Liga 2, în topul diviziilor secunde din Europa cu cei mai tineri antrenori! Clasamentul complet

Andrei PASCU 06 Dec. 2023, 14:27 Liga 2
Liga 2, în topul diviziilor secunde din Europa cu cei mai tineri antrenori! Clasamentul complet

Cu patru etape înainte de finalul sezonului regular, Liga 2 își cunoaște favoritele la calificarea în play-off. Ultimele runde vor avea loc în 2024, iar la final de an în curs FRF a realizat un clasament cu media de vârstă a antrenorilor primelor șase clasate în ligile secunde din Europa.

Liga 2 din România are o medie de vârstă de 44 de ani și este a șasea țară în acest clasament, în comparație cu celelalte divizii secunde din Europa.

Liga 2, în topul campionatelor secunde din Europa ca medie de vârstă

În acest moment, pe primele șase locuri în Liga 2 se află CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia, Gloria Buzău, CS Mioveni și Viitorul Pandurii. Cel mai tânăr ”principal” este cel al buzoienilor, Andrei Prepeliță (37 de ani, foto articol), urmat de Florin Maxim (42 de ani), Călin Cojocaru (44 de ani) și Constantin Schumacher, Adrian Mihalcea și Claudiu Niculescu (toți trei având 47 de ani).

Cel mai longeviv este Florin Maxim, care pregătește Corvinul Hunedoara de mai bine de doi ani, din vara lui 2021. A promovat, în vara trecută, formația din Hunedoara în Liga 2, iar în actuala stagiune de campionat a adunat, în cele 15 etape, nouă victorii, patru egaluri și două eșecuri.

Antrenorii echipelor de play-off la acest moment compun o listă de antrenori români tineri și foarte tineri care ne plasează la nivel continental într-o poziție cu potențial.

La final de an 2023 în Liga 2 Casa Pariurilor din acest sezon, primele 6 poziții, care duc și în play-off, sunt ocupate de formații care au exclusiv antrenori români. Mai mult decât atât, tineri și foarte tineri! (…)”, se arată pe site-ul FRF.

Primele șase clasate din Liga 2, antrenori cu medie de vârstă de 44 de ani

Liga 2 este pe locul 6 în Europa în topul mediei de vârstă de la nivelul ligilor secunde. Țările cu cea mai mică medie de vârstă sunt Scoția și Norvegia (40 de ani), urmate de Austria și Anglia (41 de ani), după care Danemarca (42 de ani).

România are o medie, a celor șase antrenori, de 44 de ani, fiind, printre altele, peste Spania (45 de ani), Elveția, Portugalia (46 de ani), Belgia, Germania (47 de ani), Italia (49 de ani) sau Franța (51 de ani).

Între Scoția și Țările de Jos, cu potențial promițător

Într-o analiză în premieră, am calculat media de vârstă a antrenorilor din top 6 Liga 2 Casa Pariurilor și apoi am comparat-o cu cea pe care o oferă, la zi, eșaloanele secunde din principalele țări fotbalistice ale continentului, prin antrenorii formațiilor de pe primele 6 poziții în fiecare ligă. Concluziile sunt mai mult decât spectaculoase!

Din 24 de ligi secunde analizate, România se află prin tinerii ei antrenori performanți până acum în acest sezon pe locul 6 la nivel european! Cu o medie de vârstă rotunjită la 44 de ani care este doar a patra raportat la continentul nostru, pentru țări cu fotbal de nivel bun și foarte bun!

Dar iată cum arată ierarhia completă în urma demersului nostru, cu Scoția și Norvegia liderii precocității tehnicienilor la vârful clasamentelor de la jumătatea lui decembrie și cu Țările de Jos, Ucraina și Franța propunând cluburi pe val pregătite de antrenorii cu cea mai mare experiență.

Medie vârstă         Ligă secundă

40 ani          Scoția, Norvegia
41 ani          Austria, Anglia
42 ani          Danemarca
44 ani          ROMÂNIA
45 ani          Spania
46 ani          Elveția, Suedia, Portugalia, Serbia, Polonia
47 ani          Belgia, Germania
48 ani          Ungaria
49 ani          Cehia, Turcia, Grecia, Italia
50 ani          Croația, Slovacia
51 ani          Franța
54 ani          Ucraina
55 ani          Țările de Jos
”, mai precizează FRF.

La final de an, după 15 etape, clasamentul primelor șase clasate din Liga 2 este următorul:

  1. CSC Șelimbăr – 32 de puncte
  2. Corvinul Hunedoara – 31 de puncte
  3. Unirea Slobozia – 31 de puncte
  4. CS Mioveni – 26 de puncte
  5. Gloria Buzău – 25 de puncte
  6. Viitorul Pandurii – 23 de puncte

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/patru-meciuri-se-disputa-miercuri-in-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295539

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-remizat-cu-cs-tunari-in-cupa-romaniei-19295532

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-ceahlaului-a-fost-operat-dupa-accidentarea-grava-suferita-la-slobozia-19295527

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295461

Andrei PASCU 06 Dec. 2023, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă