BOICA 08 Mar. 2022, 08:12 Liga 2
Marius Măldărășanu, înaintea derby-ului FC Hermannstadt - ”U” Cluj, pentru locul 2 în Liga 2: ”Avem jucători inteligenți și suntem conștienți de importanța celor trei puncte”

Antrenorul echipei FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a spus, într-o conferință de presă, că adversarul ”alb-roșilor” din această seară (ora 19:00), de la Mediaș, Universitatea Cluj, a făcut, de asemenea, o serie de transferuri care i-au adus un plus de valoare în această iarnă.

Măldărășanu nu crede că un eventual succes i-ar asigura lui Hermannstadt un avantaj consistent la promovare. În plus, antrenorul a spus că Ioan Hora este apt pentru a debuta.

Marius Măldărășanu, înainte de meciul cu ”U” Cluj: ”Au arătat o potență ofensivă foarte ridicată

Marius Măldărășanu a declarat înaintea duelului cu Universitatea Cluj, de marți seara, ultimul al etapei a 18-a a Ligii 2, penultima din sezonul regular, că jucătorii săi sunt conștienți de importanța acestui meci. Antrenorul ”alb-roșilor” a vorbit în termeni pozitivi despre echipa ”șepcilor roșii” într-o conferință de presă, susținând că, la fel ca FC Hermannstadt, și aceasta a investit în jucători de calitate, în această iarnă.

”Este un meci cu o altă contracandidată a noastră la promovare, «U» Cluj, o echipă care, ca și noi, a investit în jucători, în această iarnă, aducând jucători de o foarte mare calitate. S-a văzut și în primul lor meci din această primăvară, contra Chiajnei. Au arătat o potență ofensivă foarte ridicată, marcând patru goluri unei echipe care, la momentul respectiv, avea poate una dintre cele mai bune apărări, primind doar 6 goluri. Asta spune multe. Bineînțeles că și noi suntem pregătiți pentru a contraacara orice mod de abordare al lor, ofensiv sau defensiv, avem jucători de calitate, avem jucători inteligenți și bineînțeles suntem conștienți de importanța acestor 3 puncte în economia acestui campionat regular, să-i spunem. Am spus-o mereu, nu numai eu, cam toți antrenorii de la echipele care pot ajunge în primele șase, va începe un alt campionat (n.a. play-off-ul), în care, bineînțeles, vor fi 30 de puncte puse în joc, deci cu atât mai mult fiecare punct pus în joc contează. Ne gândim să câștigăm, jucăm acasă contra echipei de pe locul 3, ne dorim foarte mult victoria, dar vom vedea ce va ieși pe teren”, a declarat Măldărășanu.

O victorie cu ”U” Cluj și o îndepărtare la cinci puncte nu asigură promovarea

Măldărășanu nu crede că o eventuală victorie, marți seara, le-ar asigura sibienilor un avantaj considerabil la promovare.

”Știm că toată lumea își face calcule. Da, într-adevăr, dacă am câștiga, vor fi trei puncte mari, facem cinci puncte ca și distanță față de ei (n.a. Universitatea Cluj). Ăsta este un campionat atipic, am spus-o la început, dar nu vreau să mă gândesc. Știu eu? În cazul în care am câștiga, ne vedem deja promovați… Nu! Nici Petrolul, chiar dacă am spus-o după meciul contra lor că sunt favoriți… Într-adevăr, datorită clasamentului sunt favoriți, însă repet, avem puncte multe în joc. Noi mai avem o etapă la Timișoara, în contextul în care «U» Cluj va juca împotriva Dunării Călărași. Ne gândim la fiecare meci, luăm fiecare meci în parte, că vor fi trei puncte, să dea Dumnezeu să fie ale noastre, dar nu vreau să mă gândesc prea departe”, a mai spus antrenorul ploieștean.

Fără Ionuț Stoica și Blejdea. Revine Hora

Marius Măldărășanu a vorbit și despre jucătorii pe care nu-i poate folosi în acest meci. Acesta spune că, pe lângă Stoica și Blejdea, ar putea lipsi și Baba Alhassan, însă ar putea debuta Hora, revenit după suspendare.

”În continuare sunt în recuperare, probabil vor reveni de săptămâna viitoare în cadrul echipei. Vorbesc de Stoica și de Blejdea. Baba Alhassan este incert, vom vedea la ora jocului dacă îl putem folosi. Cam asta ar fi din punct de vedere al jucătorilor care sunt cu semnul întrebării. În rest, revine Hora, care a fost suspendat”, a mai spus Măldărășanu.

Sibienii au două puncte în fața clujenilor. Sorin Costrei arbitrează meciul de la Mediaș

Înaintea meciului de la Mediaș, ultimul al etapei a 18-a a Ligii 2, FC Hermannstadt ocupă locul 2 în clasament, cu 38 de puncte, în timp ce Universitatea Cluj are 36 de puncte și se află pe poziția a 3-a.

Petrolul e lider cu 46 de puncte, după ce le va primit și pe cele trei din meciul încheiat prematul cu Poli Timișoara, iar Steaua, calificată și ea matematic în play-off în această etapă, are 34 de puncte.

Partida dintre FC Hermannstadt și ”U” Cluj va fi arbitrată de centralul Sorin Costreie (Buftea) și asistenții Vlad Bârleanu și Mihăiță Necula (ambii din Bucureşti). Arbitru de rezervă este Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), iar observatori au fost delegați Zaharia Ciev (Timişoara) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Declarațiile lui Marius Măldărășanu înainte de FC Hermannstadt – ”U” Cluj:

https://www.youtube.com/watch?v=JLr7e9wXFCE

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-panduru-a-prefatat-partida-universitatii-cluj-cu-fc-hermannstadt-si-a-anuntat-accidentarea-unui-fotbalist-important-are-ruptura-de-ligamente-pe-cine-vor-sa-transfere-19222290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-i-a-prelungit-contractul-lui-florinel-mitrea-accidentat-grav-in-partida-cu-concordia-chiajna-fundasul-e-sustinut-de-club-e-un-exemplu-de-seriozitate-si-sacrificiu-19222302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

Ovidiu BOICA 08 Mar. 2022, 08:12 Liga 2
Pe aceeași temă