INTERVIU | Daniel Oprița: „Dacă putem să le dăm 40 de goluri celor de la Pâncota, nu mă deranjează!”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 16:25 Liga 2

Directorul sportiv al echipei de fotbal Juventus București, Daniel Oprița, a vorbit despre debutul în Liga a II-a, dar și despre prima înfrângere suferită de gruparea din Colentina de când este pe bancă, 0-1 cu FC Brașov, în cea de-a doua etapă.

Juventus București întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, ultima clasată din Liga a II-a, Șoimii Pâncota, iar Daniel Oprița nu se poate baza pe Bogdan Chipirliu, suspendat în urma cartonașului roșu primit cu FC Brașov, pe George Călințaru și Sorin Bustea, accidentați.

– După victoria categorică din prima etapă te așteptai la eșecul de la Brașov?
– Sunt dezamăgit de felul în care am pierdut la Brașov, pentru că am fost dezavantajați. Au fost câteva decizii greșite ale arbitrului, care au dus la rezultatul de pe tabelă. Da, am întâlnit o echipă de tradiție, FC Brașov, care are calitate și în joc, știe să închidă spațiile, am jucat pe un teren destul de greu, pentru că plouase mult, dar rămân la concluzia că am fost dezavantajați.

– E dificil contactul cu Liga a II-a?
– A fost și prima mea înfrângere într-un meci oficial, de când sunt la Juventus, pentru că în Liga a III-a nu am avut niciun eșec. În plus, în afară de Beța și Băjenaru, toți jucătorii erau cei din Liga a III-a, nu-l punem aici pe portarul Stoian, vorbesc de jucătorii de câmp. Și acum îmi amintesc faza eliminării lui Chipirliu, ok, îi dai roșu, dar în primă fază e fault de al doilea galben la Poverlovici, plus penalty-ul acordat prea ușor. Dar nu mai putem schimba nimic.

– Șoimii Pâncota a plătit baremul de arbitraj, dar are vreo 23 de goluri în două etape…
– Nu știu prea multe despre ei, nu știu cu ce echipă vin, doar că se joacă meciul, eu am pregătit jocul ca unul de campionat. Nu mă deranjează dacă echipa mea va putea să marcheze multe goluri, dacă putem să le dăm 40, atunci nu ne oprim. Eu nu le voi spune să se oprească, nu e vina noastră că Pâncota nu e organizată. Trebuie să jucăm fotbal și să ne gândim la clasament, pentru că Afumați e la egalitate de puncte cu multe grupări, dar are golaveraj. Acum, important e să câștigăm mâine, că îmi este teamă că peste două-trei etape să nu se anuleze rezultatele celor de la Pâncota.

„Am jucat și eu cu Real Madrid, dar nu am pierdut de așa manieră!”

– Ce părere ai despre nivelul fotbalului românesc, după etapa din cupele europene?
– E foarte slab, nu credeam că există o diferență atât de mare între Manchester City și Steaua. Scorul putea fi și mai mare, adică și eu am jucat la Steaua meciuri mari, am jucat și cu Real Madrid, și nu am pierdut de asemenea manieră. E adevărat că la vremea respectivă, anii 2000, aveam avantajul că eram puține echipe în cupele europene și reușeam să adunăm la coeficient. Poate că a sosit momentul să o luăm iar de la zero, nu să avem echipe care să meargă în cupele europene și să piardă din primul tur. Nu mai batem nici echipe din Israel, nici din Cipru, o să fie tot mai greu. În ciuda acestei înfrângeri, tot Steaua adună coeficientul pentru club. Când am ajuns în primele 10 din Europa, ca și coeficient, țin minte că era Steaua, Rapidul și CFR Cluj. E cea mai bună variantă, să ai trei echipe în cupele europene.

– Dar la nivelul Ligii I și II?
– Sunt și în prima ligă vreo două echipe care nu știu de ce s-au mai înscris. Una e Timișoara, care e într-o situație disperată, iar la Liga a II-a sunt vreo patru-cinci care strică pur și simplu campionatul. Și sunt sigur că se vor retrage câteva echipe și că vom încheia sezonul în 16 sau 17. Nu înțeleg de ce se permite una ca asta.

Înaintea desfășurării etapei a treia a Ligii 2, Juventus București se află pe locul 10, cu 3 puncte.

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă