Cu gândul la play-off! FC Voluntari și Ceahlăul au nevoie de victorie în meciul direct pentru a-și consolida poziția în Top 6 din Liga 2. Marco Veronese: ”Vor fi dueluri puternice”

Narcis POHOAȚĂ 25 Oct. 2024, 15:09 Liga 2
Cu gândul la play-off! FC Voluntari și Ceahlăul au nevoie de victorie în meciul direct pentru a-și consolida poziția în Top 6 din Liga 2. Marco Veronese: ”Vor fi dueluri puternice”

Ceahlăul Piatra Neamț începe sâmbătă, 26 octombrie 2024, la Voluntari, o serie extrem de complicată de patru meciuri consecutive în deplasare, trei în campionat și unul în Cupa României.

Moldovenii vor disputa trei meciuri în următoarele opt zile, iar partidele din Liga 2 vor fi cu două echipe venite din primul eșalon, FC Voluntari și FCU Craiova. Între cele două dispute, trupa din Piatra Neamț va juca miercuri la Afumați, în prima etapă a Cupei României, o reeditare a meciului din runda anterioară a Ligii 2, câștigat de Ceahlăul cu 3-0, pe teren propriu.

Voluntariul a pierdut ultimul meci acasă, iar Ceahlăul nu a mai cedat în deplasare din luna august

Chiar dacă finanțatorul Anton Măzărianu a declarat în dese rânduri că obiectivul este evitarea retrogradării, Ceahlăul s-a cocoțat pe locul 4 în clasament după seria bună din ultima perioadă, dar și cu ajutorul anulării rezultatelor celor de la Viitorul Pandurii, și cu siguranță nemțenii își doresc să rămână în zona play-off-ului.

Pentru asta au nevoie de un rezultat bun la Voluntari, o pretendentă la promovare în acest sezon, dar cu un start de sezon deloc conform așteptărilor.

Ilfovenii pregătiți de Claudiu Niculescu sunt pe locul 6 și nu-și mai pot permite un pas greșit acasă dacă vor să rămână pe loc de play-off, mai cu seamă că ultimul meci disputat pe propriul teren s-a încheiat prost, cu o victorie a nou-promovatei Unirea Ungheni (3-1). Acesta a fost, de altfel, și singurul eșec al ilfovenilor acasă până acum.

De cealaltă parte, Ceahlăul traversează o perioadă bună, are o singură înfrângere în ultimele opt etape, iar în runda trecută a făcut poate cel mai bun joc al sezonului, 3-0 cu revelația din Afumați. Un alt semnal de alarmă pentru Voluntari vine din faptul că nemțenii nu au mai pierdut în deplasare din prima etapă, de la acel 1-3 cu liderul FK Miercurea Ciuc. De atunci, elevii lui Marco Veronese au înregistrat două victorii și două remize în cele patru deplasări.

Marco Veronese: ”Vor fi dueluri puternice pentru jucătorii noștri”

Delegația Ceahlăului a plecat vineri la prânz din Piatra Neamț spre Voluntari și va reveni acasă abia spre sfârșitul săptămânii viitoare, după meciul de la Craiova.

Înainte de plecarea spre Ilfov, antrenorul Marco Veronese a declarat că primul meci din această serie, cel cu FC Voluntari, este cel mai dificil și cel mai important.

”Ne așteaptă un joc dificil, împotriva unei echipe care aleargă foarte mult, care nu îți lasă spații. Voluntari are jucători cu talie, foarte buni la fazele fixe, de aceea jucătorii noștri vor avea dueluri puternice. Întâlnim o echipă care vine din prima ligă și își dorește promovarea, dar meciul începe de la 0-0 și e important ce facem noi pe teren. Vom disputa trei meciuri în următoarea săptămână, dar eu mă făcusez pe cel de la Voluntari. Acesta e cel mai important și cel mai dificil, de aceea ne concentrăm pe jocul de la Voluntari. După meciul de sâmbătă mă voi gândi la cel din Cupa României”, a declarat Marco Veronese.

FC Voluntari și Ceahlăul au urcat în clasamentul Ligii 2 după excluderea Viitorului Pandurii

Partida FC Voluntari – Ceahlăul Piatra Neamț, din cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Mihai Motan (Târgoviște), Cristian Cosmescu (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Nagy (Mediaș). Rezervă este Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator de arbitri este Ionuț Borcan (Ploieşti), iar delegat de joc este Lucian Cîrjă (Constanţa).

După anularea rezultatelor Viitorului Pandurii, FC Voluntari a urcat o poziție în clasamentul Ligii 2, de pe 7 pe 6, având 16 puncte acumulate în 10 meciuri, câte au și Metaloglobus și CS Afumați, situate pe locurile 5, respectiv 7, dar acestea au un meci mai puțin disputat. În schimb, Ceahlăul, cu 17 puncte din 10 partide, a urcat de pe locul 6 pe 4.

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 25 Oct. 2024, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă