Laurențiu Ivan și Dacia Unirea Brăila sunt deja pregătiți de Liga 3: ”Știam la ce mă înham.” Concluziile antrenorului după eșecul cu Ripensia

Anda DELIU 05 Mar. 2022, 19:01 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a pierdut cu 0-1 la Timișoara, pe Electrica, cu Ripensia, și, dacă Astra nu ar fi fost fost depunctată succesiv cu 20 de puncte, ar fi fost ”lanterna roșie” a ligii secunde după 18 etape. La club, deja toată lumea se gândește la viitorul sezon de Liga 3, lucru confirmat și de antrenorul Laurențiu Ivan.

Brăilenii s-au descurcat destul de bine în defensivă, la Timișoara

Altfel, trebuie spus că, dată fiind situația echipei, Brăila a reușit să se apere destul de bine, aspect remarcat și de antrenorul său.

”Știam că o să întâlnim o echipă organizată bine, echilibrată. Terenul s-a prezentat foarte bine pentru vremurile pe care le trăim. Anotimpul e destul de capricios. Referitor la joc, am încercat să ne închidem cât mai bine în apărare și să punem probleme pe cotnraatac. Dacă pe apărare ne-a ieșit socoteala în anumite momente, se pare că am lăsat de dorit pe partea ofensivă. Nu am pus prea multe probleme, n-am avut situații foarte clare de a înscrie și cosndier că rezultatul e undeva normal, la cum s-au desfășurat ostilitățile”, a punctat Laurențiu Ivan.

Dacia Unirea Brăila în meciul cu Ripensia: Duță – Șt. Sava, Mocanu, Moroianu, Bădilaș, Petrache – Ziepop (cpt.)(Bg. Petre 90+1′), Zoua (Passi 67’), Val. Robu (Cr. Leu 90+1′) – Vartolomei (Palade 59’), Duțu (Boroșu 67’). Rezerve neutilizate: Butunoiu – C. Gheorghiu.

Speranțe la mai bine pentru Dacia Unirea, după retrogradare

Când a a acceptat să preia echipa, Ivan a și discutat să o pregătească și din sezonul viitor.

”Știam la ce mă înham. Eu sunt de acolo, de-al casei. Știam că vom avea meciuri grele la Liga 2 până în vară, când vom trece în eșalonul imediat inferior. Noi căutăm să dăm încredere meci de meci copiilor pe care îi avem prin jurul nostru. Avem și ceva jucători cu oarecare experiență. Care îi pot ajuta să-și ridice nivelul. Sperăm ca până la vară să mai îmbunătățim ce se poate îmbunătăți. E clar că retrogradarea nu o puteam evita, încă de asta iarnă. De asta s-au și făcut mișcările de trupe care s-au făcut. Bugetul este unul mai micuț, pentru că obiectivul de evitare a retrogradării era greu de atins. Tragem speranță că de la meci la meci să arătăm mai bine și să formăm o echipă bună de la vară pe mai departe. (n.r. – întrebat dacă rămâne din toamnă) Bineînțeles. De aia am și semnat contractul pe o perioadă mai lungă. Sperăm să ne îmbunătățim nivelul jocului, atât ofensiv, cât și defensiv. Sperăm să ne îmbunătățim și condițiile de antrenament pe care nu prea le avem la Brăila. Mă refer la infrastructura disponibilă. Sperăm”, a mai spus antrenorul Brăilei.

În etapa trecută, Brăila a pierdut acasă cu Unirea Slobozia, cu 0-3.

Nu toată lumea a fost convinsă că Brăila putea promova

Vara trecută, Brăila a produs surpriza la baraj, după ce a obținut biletele pentru Liga 2 în dauna celor de la SC Oțelul Galați. Totuși, timpul pare să fi dus la concluzia că nu a fost cea mai înțeleaptă mișcare.

(n.r. – întrebat dacă Brăila nu era pregătită să promoveze) Se poate spune. Eu n-am fost acolo când s-a promovat. Eram în jurul echipei, dar nu în nucleul care a luat hotărârile la momentul acela. Au fost părerile împărțite la momentul respectiv. Oamenii care erau atunci s-au bazat că, în urma promovării, se va crea o emulație la nivelul rșraului și că vor veni și oamenii de afaceri locali și autoritățile și vor crea condiții mai bune. S-au îmbunătățit condițile cât de cât, față de cum era la Liga 3, dar nu la un nivel care să permită echipei o exprimare prea bună la Liga 2. Unde sunt echipele de tradiție, bune. Nivelul e peste Liga 3 cu mult, diferența e destrl de mare”, a mai adăugat antrenorul Daciei Unirea.

Cu 2 puncte acumulate în 18 meciuri, Dacia Unirea Brăila e pe locul 19 în Liga 2 și runda viitoare, ultima din sezonul regular, va primi vizita Unirii Dej (locul 11, 25 puncte). Echipa va merge apoi în play-out, unde tot nu are șanse să se salveze de la retrogradare în cele șase meciuri care vor mai fi de disputat.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-la-limita-cu-dacia-unirea-braila-florin-fabian-nu-a-fost-tocmai-bucuros-toata-lumea-se-astepta-la-un-scor-fluviu-19221901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

Anda DELIU 05 Mar. 2022, 19:01 Liga 2
Pe aceeași temă