„În astfel de meciuri există energii nebănuite”. Mihalcea gândește „o strategie perfectă” pentru cele două jocuri de baraj cu UTA

Marius ANGHEL 31 May. 2016, 14:57 Liga 2

Situată pe locul 2 la finalul play-off-ului, Dunărea Călărași mai are patru meciuri de disputat dacă vrea să promoveze în Liga 1. Pentru început, echipa lui Adrian Mihalcea trebuie să câștige primul baraj, cu UTA Bătrâna Doamnă, iar apoi să se impună în dubla cu FC Voluntari. Contra arădenilor au primul meci miercuri, de la ora 18:00, pe teren propriu.

Antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, a făcut, pentru site-ul oficial al clubului călărășean, o scurtă analiză a UTA-ei, dar, întrebat despre șansele de succes, nu a dorit să comenteze. „E o echipă ca și noi, nou-promovată anul trecut în Liga a 2-a, o echipă care are în componență jucători destul de experimentați, mă refer la Botiș, la Strătilă plus Copil, jucători care au prezențe și în prima divizie din România, o necunoscută pentru noi și datorită faptului că joacă în cealaltă serie. Ca și șanse nu aș vrea să vorbesc, este vorba totuși de un baraj, jucăm într-un campionat împreună și atunci se schimbă puțin datele problemei. Trebuie să gândim o strategie perfectă pentru două jocuri, care ne-ar duce mai aproape de promovarea în prima ligă”, a spus Mihalcea, care se mai lovește de probleme de efectiv pentru manșa tur cu arădenii: „Tot lotul este valid, mai puțin Vînă, care este de o perioadă mai lungă indisponibil. E îmbucurător faptul că nu avem astfel de probleme. Voi încerca să găsesc cea mai bună formulă pentru meciul acesta. Repet, este vorba de un baraj și trebuie să gândim foarte bine ambele jocuri, dar mult mai important este jocul de miercuri. Trebuie să îi readuc pe băieți la nivelul optim fizic și mental. Acum sincer, e destul de greu să stai așa într-o presiune, o presiune în plus pentru noi, îi depuncteaza, nu-i depunctează și atunci dacă ei vor înțelege că șansele noastre sunt la fel ca și până acum, eu zic că vom reuși să ne impunem”.

Dorința lui Mihalcea ca Dunărea să joace primul meci cu UTA pe teren propriu s-a îndeplinit. „Să facem un drum de două zile după un meci destul de dificil sâmbătă (n.r. – 3-0 la Clinceni cu FC Academica), ar fi îngreunat și mai mult situația. Dar, oricum, mă gândesc că în astfel de meciuri există, zic eu, energii nebănuite care te fac să treci peste oboseala fizică sau psihică”, a mai spus antrenorul echipei călărășene.

Pentru prima întâlnire cu UTA, Dunărea Călărași va putea beneficia de aportul spectatorilor la stadion, asta după ce în ultimele două jocuri din play-out, de pe teren propriu, cu Rapid și Farul, a jucat cu porțile închise. „Mie mi-a părut rău de fiecare dată când am jucat fără spectatori. Nu e normal și știu, am început să-i cunosc pe cei din Călărași, sunt foarte atașați de echipă. Îi aștept ca de fiecare dată sau mai mult ca niciodată aproape de noi, pentru că sunt momente în care într-adevăr te pot împinge de la spate. Vrem să le oferim o victorie și, mai mult, o calificare, dar, în același timp, îi rog să se unească și să vină în număr cât mai mare la stadion, la meciul de miercuri”, a încheiat Adi Mihalcea.

„Prezența călărășenilor este necesară ca aerul”

„Vom juca împotriva echipei UTA Batrâna Doamnă, un nume important din fotbalul românesc, o echipă cu un palmares impresionant! Obiectivul nostru rămâne nealterat: promovarea în Liga I! Sper să ne calificăm după dubla cu UTA și pentru asta îmi doresc enorm să luăm o opțiune serioasă încă de la Călărași. Partida tur va avea loc pe arena Ion Comșa, miercuri, 1 iunie, de la ora 18:00. Prezența călărășenilor este necesară ca aerul. Ne dorim cât mai mulți suporteri în tribune pentru a le transmite împreună energia noastră jucătorilor care au fost admirabili până acum. A fost un sezon de neuitat. Nimeni, poate, nu și-ar fi imaginat în vara anului trecut că vom ajunge până aici. Miercuri e ziua noastră și contează enorm sprijinul tribunelor. Îi așteptăm pe călărășeni în număr cât mai mare, astfel încât să ne bucurăm împreună la final”, a spus și președintele Dunării, Constantin Ștefan.

Tariful unui bilet de intrare la jocul Dunărea Călărași – UTA Batrâna Doamnă este de 10 lei. Partida retur e programată sâmbătă, 4 iunie. Câștigatoarea „dublei” va juca un nou baraj, cu FC Voluntari, pe 8 și 12 iunie.

Marius ANGHEL 31 May. 2016, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă