Ilie Stan își felicită, dar și taxează jucătorii după remiza cu Rapid: ”De acolo trebuie să vină inteligența și luciditatea lor”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2021, 21:44 Liga 2

Cu un punct obținut în primele două meciuri oficiale desfășurate în 2021, SCM Gloria Buzău își reduce simțitor șansele de a prinde măcar locul 6, cel care duce în play-off-ul de promovare, unde ar juca doar de dragul de a juca, fiindcă în Liga 1 nu are dreptul să urce nici în această vară.

După ce runda trecută a pierdut cu 2-0 la Timișoara, cu ASU Poli, echipa lui Ilie Stan s-a prezentat mult mai bine pe teren propriu, în fața Rapidului, însă n-a putut câștiga, în ciuda ocaziilor mai multe create, astfel că la final s-a mulțumit cu o remiză, scor 0-0.

Ilie Stan, după meciul Gloriei cu Rapid: ”Cred că trebuia să câștigăm”

Ilie Stan a spus la finalul partidei desfășurate în Crâng că SCM Gloria trebuia să câștige, și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au luptat, însă, totodată, i-a și taxat, atunci când a precizat că rolul său, de antrenor, e de a-i duce pe fotbaliști până în ”30 de metri de poartă”, de unde trebuie să-și arate fiecare ”inteligența și luciditatea”.

”Cred că trebuia să câștigăm acest meci, pentru că am avut câteva ocazii în care puteam să înscriem. Dar nu avem ce să facem. Eu, cel puțin, vreau să îmi felicit jucătorii pentru dăruire, pentru că au respectat ce am pregătit. Dar, știți cum suntem noi, antrenorii, pregătim până la 30 de metri de poartă. De acolo trebuie să vină inteligența și luciditatea lor. Avem o grămadă de probleme. Încercăm să ne facem treaba aşa cum trebuie, jucătorii îşi fac treaba şi ei. Noi încercăm să ducem acest campionat până la sfârşit, după aceea cred că o să fie o altă strategie la nivel de club. 

Încercăm să ne adunăm și să câștigăm jocul următor. Până la urmă, am jucat cu Rapid, echipă de pe locul 3. Era cel mai important meci al meu la Buzău. Dacă câștigam și mai câștigam unul, eram acolo, în primele 5.

Dar e foarte greu, pentru că avem o grămadă de probleme. Când joci cu Rapid și nu faci cantonamente, pentru ce mai joci? Nu am stat în cantonament. Sigur, probleme financiare”, a spus, citat de DigiSport, Ilie Stan.

Ilie Stan și-a ținut și de această dată pe bancă unul dintre golgheteri. Constantin Stoica, autor a patru goluri în prima parte a sezonului, omul care ar fi putut fi decisiv în ultimii 30 de metri, nu a fost folosit deloc, după ce la Timișoara fusese introdus pe final. În schimb, față de partida cu ASU Poli, de această dată a fost în primul ”11” Cosmin Tucaliuc, celălalt jucător din lot care are patru goluri date în prima parte a campionatului.

Ilie Stan visează la promovare în sezonul următor: ”Dacă cei care ne conduc mă susţin şi sunt alături de mine, o să fac treabă”

Antrenorul Gloriei a vorbit din nou și despre situația echipei, care în această iarnă a fost aproape de desființare, s-a revenit asupra deciziei și se speră în găsirea unui finanțator care să preia clubul și să ajute cu bani pentru a-l duce în Liga 1.

”La un momentat trebuia să ne desființăm. Dar, într-un timp scurt, se va decide soarta echipei, se încearcă să se găsească cineva care să vină, ca din vară să ia acel drept de promovare. Pe mine mă ține aici faptul că sunt buzoian și vreau să fac ceva pentru Buzău. Și am să fac. Nu îmi este uşor, dar dacă cei care ne conduc mă susţin şi sunt alături de mine, o să fac treabă. Dar, dacă o ținem tot așa, o să ne fie foarte greu să readucem echipa în Liga 1”, a mai declarat antrenorul echipei din Buzău.

Momentan, SCM Gloria Buzău urcă de pe locul 11 pe 10, cu 22 de puncte, însă are șanse mari să pice în clasament în urma celorlalte rezultate care se vor îmregistra în etapa a 17-a.

Următorul joc al echipei din Crâng are loc în data de 6 martie, de la ora 11:00, tot acasă, cu Unirea Slobozia. Ulterior, în sezonul regular, va mai întâlni Metaloglobus Bucureşti (deplasare) și Pandurii Târgu Jiu (acasă), fiindcă în ultima rundă va sta, deoarece ar fi trebuit să întâlnească Turris Oltul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-rapid-se-disputa-astazi-de-la-ora-1700-in-deschiderea-etapei-a-17-a-a-ligii-2-situatia-din-clasament-a-celor-doua-echipe-19171265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-dupa-ce-rapid-s-a-incurcat-si-de-scm-gloria-buzau-petrolul-craiova-au-facut-rezultate-de-egalitate-cu-gloria-pe-propriul-teren-cand-crede-ca-se-vor-descatusa-juc-19171390

Marius ANGHEL 25 Feb. 2021, 21:44 Liga 2
Pe aceeași temă