Liga 2 a ajuns în atenția BBC și e studiu de caz: ”Cel mai electrizant campionat din Europa nu e Serie A, Ligue 1 sau Bundesliga. Ne-a atras atenția un lucru remarcabil”. Ovidiu Herea a fost intervievat

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2021, 16:56 Liga 2
Liga 2 a ajuns în atenția BBC și e studiu de caz: ”Cel mai electrizant campionat din Europa nu e Serie A, Ligue 1 sau Bundesliga. Ne-a atras atenția un lucru remarcabil”. Ovidiu Herea a fost intervievat

”Haosul” din Liga 2, cu privire la lupta la play-off, a ajuns să fie studiu de caz pentru cei de la BBC. Cele 11 echipe care vor da bătălia finală pentru unul din cele șase locuri a atras atenția jurnaliștilor britanici, care consideră că scenariul din Liga 2 e mai interesant ca în multe campionate de top.

Moderator BBC: ”Vă întrebaţi dacă e Serie A, Ligue 1, Bundesliga?! Nu! Vorbesc despre liga a doua din România” 

Cei de la BBC anunță că ”e cel mai electrizant campionat din Europa”, Liga 2 România în acest moment, datorită faptului că 11 cluburi au reușit să țină trena la un nivel echilibrat și nu știu sub ce formă vor juca în a doua parte a campionatului, în play-off sau play-out.

Mai în glumă mai în serios, gazda unei emisiuni a precizat că va fi mult mai atentă la divizia secundă de la noi, decât primele ligi din Italia, Franța sau Germania.

Cel mai electrizant campionat din Europa în acest moment e… Vă întrebaţi dacă e Serie A, Ligue 1, Bundesliga?! Nu! Vorbesc despre liga a doua din România. Ne-a atras atenţia, pentru că se întâmplă un lucru remarcabil. În ultima etapă a sezonului regular, doar patru puncte separă primele 11 echipe din campionat. Nu ar putea fi mai strâns de atât şi orice e posibil. Vom vorbi cu fostul internaţional român Ovidiu Herea, cel care o poate opri pe Rapid din drumul spre promovare”, a anunţat gazda unei emisiuni de la BBC, citată de TelekomSport.

Ovidiu Herea, intervievat: ”Mi-ar părea rău să nu ajungă în play-off” 

Atacantul celor de la Metaloglobus, unul dintre cei mai buni jucători ai Ligii 2 în acest sezon, Ovidiu Herea, a avut o intervenție în cadrul emisiunii respective, în care a făcut anumite precizări cu privire la această dispută intensă. De altfel, el a vorbit și despre partida echipei sale cu Rapid, una decisivă în contextul calificării în play-off a celor două formații.

E incitant, e strâns totul. 11 echipe au şansa de a ajunge în play-off. Am jucat la Rapid şapte ani, va fi mereu în inima mea, sunt un fan mare. Dar nu mă va împiedica să-mi fac treaba la Metaloglobus. Mi-ar părea rău să nu ajungă în play-off, dar doar una dintre noi va ajunge printre primele şase cluburi. Am prieteni mulţi acolo, ţin legătura cu ei, ştiu tot ce se întâmplă acolo. Nu e plăcut să joc împotriva lor.

Sunt multe echipe de tradiţie, care vor să ajungă în play-off. Cred că e prima dată când 11 echipe au şanse reale de a ajunge în prima ligă. Le avem pe Rapid, Universitatea Cluj, Poli Timişoara, echipe mari cu fani mulţi şi e şi mai incitant. Dacă voi avea penalty, aş lua mingea şi am marca (n.r. – râde)”, a afirmat Ovidiu Herea.

Cele 11 echipe care se bat duminică de la ora 15:00 pentru cele șase locuri de play-off sunt: U Craiova 1948 SA (32 de puncte), ASU Politehnica (32 de puncte), Viitorul Pandurii (32 de puncte), Farul (32 de puncte), Dunărea Călărași (31 de puncte), Metaloglobus (30 de puncte), CS Mioveni (30 de puncte), Rapid (30 de puncte), FK Csikszereda (29 de puncte), Universitatea Cluj (29 de puncte) și Petrolul (28 de puncte).

Toate calculele de care se leagă speranțele celor 11 formații pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2 sunt AICI.

Foto: Răzvan Păsărică și George Ilinca/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/totul-sau-nimic-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-lupta-nu-se-da-doar-pentru-play-off-ci-si-pentru-pozitiile-care-determina-cele-doua-grupe-de-play-out-doua-doua-echipe-nu-mai-pot-pas-19176024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-se-face-departajarea-echipelor-aflate-la-egalitate-de-puncte-in-liga-2-la-finalul-sezonului-regular-atipic-u-cluj-sanse-mari-sa-fie-dezavantajata-din-nou-in-fata-cel-19175987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-play-off-in-liga-2-se-da-in-aceeasi-zi-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-jocurile-au-loc-in-acelasi-timp-cele-patru-meciuri-care-vor-fi-televizate-19175837

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2021, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă