Ion Lungu insistă pentru fuziunea Rapid – Sporting

29 Jun. 2012, 13:43 Liga 2
Ion Lungu insistă** pentru fuziunea Rapid - Sporting

Cu șapte săptămâni înaintea startului viitorului sezon competițional, nou promovata în Liga a II-a Rapid Suceava continuă să se scalde în ape tulburi. Formația prezidată de Gabriel Clim nu poate conta în acest moment decât pe cei 200.000 de lei pe care-i mai are de primit de la Primărie, ori cu acești bani abia dacă se pot achita restanțele financiare acumulate către jucători în finalul ediției precedente de campionat. În aceste condiții unica soluție pentru ca echipa să se poată înscrie pe tabloul Ligii a II-a ar fi un ajutor financiar din partea noii conduceri a Consiliului Județean.

Președintele Cătălin Nechifor și-a arătat deschiderea de a sprijini activitatea fotbalistică, însă a spus că nu poate avansa o sumă exactă până nu vede cu exactitate în ce stare se prezintă vistieria Consiliului Județean. Pe de altă parte, primarul Ion Lungu continuă să susțină că fuziunea dintre grupările Rapid și Sporting constituie singura soluție viabilă pentru viitorul fotbalului sucevean. „Nu este pentru prima dată când afirm acest lucru și insist ca acest lucru să se realizeze. S-au purtat deja unele tratative în acest sens și sper ca într-un final cele două părți să ajungă la un numitor comun. Dacă Rapid a reușit să promoveze în eșalonul al doilea, trebuie să recunoaștem că acest lucru a fost posibil cu ajutorul celor de la Sporting, care beneficiază și de un bazin de jucători tineri, de certă perspectivă”, a declarat edilul Sucevei.

FC Botoșani a cheltuit anul trecut 800.000 de euro

Contactat de Monitorul de Suceava, Cornel Sfaițer, președinte al grupării FC Botoșani și totodată membru al Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal a dezvăluit care mai sunt costurile în prezent cu o grupare de eșalonul secund. „Bugetul unei formații de mijlocul clasamentului, incluzând se învârte în jurul sumei de 600.000 de euro, însă noi, FC Botoșani, am cheltuit în ediția de campionat recent încheiată chiar mai mult, 800.000 de euro. Pentru cheltuieli de cazare, masă, transport, medicamentație, arbitraj, echipe de juniori sunt necesari într-un an aproximativ 250.000 de euro, tot cam aceeași sumă fiind necesară și pentru plata salariilor. Apoi, ar mai fi nevoie 100.000 de euro pentru plata primelor de victorie și de obiectiv”, a precizat Cornel Sfaițer.

Rapid s-ar putea descurca cu 600.000 de euro

La venituri suplimentare, pot fi incluși banii care vin din drepturile de televizare și din biletele de intrare pe stadion. „Aceste sume sunt însă infime. Din drepturile de televizare se scot aproximativ 10 – 15.000 de euro într-un an competițional, în vreme ce banii care se scot din bilete nu sunt cu mult mai mulți”, a dezvăluit conducătorul celor de la FC Botoșani. Cornel Sfaițer a mai menționat că din totalul sumei de 800.000 de euro cheltuite în sezonul precedent de vecinii de la Botoșani, doar 250.000 de euro au provenit de la autoritățile locale, restul de 550.000 de euro reprezentând contribuția acționarilor clubului. „A trecut vremea când se putea face fotbal în România doar cu bani de la Consiliile Locale și Județene. Fără bani privați nu se mai poate realiza acest lucru”, a conchis Cornel Sfaițer.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

29 Jun. 2012, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă