Manea: „S-ar putea să dăm în judecată FRF și LPF”

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 19:48 Liga 2
Manea:

Președintele FC Rapid, Nicolae Manea, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că este posibil ca gruparea giuleșteană să dea în judecată Federația Română de Fotbal și chiar Liga Profesionistă de Fotbal ca urmare a respingerii dosarului de licențiere.

„Am avut o discuție la federație cu domnii Burleanu și Chivorchian, în care le-am transmis că aceste condiții de licențiere sunt prea dure pentru realitatea din fotbalul românesc. Iar dânșii mi-au spus că de la anul aceste condiții se vor îmbunătăți. Lucru care nu mi se pare corect. Recomandările de la UEFA spun clar să se găsească alte soluții în afara retrogradării. Dar la noi se aplică de la anul aceste alte soluții. De ce de la anul? De ce nu peste 10 ani? Nu e discriminare aici? Rapidul a fost mereu cârpa fotbalului românesc. Au șters cu noi pe jos când au vrut și când nu au vrut. S-ar putea să dăm în judecată federația, pentru că și domnul Duru face parte din federație. Poate vom da și liga, pentru că noi trebuie să ne apărăm. Nu are cine să ne apere, noi trebuie să facem totul ca să ne găsim dreptatea. Vom merge și la TAS, lucrăm deja la traducerea actelor, o să plătim și taxa de înscriere și așteptăm să se pronunțe până în 30 iunie”, a spus Manea.

Oficialul rapidist a menționat că datoriile clubului sunt în prezent de 150.000 de euro plus cele curente și nu de 38 de milioane de euro cum a afirmat directorul Sistemului Național de licențiere, Viorel Duru. „Domnul Burleanu mi-a spus că Rapid are datorii de 30 de milioane. Și i-am comunicat că este informat greșit. Datoriile înscrise la masa credală sunt de 134,6 milioane lei, adică aproximativ 29 de milioane de euro. Iar prin planul de reorganizare, aprobat de judecătorul sindic, se va restitui doar 10 la sută din creanțele salariale. Asta înseamnă exact 549.659 de lei, adică 150.000 de euro, bani care trebuie plătiți în termen de trei ani. Astea sunt datoriile Rapidului din dosarul de insolvență. Datoriile curente sunt de vreo 800.000 de euro, adică salarii către jucători și staf. Iar domnul Duru zice ca avem 30 de milioane și încă 7-8 milioane la domnul Taher. Păi domnul Taher nici nu s-a înscris la masa credală, datoriile către dânsul sunt nule. Așadar nu este nimic adevărat”, a explicat președintele.

Manea susține că a avut o discuție mai aprinsă cu Viorel Duru după anunțul Comisiei de Apel a Sistemului Național de Licențiere în care i-a spus că analizează dosarele cluburilor cu unități de măsură diferite. „Am avut o discuție mai aprinsă și cu domnul Duru, iar acum am auzit un zvon, că m-ar fi reclamat la Poliție că l-am amenințat sau că i-am pus viața în pericol. Eu nu l-am amenințat, am ridicat puțin tonul și i-am spus că nu analizează cu aceeași unitate de măsură toate dosarele de licențiere, atât”, a precizat el.

CS Universitatea Craiova a fost favorizată de Federația Română de Fotbal, este de părere Nicolae Manea. „CSU Craiova a fost invitată în Liga a II-a, așa mi-a spus domnul Duru. Atunci i-am zis și eu că Rapidul intră mâine în faliment, să ne invite în Liga a II-a, apoi să avem drept de promovare și gata. Dar mi-a zis că nu se mai poate, gata, anul ăsta nu se mai poate, s-a putut numai anul trecut. Păi de ce? Noi suntem mai proști? Asta e rea voință. Pe noi nu ne interesează falimentul, dar uite că decizia lor ne apropie de asta. Eu nici nu vreau să mă gândesc la faliment, nici nu intră în discuție”, a mai spus președintele clubului rapidist.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, în 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 19:48 Liga 2
Pe aceeași temă