„Liga 2 merită mai mult decât i s-a oferit”. Chivorchian își pune o întrebare în privința FRF după încheierea vânzării drepturilor TV

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 12:53 Liga 2

Singurul club din Liga 2 care a refuzat să își cedeze drepturile TV către FRF și apoi a votat împotriva ofertei de 350 de mii de euro transmise de RCS & RDS a fost Juventus București. Nou-promovata prezidată de Gheorghe Chivorchian nu a acceptat această sumă, considerând că este una lipsită de respect pentru echipele din eșalonul secund, după ce federalii promiseseră mult mai mulți bani după ce Liga 2 va fi restructurată într-o singură serie.

Clubul din Colentina își rezervă dreptul de a transmite gratuit meciurile de pe teren propriu.

„Din punctul nostru de vedere, al clubului Juventus, este vorba despre respectul pe care îl merită cluburile din Liga 2. Clubul Juventus și-a exprimat poziția, prin patron, că nu este de acord cu televizarea echipei, după suma propusă, pentru că Liga 2 merită mai mult decât i s-a oferit, pornind de la o discuție a reprezentanților Ligii 2 cu oficialii fotbalului românesc în care li s-a propus o sumă mult mai mare. Juventus București își rezervă dreptul de a transmite gratuit meciurile de acasă. A încercat să ni se spună că Liga 2 nu mai este interesantă, pentru că nu mai sunt acele cluburi care au fost și în Liga 1. Singurul lucru care mai putea fi făcut era ca toate echipele să nu accepte suma și să nu fie televizate. Acum o să mai discutăm anul viitor”, a spus Gheorghe Chivorchian în emisiunea „Trafic Sport” de la Sport Total FM.

Chivorchian își pune o întrebare după încheierea vânzării drepturilor TV. „Anul trecut s-a discutat despre acest drept de imagine cedat de către cluburile de Liga 2. Dacă a fost cedat, înseamnă că FRF a negociat în numele cluburilor. De ce a mai cerut FRF acceptul dacă acest drept a fost cedat? E un mare semn de întrebare pentru mine. Acum ești pus în fața unui fapt împlinit. Eu nu am votat atunci, dar cluburile care au votat, pot să ceară acel contract al drepturilor tv”, a mai spus la radio președintele lui Juventus.

350 de mii de euro e suma pe care RCS & RDS a oferit-o pentru a transmite câte trei meciuri pe etapă din campionatul Ligii 2. FRF promisese că suma va fi cel puțin dublă după ce campionatul va funcționa într-o singură serie.

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă