Jucătorii Forestei se reunesc pentru ultimul eveniment înainte de vacanță. Popovici se gândește deja la reluarea sezonului: „Vom pune la punct planul de bătaie”

Marius ANGHEL 13 Dec. 2016, 12:13 Liga 2
Jucătorii Forestei se reunesc pentru ultimul eveniment înainte de vacanță.** Popovici se gândește deja la reluarea sezonului:

Meciul de duminică, dintre UTA și Foresta, a tras cortina peste sezonul de toamnă al ligii secunde. Semeghin, Bălan și compania au fost prezenți ieri la stadion pentru o ședință de refacere, astăzi vor participa la o masă festivă organizată de conducerea clubului, iar de mâine vor intra în vacanță. Fotbaliștii vor avea liber până pe 11 ianuarie, când vor trebuie să revină la stadionul Areni, pentru reunirea lotului.

„A fost un tur de campionat cu destule realizări, dar și cu meciuri mai puțin reușite. A fost un program intens, cu multe jocuri într-un timp relativ scurt, așa că această pauză competițională este binevenită pentru noi, în condițiile în care lotul avut la dispoziție a fost unul redus numeric. Zilele acestea voi avea o întâlnire și cu conducerea clubului, pentru a pune la punct planul de bătaie pentru anul viitor. E clar că avem nevoie de o consolidare a lotului, am o listă cu jucătorii pe care îi doresc, important este ca să putem să-i aducem la Suceava”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, antrenorul principal al Forestei, Cristi Popovici.

Foresta va primi un defibrilator din partea FRF

În altă ordine de idei, Federația Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, a elaborat un proiect care prevede dotarea cu câte un defibrilator extern automat a fiecărui membru afiliat. Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi afiliați, FRF va organiza cursuri de prim ajutor, în cadrul cărora vor fi demonstrate de către specialiști în domeniu cele mai eficiente metode de management al situațiilor de urgență ce pot surveni în activitatea sportivă.

Acest proiect a fost susținut și finanțat de către forul European (UEFA) în totalitate, și este primul de o asemenea amploare în sportul românesc. El se va desfășura pe parcursul a patru luni, începând din luna decembrie, și va cuprinde opt acțiuni la nivel național. Primele întâlniri sunt programate zilele următoare, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

„Această măsură constituie un lucru bun, cu toate că, trebuie să știți, ambulanțele care asigură asistența medicală în timpul meciurilor de campionat sunt dotate defibrilatoare, care beneficiază de suport din partea unui specialist. Însă un defibrilator care va fi pus de Federație la dispoziția cluburilor va putea fi utilizat la antrenamente și cu prilejul meciurilor amicale, atunci când când prezența ambulanțelor nu este obligatorie”, a declarat Edgar Shacter, medicul grupării Foresta Suceava.

Un important și tragic eveniment medical în rândul sportivilor îl constituie moartea subită ca urmare a stopului cardio-respirator (SCR).

În cazul fotbalului impactul unui astfel de eveniment este și mai mare având în vedere popularitatea și expunerea de care beneficiază acest sport.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 13 Dec. 2016, 12:13 Liga 2
Pe aceeași temă