FK Miercurea Ciuc merge la Dumbrăvița pentru a șasea victorie la rând în campionat. Robert Ilyeș: ”Ne dorim să câștigăm, pentru a fi cât mai aproape de promovare”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 14:11 Liga 2
FK Miercurea Ciuc merge la Dumbrăvița pentru a șasea victorie la rând în campionat. Robert Ilyeș: ”Ne dorim să câștigăm, pentru a fi cât mai aproape de promovare”

FK Miercurea Ciuc, echipa momentul în Liga 2, singura care are legate cinci victorii, stă fără grijă în ultima etapă a sezonului regular, chiar dacă poate termina la egalitate de puncte cu alte trei formații, Gloria Buzău, Chindia Târgoviște și Ceahlăul Piatra Neamț. Pe toate le-a învins în meciurile directe, astfel că nu poate fi depășită de niciuna în cazul în care s-ar afla cu același număr de puncte la finalul celor 19 etape. În aceste condiții, harghitenii, acum aflați pe locul 6, nu mai pot rata play-off-ul, unde vor juca pentru a doua oară în cele cinci sezoane de când sunt în liga secundă.

Sâmbătă, de la ora 14:00, în etapa a 19-a a Ligii 2, ciucanii evoluează în deplasare la CSC Dumbrăvița, aparent cel mai facil adversar pe care îl întâlnește în jocurile oficiale din acest început de an 2024.

Despre meciul care va avea loc pe stadionul ”Ștefan Dobay” au vorbit antrenorul Robert Ilyeș și mijlocașul Soufiane Jebari.

Robert Ilyeș nu prevede un meci ușor cu CSC Dumbrăvița, cel mai facil adversar din 2024 al echipei sale

Robert Ilyeș își dorește o nouă victorie pentru echipa sa, pentru a rămâne aproape de adversarele din fața sa care au drept de promovare. Antrenorul ciucanilor spune că timișenii joacă chibzuit pe teren propriu, au o construcție bună, astfel că nu se așteaptă la un meci facil.

”Nu pot să afirm că am merge liniștiți. Este, totuși, ultima partidă a primei părți a campionatului. Ne dorim să câștigăm, pentru a fi cât mai aproape de promovare. Acesta este al doilea obiectiv. Pe primul l-am îndeplinit. Sunt bucuros și nu pot decât să-i felicit pe băieți. A fost meritul jucătorilor, așa că doresc ca munca depusă împreună până acum să o continuăm și în viitorul apropiat.

(n.r. – Dacă s-a gândit că prin accederea în play-off echipa are o șansă mare la promovarea directă în prima ligă) Deocamdată nu ne-a preocupat acest aspect. Ne-am concentrat, în bună măsură, asupra accederii în play-off. Faptul că am reușit, pot să spun că a dat un imbold de încredere echipei și, în paralel, a venit și jocul bun, în ultimele cinci partide. Echipa are dinamism, prin urmare sper că vom continua seria și la Dumbrăvița. Ne dorim victoria, desigur. Suntem însă conștienți că nu va fi un meci ușor. Vom evolua împotriva unei echipe care pe teren propriu joacă chibzuit și care reușește, cu mingi aruncate în profunzime, o bună construcție, pe mingea a doua. Sunt convins că vor fi multe dueluri, pentru care, în mod firesc, suntem pregătiți și sper că din aceste dueluri vom putea obține maximul posibil”, a spus Robert Ilyeș înaintea jocului cu CSC Dumbrăvița.

  • În primele trei meciuri oficiale din 2024, FK Miercurea Ciuc a câștigat întâlnirile cu CFC Argeș, 2-1 acasă, Unirea Slobozia, 1-0 în deplasare, și Ceahlăul, 2-0 acasă.

Soufiane Jebari: ”Ne aflăm într-o formă bună”

Soufiane Jebari spune că atmosfera din lot este una foarte bună și că se merge la Dumbrăvița pentru a se obține o nouă victorie, a șasea la rând și a zecea în acest sezon.

”Atmosfera este foarte bună, ne simțim foarte bine, dar acum ne concentrăm asupra meciului care vine. A fost o bucurie să accedem în play-off, însă acum mergem pentru alte trei puncte, deoarece și acestea sunt foarte importante. Ne aflăm într-o formă bună și am pregătit bine partida”, a declarat, în engleză, mijlocașul marocano-spaniol.

Jebari, în vârstă de 29 de ani, activează la FK Miercurea Ciuc din vara anului 2018, cu excepția a vreo nouă luni din anul 2020, când a fost la UTA. În actualul sezon are 16 meciuri jucate din totalul de 18 din campionat, în 14 a început ca titular, în absolut toate a fost înlocuit și are doar 1 gol marcat, în 1-0 cu Chindia.

FK Miercurea Ciuc a învins cu 3-0 CSC Dumbrăvița în singurul meci direct pe care l-au avut până acum

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, CSC Dumbrăvița este pe locul 15 în Liga 2, cu 22 de puncte, la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 14), iar FK Miercurea Ciuc este pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 31 de puncte, la egalitate cu Gloria Buzău (locul 5).

Meciul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, pe stadionul ”Ștefan Dobay”, de la ora 14:00, cum vor avea loc și celelalte nouă partide din etapa a 19-a a Ligii 2. La finalul rundei, vom cunoaște ultima calificată în play-off și componența celor două grupe de play-out.

CSC Dumbrăvița și FK Miercurea Ciuc s-au mai întâlnit o singură dată într-un joc oficial, în sezonul regular al ediției trecute a Ligii 2, când harghitenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-0.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-a-vorbit-despre-meciul-dumbravitei-cu-miercurea-ciuc-19302813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-i-a-raspuns-lui-zoltan-szondi-19302799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-lupta-psihologica-din-play-off-ul-ligii-2-reactia-lui-zoltan-szondi-19302715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă