Ionuț Chirilă: „Concordia a cerut oficial ca meciul cu Steaua să fie amânat”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2013, 19:20 Liga 2
Ionuț Chirilă:**

Ionuț Chirilă a declarat, vineri, la Sport.ro, că gruparea ilfoveană a solicitat în scris LPF și FRF amânarea meciului cu Steaua, programat, sâmbătă, de la ora 21.00, pe Arena Națională, în etapa a treia a Ligii I.

„Am invocat niște articole și cerem în al 12-lea ceas să se respecte niște regulamente. Acum jumătate de oră cred că au primit-o și LPF și FRF. O echipă nu poate fi pregătită mâine pentru un joc cu Steaua, în situația în care suntem noi acum. Regulamentar acest meci nu se poate disputa mâine (n.r. – sâmbătă). Noi cerem reprogramarea meciului la o dată ulterioară pe care o stabilește LPF. Ne supunem oricărei decizii când vor, săptămâna viitoare, peste două, peste trei, dar nu poți juca un meci când decizia TAS a venit vineri, la ora 12.00”, a spus Chirilă.

Ionuț Chirilă a afirmat că nu poate strânge toți jucătorii echipei pentru meciul cu Steaua, deoarece le-a dat două zile libere, iar aceștia au plecat în afara Bucureștiului. „Eu am fost la Lausanne pentru a apăra echipă în procesul de la TAS împreună cu reputatul avocat Jorge Ibarrola și am dat două zile libere jucătorilor mei. Cum credeți că în seara asta voi aduce jucători de la Suceava sau din fundul țării unde sunt plecați cu nevestele sau prietenele până la ora meciului cu Steaua? Noi sperăm ca LPF să respecte regulamentul și să amâne acest meci. Noi trebuie să fim anunțați cu 48 de ore înainte. Vom contesta participarea la meciul de mâine. Ajunge că am fost luat din cantonament cu trei zile înainte ca să jucăm un meci cu Rapid care nu trebuia să-l jucăm dinainte”, a completat Chirilă.

Ionuț Chirilă a menționat că în adresele trimite LPF și FRF, Concordia Chiajna a invocat articolul 13, alineatul 6, din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, care prevede următoarele: „Programul jocurilor oficiale (stadionul, ziua, ora de începere) se afișează pe site-ul FRF (www.frf.ro), pe cel al CCA (www.frf-cca.ro) sau pe cel al LPF (www.lpf.ro), după caz, cu minim 2 zile înaintea datei de desfășurare”.

TAS a anunțat, vineri, că a obligat Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanța de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA.

Steaua a precizat că, în urma deciziei TAS de a retrograda FC Rapid în Liga a II-a, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf va juca sâmbata, de la ora 21.00, împotriva CS Concordia Chiajna, partida contând pentru etapa a III-a a Ligii I. Jocul va fi programat în exact aceleași condiții cu cel inițial, împotriva Rapidului, la ora 21.00, pe Arena Națională, a adăugat sursa citată.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF și LPF. Șeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licențelor, în timp ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susținut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparținut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleștene de a juca în primul eșalon, în condițiile în care nu are licență.

Ilfovenii au jucat, totuși, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conform programării meciurilor din etapa a III-a, Rapid trebuie să joace, sâmbătă, de la ora 21.00, cu Steaua, în deplasare, pe Arena Națională. Surse din cadrul clubului Steaua au declarat pentru MEDIAFAX că până vineri se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete la acest meci. Rapid a jucat deja două partide, scor 1-2, cu FC Vaslui în deplasare și 1-1, cu Viitorul Constanța acasă.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 02 Aug. 2013, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă