Capăt de drum între CFC Argeș și Mario Mitoi. Fotbalistul era nemulțumit că nu joacă, iar contractul a fost reziliat

Andrei PASCU 07 Sep. 2024, 10:31 Liga 2
Capăt de drum între CFC Argeș și Mario Mitoi. Fotbalistul era nemulțumit că nu joacă, iar contractul a fost reziliat

Campionii FC Argeș a mai consemnat o plecare, în această pauză competițională, deși sezonul de Liga 2 a consumat etapa a 5-a și Cupa României a trecut de faza play-off-ului, urmând grupele. Piteștenii s-au despărțit, joi, 5 septembrie, de Mario Mitoi, în vârstă de 20 de ani.

Mitoi a transmis de ceva timp conducerii că vrea să plece, că își dorește să își găsească un alt angajament dacă nu va fi titular la CFC Argeș, într-un sezon în care echipa țintește un obiectiv mult mai bun decât sezonul trecut.

Pentru că Nicolae Dică a transmis public că acest lucru nu se va întâmpla și va juca doar cine merită, acum piteștenii au comunicat rezilierea acordului cu Mitoi.

Mario Mitoi a reziliat contractul cu CFC Argeș

În primă fază, Mitoi a purtat discuții cu președintele Dănuț Coman și și-a anunțat intenția de a pleca la altă echipă. Totul, în ciuda faptului că i s-a propus prelungirea contractuală, actualul acord dintre părți, încă în vigoare, urmând să expire în vara anului următor, la finalul stagiunii actuale.

Apoi, Campionii FC Argeș l-a anunțat pe Mario Mitoi că este liber să își caute echipă și că va fi lăsat să plece fără probleme. Acum, s-a făcut anunțul despărțirii.

Clubul nostru s-a despărțit de Mario Mitoi. Jucătorul în vârstă de 20 de ani a jucat 3 meciuri în toate competițiile pentru FC Argeș.

Îi mulțumim și îi dorim mult succes în carieră!”, a comunicat CFC Argeș.

Mario Mitoi, în căutare de echipă după aventura de la Pitești

Mario Mitoi evoluează pe postul de extremă, iar sezonul trecut a fost sub contract cu clubul Campionii FC Argeș. Pentru piteșteni a apucat să joace doar câteva minute la echipa mare, în sezonul regular, fiind trimis pe teren în două meciuri, pe final, din postura de rezervă.

Mario Mitoi, născut pe 13 august 2004, a început fotbalul la vârsta de 6 ani, la LPS Piteşti. În 2019 a ajuns cu CFC Argeș la turneul final Liga Elitelor Under 15. Apoi, a fost cooptat în lotul echipei mari din Pitești, la acel moment în prima ligă, dar în stagiunea 2022/2023 a evoluat la SC Oțelul.

La Galați a jucat destul de mult la acea vreme, 25 de partide în Liga 2 (18 în sezonul regular și șapte în play-off) și chiar a marcat un gol. Apoi, în vara trecută, s-a întors la Campionii FC Argeș.

În urmă cu aproape o lună făcea publică Nicolae Dică situația lui Mario Mitoi, iar despărțirea era doar o chestiune de timp:

Mitoi s-a dus la domnul președinte Dani Coman și l-a anunțat că vrea să plece, pentru că el vrea să fie titular. Eu nu pot să garantez nimănui că este titular. El a spus că vrea să plece, a avut discuții cu domnul președinte. Mai are contract un an, i s-a propus prelungirea pentru încă doi ani. Nu a acceptat, iar clubul i-a transmis că este liber să plece, să își caute echipă.

În momentul în care va găsi echipă, va merge acolo. A fost dorința lui, nu a fost dorința noastră. Eu nu țin pe nimeni cu forța, vreau ca la FC Argeș să rămână doar cei care își doresc cu adevărat asta. Nu există titular sau rezervă pentru mine, poți să ajungi în primul 11 în această etapă, apoi să nu faci parte din lot. Totul ține de tine, de cum te antrenezi și de cum joci.

Dorința lui e să plece de aici, eu nu pot comenta mai mult. Restul, ce va face în viitor, ține de el”.

Foto: CFC Argeș

Andrei PASCU 07 Sep. 2024, 10:31 Liga 2
Pe aceeași temă