Managerul Stelei l-a susținut pe Daniel Oprița în fața lui Florin Talpan și a ”intrat și el în gura” juristului. ”Îl dau afară și pe el, dacă aș fi comandantul clubului. Păi nu le e rușine, îmi dau ei mie sfaturi?”

Daniel VLAD 16 May. 2023, 22:43 Liga 2
Managerul Stelei l-a susținut pe Daniel Oprița în fața lui Florin Talpan și a ”intrat și el în gura” juristului. ”Îl dau afară și pe el, dacă aș fi comandantul clubului. Păi nu le e rușine, îmi dau ei mie sfaturi?”

Managerul secției de fotbal a clubului Steaua a reacționat după atacurile reciproce dintre antrenorul Daniel Oprița și juristul Florin Talpan, în urma eșecului suferit de echipă luni seară pe Arena Națională, 0-3 cu Dinamo. Andrei Cian condamnă ieșirile celor doi și spune, totodată, că șeful băncii tehnice a echipei din Ghencea nu va fi demis, așa cum își dorește Talpan.

Andrei Cian: ”Nu este normal ca Daniel Oprița să fie atacat în spațiul public în așa hal. Nu se pune problema demiterii sale”

Declarația lui Daniel Oprița de la finalul partidei cu Dinamo, care îl viza pe Florin Talpan, a adus din partea acestuia din urmă o reacție a doua zi, una deloc bună pentru antrenor. Oprița i-a răspuns apoi din nou lui juristului.

Andrei Cian a fost contactat de ProSport pentru a-și spune punctul de vedere despre aceste atacuri publice între Oprița și Talpan, iar reacția sa a fost una de normalitate. A condamnat ieșirile celor doi și a susținut că Oprița este în obiectiv și nu are de ce să fie demis.

”Nu se pune pune problema demiterii domnului Oprița. Sub conducerea dânsului Steaua se află în obiectiv din punct de vedere sportiv. Că nu avem dreptul legal (n.r. – la promovarea în prima ligă), asta e o altă problemă. Nu intrăm în niciun fel de dialog public cu domnul Talpan. Eu sunt în poziția mea la CSA Steaua unde trebuie să fiu și nu este normal ca Daniel Oprița să fie atacat în spațiul public în așa hal. Ceea ce se întâmplă acum în spațiul public legat de Oprița și toate aceste acuze nu e deloc normal… Dar nu mai are rost să vorbim, iar eu nu voi mai face alte comentarii. Repet: nu se pune problema demiterii lui Daniel Oprița”, a declarat Andrei Cian.

Florin Talpan, atac și la adresa lui Andrei Cian: ”Eu îi scot în lume și ei ce fac? Ori îmi ascultă sfaturile și ceea ce le cer, ori să se ocupe ei de promovare! Păi nu le e rușine, îmi dau ei mie sfaturi?”

La auzul declarațiilor colegului său de la Steaua Andrei Cian, Florin Talpan a intervenit în direct la ProSport LIVE și a început să-l atace și pe acesta, susținând că nici handbalul și nici fotbalul nu performează cu el manager. Talpan, dacă ajunge comandantul clubului, așa cum își dorește și cum s-a propus, susține că acum nu îl va da afară doar pe Oprița, ci și pe Cian!

”Foarte bine! Să îl ia și acasă (n.r. – pe Daniel Oprița), dar rezultatele sunt catastrofale. Atât aici, cât și la handbal. Domnul Cian cred că ar trebui să se ocupe de alte treburi, nu de manageriatul secției de handbal și fotbal. Că nu mai avem nici handbal, nici fotbal, în ultimii ani eu nu am mai auzit de o competiție majoră.

(n.r. – Prunea, invitat în emisiune: Păcat de numele clubului ăsta, ce a fost și ce a ajuns…) A ajuns, pentru că e condus de oameni ca Andrei Cian. Păi Andrei Cian poate el să ridice gura în fața mea? Păi îl dau afară și pe el, dacă aș fi comandantul clubului, face afirmații total eronate, analize ale rezultatelor, analiza meciului de aseară, lăsați-mă de manageri d-ăștia onorifici, că m-am săturat până în măduva oaselor. Să văd și eu că dacă-i dai o foaie sau un pix scrie zece pagini, nu două cuvinte.

Eu vreau să fac demersurile astea, dar pentru cine, să-mi dea replica Andrei Cian? Păi eu îi scot în lume și ei ce fac? Ori îmi ascultă sfaturile și ceea ce le cer, ori să se ocupe ei de promovare! Păi nu le e rușine, îmi dau ei mie sfaturi? Andrei Cian? Cine e Andrei Cian, ce pregătire are el? Managerul echipei de fotbal nu îndeplinește condițiile! Nici el, nici celălalt, Gabriel Boștină! Să-și vadă de antrenoratul lor, de alte probleme, dar nu aici! Nu stăpânesc fenomenul, nu-i bagă nimeni în seamă! Domnul Cian, haideți să vă spun acum. El aduce jucători la handbal dați afară de alții de pe la alte cluburi”, a spus Florin Talpan.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-inca-o-replica-pentru-florin-talpan-ultima-imi-reprosa-multe-lucruri-dupa-dictare-se-auzea-langa-el-o-voce-de-femeie-care-ii-soptea-antrenorul-stelei-vine-cu-noi-i-19271246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-talpan-il-pune-la-perete-si-trage-in-daniel-oprita-dupa-ce-antrenorul-stelei-l-a-atacat-dupa-umilinta-cu-dinamo-esti-un-perdant-dle-oprita-te-ai-facut-de-ras-un-antrenor-cu-demnitate-si-co-19271240

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-tras-la-raspundere-de-florin-talpan-19271166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-loc-comanda-stefan-bichir-se-poate-intoarce-in-fruntea-clubului-steaua-lupta-la-baioneta-cu-cristian-pelea-marile-campioane-branza-si-potec-spun-pas-talpan-face-presiuni-exclusiv-19270419

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/florin-talpan-un-tiriplici-umflat-de-suferinta-presei-editorial-de-gabriel-berceanu-19268386

Daniel VLAD 16 May. 2023, 22:43 Liga 2
Pe aceeași temă