”Jocul haotic” a condus la primul eșec al Farului în play-out. Ianis Zicu nu și-a menajat jucătorii după 0-1 cu Metaloglobus: ”Nu poți doar să aștepți, trebuie să și oferi”

Andrei PASCU 11 Apr. 2021, 11:48 Liga 2

Farul nu se regăsește în play-out și a înregistrat încă un meci fără victorie. Dacă în prima etapă a scos un egal, în etapa a 2-a nu a mai luat nici măcar un punct din confruntarea cu Metaloglobus, din deplasare. Constănțenii au cedat cu 1-0.

Ianis Zicu: ”Jucătorii trebuie să aibă în cap tot timpul mentalitatea de învingător”

Antrenorul Ianis Zicu a ținut să le transmită un mesaj jucătorilor, în urma eșecului de sâmbătă, considerând că atitudinea de superioritate pe care o afișează în partidele din play-out pot costa echipa la finalul campionatului și să termine sezonul destul de jos. Zicu își dorește ca Farul să evolueze ca în partidele din sezonul regular, prestațiile să fie mai solide. Să vadă o echipă asemănătoare cu cea care s-a luptat până în ultima clipă pentru un loc de play-off.

”Principalul” constănțenilor a fost nemulțumit de faza de atac, unde jocul nu s-a legat. Însă, nici pentru apărare nu a avut cuvinte de laudă, considerând că golul Metaloglobusului a venit chiar la prima ocazie.

Cu ei (n.r. – jucătorii Farului) am făcut punctele, cu ei am muncit toată perioada asta. Sunt supărat pentru că nu-mi plac niște lucruri care țin de modul de a aborda fiecare meci, indiferent de situația în care te afli. În sport, lucrurile nu se pot schimba, ceea ce ai făcut greșit ieri, nu mai poți să repari, trebuie doar să fii pregătit ca săptămâna următoare să faci lucrurile așa cum trebuie, ca să nu mai ai regrete.

Noi acum suntem încă într-o stare în care acuzăm tot felul de gânduri și regrete, iar lucrurile nu funcționează așa. Trebuie ca ei să înțeleagă că, în primul rând, trebuie să joace cu inima și cu dăruire pentru ei, nu pentru altcineva pentru că sunt jucători tineri. Trebuie să aibă în cap tot timpul mentalitatea de învingător, nu se poate să se gândească la alt rezultat.

Doar așa se poate forma o echipă puternică și jucători care să ajute fotbalul românesc. Până la urmă, toți acești jucători care fac parte din fotbalul românesc, fie că este Liga 1, fie Liga a 2-a, trebuie să ofere ceva. Nu poți doar să aștepți, trebuie să și oferi.

O partidă pe care o pierdem după o singură situație pe care le-am oferit-o. O minge respinsă care nu trebuia să o sară și am primit un gol, după care nu am mai putut să revenim. Până în acel moment, am încercat să jucăm, dar jocul a fost un pic haotic după golul primit și acesta a fost rezultatul.

Din păcate, continuăm să ne chinuim, nu reușim să marcăm, să ne creăm situații clare, chiar dacă jocul îl controlăm și avem posesia. În ultimii 30 de metri, nu suntem lucizi, nu jucăm fazele așa cum trebuie și nu suntem periculoși în fața porții”, a declarat Ianis Zicu, citat de site-ul clubului, FC Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”Lucrurile s-au mai complicat, dar avem meciul cu Recea de acasă” 

Zicu vrea ca prima victorie să fie înregistrată chiar în partida următoare, din etapa a 4-a a play-out-ului, cu Fotbal Comuna Recea, pe teren propriu. Își dorește o schimbare de atitudine a jucătorilor, mai ales că Farul poate avea șansa să se salveze matematic de la retrogradare, deși zona roșie nu este o amenințare prea mare pentru echipa sa.

Lucrurile s-au mai complicat, dar avem meciul cu Recea de acasă, pe care, dacă-l câștigăm, suntem matematic salvați de orice grijă. Trebuie să câștigăm meciul direct, un meci de 6 puncte. Avem o săptămână pe care trebuie să o traversăm așa cum trebuie și să ne reglăm din nou mintea pentru intensitatea și importanța fiecărei mingii.

Trebuie să jucăm cu inimă, pentru altfel nu se poate. Dacă tratăm fotbalul pe vârfuri și avem impresia că o să câștigăm doar pentru că am fost aproape de play-off și să stăm cu gândul la play-off, lucrurile nu sunt ok. După partida de săptămâna viitoare, cu Recea, vom vedea ce trebuie schimbat”, a completat Ianis Zicu.

Farul stă în runda a 3-a 

Farul nu va juca în etapa a 3-a din play-out, va sta. Acum, la finalul rundei cu numărul 2 din Grupa A, e pe locul 2, cu 33 de puncte, la egalitate cu liderul Metaloglobus. Formația de la malul mării este urmată de ”U” Cluj, 32 de puncte, Fotbal Comuna Recea, 26 de puncte, Ripensia, 26 de puncte, CSM Slatina, 18 puncte, și Pandurii, 13 puncte.

Foto: George Filip/ Mediafax Foto

 

 

Andrei PASCU 11 Apr. 2021, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă