La stadionul Electrica din Timișoara se lucrează în plină pandemie! Arena pe care joacă Ripensia tot nu are scaune

Anda DELIU 26 Mar. 2020, 19:10 Liga 2

Restricțiile date în stare de urgență, inclusiv prin Ordonanțele Militare emise, nu opresc, cel puțin până în prezent, munca în construcții, pentru care se impun doar măsuri de precauție. La stadionul Electrica din Timișoara, ”casa” Ripensiei (Liga 2) și a celor de la ACS Poli (Liga 3), se lucrează, după ce de peste trei săptămâni, scaunele au fost date jos, pentru o renovare destul de amplă a tribunei principale, cea acoperită.

Joi, la ora 15:00, în zona stadionului Electrica, se auzea de zor zgomotul bormașinilor. Trebuie spus că arena este amplasată în zona Fabric, lângă cartierul de blocuri Modern (numit astfel după fosta fabrica de pantofi, demult demolată). Nu departe este Gara de Est a Timișoarei, una în care mai opresc doar trenurile personale, sediul Poliției Locale, un ștrand cu spa deschis tot anul, două licee, un cămin universitar, dar și fabrici ale unor giganți din domeniul autmotivelor și energetic. Aproape este și stația meteo a Timișoarei, Grădina Zoologică, Institutul de Boli Cardio-Vasculare, dar și spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unde sunt tratați cei cu coronavirus.

Bormașina lucra de zor pe strada Renașterii

Așadar, o zonă în care de obicei e forfotă mare, dar în contextul noilor restricții, era liniște deplină. De la Electrica, se auzea însă cum munceau cei patru oameni pe care i-am găsit la muncă. La fel ca și clubul când face transmisia partidelor oficiale de acasă, și muncitorii au tras prelungitoarele peste scările tribunei.

În cele trei săptămâni scurse de când s-au dat jos scaunele și vechile gradene de lemn, totul ar fi trebuit să fie gata. Deocamdată însă, tribuna era chituită, iar scaunele noi nu erau aduse. În schimb, cele vechi erau încă aruncate lângă tribună.

Noroc că s-a oprit campionatul

De muncit însă, se muncea, cel puțin când am vizitat noi arena, aflată în proprietatea Societății de Transport Public Timișoara, entitate subordonată primăriei. De altfel, meciul dintre Ripensia și Dunărea Călărași, jucat cu vreo 200 de oameni în tribuna acoperită și cea de pe partea opusă (una care niciodată nu a avut scaune), s-a disputat cu șantierul „în floare”.

Inițial, termenul era de trei săptămâni, ceea ce înseamna ”risc” de varice pentru fanii Ripensiei și la etapa 26, cu Csikszereda.

Informațiile neoficiale sunt însă că totul va mai dura două-trei săptămâni.

Așadar, dacă pandemia nu oprea campionatul de fotbal, fanii ripensiștii ar fi stat în picioare și în etapa 27 cu Farul, și poate și în runda 29, la meciul cu ”U” Cluj. În actualele condiții, timp este.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/cu-spectatorii-in-picioare-la-meciul-ripensia-dunarea-calarasi-publicul-nu-va-avea-scaune-pe-care-sa-ia-loc-ce-s-a-intamplat-la-arena-electrica-din-timisoara-18933158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/ripensia-a-remizat-cu-dunarea-calarasi-pe-un-teren-foarte-prost-pe-care-a-condus-o-ora-pelici-este-pacat-pentru-ca-am-muncit-mult-si-nu-am-reusit-sa-castigam-18945489

Anda DELIU 26 Mar. 2020, 19:10 Liga 2
Pe aceeași temă