Laszlo Balint vede ”un precedent periculos” după ce TAS i-a dat dreptate federației în procesul cu UTA. ”Mergem înainte cu pieptul în față și fruntea ridicată”. Sărbătoarea suporterilor a fost stricată

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Jul. 2020, 14:37 Actualizat: 03 Jul. 2020, 14:37 Liga 2
Laszlo Balint vede ”un precedent periculos” după ce TAS i-a dat dreptate federației în procesul cu UTA. ”Mergem înainte cu pieptul în față și fruntea ridicată”. Sărbătoarea suporterilor a fost stricată

UTA a pierdut apelul înaintat împotriva FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), nu și-a recuperat punctele înjumătățire de forul fotbalistic pentru acest play-off de promovare, însă rămâne cu prima șansă la accederea în Liga 1. Arădenii rămân cu cinci, respectiv șase puncte în fața celor de la CS Mioveni, Turris Oltul, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid, beneficiază de trei jocuri pe teren propriu dintr-un total de cinci și au nevoie de minimum trei victorii în acest turneu pentru a fi siguri de promovarea directă.

Antrenorul Laszlo Balint s-a abținut să discute despre acest subiect cu apelul la TAS făcut de UTA împotriva FRF, precizând mereu că acest demers privește conducerea clubului, iar el și jucătorii trebuie să se concentreze asupra pregătirii și a rezultatelor obținute pe teren, însă acum, după aflarea verdictului, și-a spus opinia. Balint e de părere că acest răspuns dat de TAS poate crea un precedent periculos.

”S-ar putea crea un precedent periculos. De acum, orice federație sportivă, nu doar fotbalistică, poate decide orice în cazuri pe care le consideră ea ca fiind speciale. Dacă aceasta e noua normalitate, de validare a unui asemenea raționament, ce putem face noi, cum ne putem opune? Altfel, cum am mai spus-o și cu alte ocazii, eu și băieții am stabilit încă din prima zi a pregătirii că trebuie să ne pregătim pentru situația dată și să transformăm cele 25 de puncte în promovare. Eu zic că suntem pregătiți să intrăm pe teren și să ne luptăm pentru fiecare minge, pentru fiecare punct”, a spus Laszlo Balint pentru Sport Arad.

Laszlo Balint: ”Vreau să transformăm dezamăgirea din aceste zile într-o mobilizare extremă pentru cele cinci meciuri pe care urmează să le disputăm”

UTA pierde procesul la TAS, dar nici nu are parte de debut în play-off în acest weekend, deoarece meciul cu Petrolul a fost anulat din cauza cazurilor de coronavirus depistate ieri la echipa ploieșteană. Totodată, planul suporterilor arădeni a fost dat peste cap. Potrivit Sport Arad, aceștia intenționau să sărbătorească, în această seară, în Piața Avram Iancu, refacerea avansului de 11, respectiv 13 puncte față de adversarele din lupta pentru promovare.

”Într-adevăr, nu e sfârșitul de săptămână pe care-l așteptam cu toții, însă, pe de altă parte, cred că nimic nu e întâmplător. Nu am devenit pesimist după ultimele evenimente, decizii, dimpotrivă. Rămân optimist și le transmit băieților că nivelul de concentrare și determinare trebuie să rămână unul ridicat. Nu va fi deloc ușor să ne îndeplinim obiectivul, mai ales că au apărut toate aceste situații neprevăzute, însă vreau să transformăm dezamăgirea din aceste zile într-o mobilizare extremă pentru cele cinci meciuri pe care urmează să le disputăm. Ne bazăm în continuare pe unitate și spirit, mergem înainte cu pieptul în față și fruntea ridicată, cu speranța că ne vom face suporterii fericiți în această vară. Și ei sunt puterea noastră, vom face tot posibilul să le oferim bucuria promovării în Liga 1”, a declarat Laszlo Balint.

Altfel, clubul UTA încă așteaptă rezultatele testării pentru SARS-CoV-2. Următorul meci al arădenilor e programat joi, 9 iulie, de la ora 17:30, tot pe teren propriu, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă care în această seară, de la ora 17:00, joacă acasă cu Campionii FC Argeș, în debutul play-off-ului.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Jul. 2020, 14:37 Actualizat: 03 Jul. 2020, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă