Lincar a prins curaj după ce a câștigat primul meci cu Luceafărul. „Avem motivația de a urca în clasament. Nu ne temem de UTA”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 19:37 Liga 2
Lincar a prins curaj după ce a câștigat primul meci cu Luceafărul.**

Prima etapă intermediară din noua stagiune a ligii secunde e deschisă de Luceafărul Oradea și UTA Bătrâna Doamnă. Marți după-amiază, de la ora 15:30, la Sânmartin, arădenii dau peste o formație în mare deficit de puncte la lotul și condițiile pe care le oferă. E adevărat, „roș-albaștrii” au fost la un moment dat și într-o zonă ghinionistă, cu goluri decisive primite pe final de partide, dar odată cu succesul din weekend de la Ștefănești cu Unirea Tărlungeni, scor 1-0, se pare că „vraja” s-a risipit.

Orădenii au câștigat pe un teren greu, la Ștefănești, în fața unei formații ce a surprins plăcut în acest debut pe sezon. „Aveam mare nevoie de această victorie pentru moralul și încrederea noastră. Până sâmbătă, echipa câștigase o singură dată în șase partide și era undeva în subsolul clasamentului. Mă bucur că am dovedit pragmatism, că jucătorii au înțeles ceea ce-mi doresc de la ei și chiar pot spune că sunt mulțumit de reacția lor”, spune Erik Lincar.

Fostul mijlocaș al Stelei l-a înlocuit pe demisionarul Florin Farcaș în urmă cu trei săptămâni, iar la Tărlungeni a obținut primul succes pe banca „luceferilor”. Acum, contra „Bătrânei Doamne” își dorește alte trei puncte. „Avem motivația de a urca în clasament, dar și de a menține impresia rezultatului de la Ștefănești. UTA formează o echipă foarte bună, care a fost aproape de promovare anul trecut și are de parte sa tradiția și o pepinieră bună de juniori. Am văzut și eu că l-a dat pe Man la Steaua pe o sumă frumușică, mai e și acest Petre care marchează meci de meci, dar mai sunt și alții. Pe lângă ei, mai apar un Strătilă, Curtuiuș sau Gligor, fotbaliști experimentați, valoroși, care pot face oricând diferența. Dar, nu ne temem de ei, mai ales că în acest campionat, poate cu foarte mici excepții, nu sunt echipe bune și echipe slabe. De aceea, nu există favorite la un meci sau altul, cum nici mâine nu cred că vreuna dintre noi pleacă cu prima șansă”, a mai spus Lincar.

Din această dimineață și la Oradea plouă cu găleata și vremea rea nu ne lasă în pace, dar: „Gazonul din Sânmartin are drenaj bun, nu vor fi probleme. E primul meci televizat al Luceafărului în acest an, dar nu cred că acest lucru ne va influența în vreun fel. Avem destui fotbaliști obișnuiți cu camerele, noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, în așa fel încât să dăm un gol mai mult decât adversarul”, mai spune tehnicianul orădenilor.

Luceafărul nu are probleme de lot înainte de meciul de mâine, ceea ce înseamnă că Ilie, Păcurar (de altfel, marcatorul golului de trei puncte la Ștefănești) sau Arnăutu, fotbaliști care le cam dădeau bătăi de cap „alb-roșiilor” în sezonul trecut, vor fi – probabil – pe teren.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 19:37 Liga 2
Pe aceeași temă