Ionuț Rus, fostul portar al echipelor Luceafărul Oradea și Turris Oltul, singurul jucător român nominalizat la trofeul ”Golden Boy 2020”

Anda DELIU 17 Jun. 2020, 11:58 Liga 2
Ionuț Rus, fostul portar al echipelor Luceafărul Oradea și Turris Oltul, singurul jucător român nominalizat la trofeul ”Golden Boy 2020”

Cotidianul italian Tuttosport a publicat lista celor 100 de tinere talente din fotbal, candidați la trofeul ”Golden Boy 2020”. Pe listă regăsim un singur român, portarul timișorean Ionuț Rus (20 de ani), în prezent în lotul echipei de Liga 1 CFR Cluj, care a făcut o parte a junioratului și la clubul italian Lazio Roma, dar care la seniori a jucat doar în Liga 2, la Luceafărul Oradea și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Concurența pentru trofeul acordat jucătorilor U21 de prestigioasa publicație italiană este destul de acerbă. Pe listă îi regăsim pe Erling Haaland și Jadon Sancho, de la Borussia Dortmund, dar și pe Ansu Fati, de la Barcelona. Între cei 100 îl regăsim și pe timișoreanul Ionuț Rus, ajuns la 20 de ani. Crescut de la LPS Banatul, portarul s-a transferat în iarna lui 2016 la Lazio Roma. În iarna lui 2019, a semnat cu CFR Cluj.

A apărat pentru Luceafărul Oradea și Turris Oltul Turnu Măgurele

Ionuț Rus nu a apucat să debuteze însă între buturile feroviarilor. Portarul a fost trimis să prindă cheag în Liga 2. În februarie 2019, a fost împrumutat la Luceafărul Oradea, în Liga 2. În poarta bihorenilor a fost titular în șase meciuri, timp în care a contabilizat 540 de minute. Luceafărul s-a retras din această competiție în vară pentru a-i lasă loc Energeticianului, devenită Viitorul Pandurii, deținută de același om de afaceri, prin interpuși.

Apoi, Ionuț Rus a fost împrumutat în vară de CFR Cluj la alt club din Liga 2, la Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru teleormăneni a apărat în 11 meciuri, adică 990 de minute în total.

Revenit la CFR Cluj, fără șanse în fața lui Arlauskis

În iarnă, CFR Cluj l-a readus pe Ionuț Rus la ”vatră”. Din meciurile disputate până acum, tânărul portar nu a fost utilizat. Ar fi și greu în fața vedetei Giedrius Arlauskis, titularul incontestabil al echipei lui Dan Petrescu. Din lotul clujenilor mai face parte și portarul Grzegorz Sandomierski.

Chiar și fără minute, cei de la Tuttosport nu l-au uitat pe Rus, probabil din vremea când era junior al lui Lazio, și l-au inclusiv în lista de voturi pentru ”Golden Boy 2020”.

Pentru a-l VOTA pe Ionuț Rus în acest top o puteți face AICI.

Anda DELIU 17 Jun. 2020, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă