Laszlo Balint dezvăluie strategia echipei sale pentru meciul decisiv cu Argeșul: ”Se înșală cine gândește că UTA merge să apere acel 0-0 de la primul fluier al arbitrului”

Liga2.ro 01 Aug. 2020, 16:01 Liga 2
Laszlo Balint dezvăluie strategia echipei sale pentru meciul decisiv cu Argeșul: ”Se înșală cine gândește că UTA merge să apere acel 0-0 de la primul fluier al arbitrului”

12 era diferența de puncte dintre UTA și Campionii FC Argeș la întreruperea campionatului ligii secunde în luna martie ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar, duminică, piteștenii au șansa să treacă peste arădeni după meci direct și să promoveze matematic în Liga 1. După înjumătățirea punctelor, patru partide le-au fost de ajuns „alb-violeților” din Trivale să ajungă în această postură, chiar și fără a avea un parcurs perfect, adică două victorii obținute pe finalurile partidelor cu Rapid (2-1) și Petrolul (2-1), o remiză la Turnu Măgurele (0-0) și un eșec cu rivala județeană CS Mioveni (2-3).

Laszlo Balint: ”Dacă se gândește cineva că UTA merge să apere acel 0-0 de la primul fluier al arbitrului se înșală”

Problema a fost parcursul sub așteptări al echipei UTA, care a ratat avantajul terenului propriu în trei ocazii (3-4 cu Turris Oltul, 1-1 cu Petrolul și 1-2 cu Rapid) și acum se află în postura de a tremura pentru promovarea directă. Până la urmă, însă, „Bătrâna Doamnă” are două variante posibile din trei, însă Laszlo Balint exclude o tactică bazată pe menținerea rezultatului.

„Este foarte adevărat că din punct de vedere tactic trebuie să fim la un nivel foarte bun. Jucăm împotriva unei echipe ce are echilibru în fiecare compartiment și noi va trebui să răspundem cu organizare pe măsură, atât în momentul de posesie, cât și momentul de posesie de atac pozițional. Trebuie să fim capabili să găsim cele mai bune variante care să ne pună în postura de a etala fotbalul pe care l-am etalat în multe momente din acest sezon. Nu va fi ușor, trebuie să ne ridicăm nivelul din toate punctele de vedere, atât tactic, pentru că vorbeam de acest capitol, dar mai ales fizic și mental. FC Argeș are o posesie foarte bună, are o dinamică de joc, cel puțin în compartimentul median și ofensiv, foarte bună și noi trebuie să răspundem cu organizare defensivă pe măsură. În plus, trebuie să avem atitudine și determinare în ceea ce privește abordarea duelurilor individuale și – bineînțeles – maturitate în momentul în care vom reuși să avem posesie, în așa fel încât să putem să împinge linia de construcție. De ce spun toate astea, pentru că dacă se gândește cineva că UTA merge să apere acel 0-0 de la primul fluier al arbitrului se înșală. Chiar am vorbit cu băieții că vom putea obține un rezultat bun doar în condițiile în care vom reuși să marcăm. Nu am pregătit acest meci la egal, chiar dacă și un punct ne este suficient pentru îndeplinirea obiectivului. Suntem pregătiți pentru absolut orice situație și mergem cu curaj, cu încredere, cu tupeu, cu personalitate. Până la urmă, acestea sunt atributele de care avem nevoie pentru a demonstra că merităm în Liga 1”, a precizat antrenorul principal al UTA-ei. 

”Suntem niște bărbați adevărați care în fața dificultăților și în fața unui moment greu, dar delicat, reacționează cu forță”

Echipa arădeană va aborda finala pentru un loc în elita fotbalului fără doi dintre titularii săi în acest plat-off, suspendați pentru cumul de cartonașe galbene: Romario Moise și Cristian Bustea.

„E adevărat, Moise și Bustea sunt doi jucători importanți, care au jucat majoritatea minutelor, dacă nu mă înșel chiar au fost integraliști în acest play-off. Dar, forța grupului trebuie să prevaleze în fața oricărei valori individuale. Eu am ferma convingere că indiferent cine va juca și indiferent câte minute va juca în meciul de la Pitești o va face foarte bine. În primul și în primul rând, în ceea ce privește atitudinea și determinarea, pentru că asta trebuie să demonstrăm. Și anume că suntem niște bărbați adevărați care în fața dificultăților și în fața unui moment greu, dar delicat, reacționează cu forță. Pentru familiile noastre și pentru tot ceea ce înseamnă familia UTA și importanța ei. De la prima secundă a mandatului meu am spus că tot ceea ce se va întâmpla se va întâmpla sub acest principiu, al unității de grup, al familiei și eu cred că am demonstrat împreună, jucători, antrenori, conducere, dar mai ales suporteri, care au fost alături de noi atât în momentele bune, că suntem o familie. Pe de altă parte, trebuie să se știe că și acei suporteri care ne-au contestat ne ambiționează, ne dau forță să mergem înainte și să reușim să facem ceea ce depinde de noi ca la sfârșit familia UTA să fie mândră de ce am reușit în acest an competițional”, a completat Laszlo Balint.

Cele mai mari șanse să-l înlocuiască pe Bustea pe banda dreaptă a defensivei le are Marius Tomozei, iar în centrul liniei mediane va apărea, cel mai probabil, „închizătorul” Cristian Pușcaș. Fotbalistul sosit de la Petrolul ar fi la prima apariție ca titular în acest sezon, în care – însă – a fost scos din circuit timp de 4 luni de zile pentru o operație la călcâi.

CITEȘTE și: Tomozei, pregătit să revină pe teren în meciul sezonului pentru UTA: „Să dăm tot ce avem mai bun pe teren și cu siguranță ne vom bucura la final!”

Stancu își încurajează colegii înainte de meciul de promovare de la Pitești: ”Familia UTA poate și TREBUIE să ducă la bun sfârșit lupta!”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-clubului-uta-crede-intr-o-clasare-pe-locul-1-la-finalul-play-off-ul-jucatorii-si-stafful-ne-au-adus-pana-aici-deci-au-dovedit-ca-pot-meciul-cu-argesul-este-ega-19141625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pietrele-contestatarilor-vor-fi-transformate-in-energie-pozitiva-la-uta-laszlo-balint-inaintea-jocului-din-trivale-suntem-barbati-iar-spiritul-din-vestiar-ne-va-duce-cat-19141643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-fara-o-victorie-cu-uta-si-o-promovare-nu-am-realizat-nimic-major-nu-vom-ramane-in-istorie-antrenorul-argesului-inca-se-gandeste-la-ce-a-fost-la-meciul-cu-petrolul-cas-19141571

Liga2.ro 01 Aug. 2020, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă