Iașiul mizează pe un public numeros la meciul cu Dinamo. Florin Briaur: ”Sperăm să încheiem anul cu o victorie în Copou”

Narcis POHOAȚĂ 24 Nov. 2022, 12:00 Liga 2
Iașiul mizează pe un public numeros la meciul cu Dinamo. Florin Briaur: ”Sperăm să încheiem anul cu o victorie în Copou”

Meciurile dintre Politehnica Iași și Dinamo au atras de fiecare dată în prima ligă. Indiferent de obiective sau de locurile din clasament, tribunele au fost aproape pline în Copou la jocurile dintre cele două echipe, iar situația s-ar putea repeta și sâmbătă, de această dată în Liga 2.

Dinamo este un adversar care, indiferent de forma sa sportivă, atrage de fiecare dată mulți spectatori în tribune oriunde joacă, iar Iașiul nu este o excepție.

Poli Iași și Dinamo, la primul duel direct în Liga 2

Până în urmă cu două sezoane, Poli și Dinamo s-au aflat câțiva ani în luptă directă pentru evitarea retrogradării din prima ligă, iar în cele din urmă ambele echipe au luat drumul ligii secunde. Mai întâi Iașiul, în 2021, iar apoi Dinamo, în vara anului 2022.

Astfel, cele două formații se vor afla față în față pentru prima dată în Liga 2, sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Va fi un meci cu miză, întrucât echipa învingătoare poate lua o opțiune importantă în cursa pentru play-off.

În cazul Iașiului situația nu este atât de gravă în cazul în care se și pierde, spre deosebire de Dinamo, care aproape că și-ar lua adio de la play-off.

Ieșenii se așteaptă la un public numeros la meciul cu Dinamo

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, se așteaptă la un număr mare de spectatori la meciul de sâmbătă. Acesta este și motivul pentru care moldovenii au pus în vânzare biletele cu câteva zile mai devreme, online, urmând ca vineri și sâmbătă suporterii să poată achiziționa tichete și de la casele deschise la stadion.

”Va fi un meci foarte important pentru ambele echipe, dar eu sunt convins că la final vom fi cu toții fericiți și vom sărbători încă o victorie acasă. Este ultima partidă acasă pentru noi, nu am pierdut în Copou în acest sezon și sperăm să ne menținem invincibilitatea pe teren propriu. Ne așteptăm la un public numeros, sperăm să vină 5.000-6.000 de suporteri sau chiar mai mulți. Biletele deja au fost scoase la vânzare, sunt mulți doritori. Sigur, Dinamo rămâne un brand în fotbalul românesc, chiar dacă e în Liga a 2-a, îi respectăm, dar vrem să câștigăm acest meci”, a declarat Briaur.

Discuții cu Jandarmeria pentru a permite accesul cu umbrele de mici dimensiuni în interiorul stadionului

Oficialul clubului din Copou a precizat că va avea discuții cu șefii Jandarmeriei pentru a-i determina să-i lase pe suporteri cu umbrele mici pe stadion, în condițiile în care sâmbătă se anunță ploi la Iași.

”Voi avea o discuție cu reprezentanții Jandarmeriei, încercăm să-i determinăm să permită accesul spectatorilor cu umbrele de mici dimensiuni pe stadion. Din respect pentru suporteri, atât ai noștri, cât și ai lui Dinamo, sperăm să găsim înțelegere, deși știm că regulamentul nu permite accesul cu umbrele”, a precizat Briaur.

Florin Briaur: ”Meci capital doar pentru Dinamo”

Managerul echipei Poli Iași este de părere că partida are o miză importantă pentru ambele formații, dar mută presiunea pe gruparea din ”Ștefan cel Mare”.

”Este un meci cu miză, dar nu vorbim despre un meci capital. Este foarte important să luăm trei puncte, pentru că am face încă un pas spre play-off, dar cred că pentru adversari va fi un meci capital. În cazul unui eșec, dorit de altfel de către noi, va fi foarte greu pentru Dinamo să mai prindă play-off-ul. Sigur, nici noi nu ne mai permitem pași greșiți, am pierdut destule puncte și noi, dar am încredere în staff și băieți că vom face un meci foarte bun, încununat cu o victorie”, a punctat Florin Briaur.

500 de bilete pentru suporterii lui Dinamo

Ieșenii au pus bilete în vânzare online, urmând ca vineri și sâmbătă tichetele să poată fi achiziționate și de la casele de la stadion.

Clubul Dinamo are rezervate 500 de bilete pentru suporteri în sectorul rezervat oaspeților.

Fanii ”câinilor” vor primi tichetele la stadion, înaintea partidei, astfel încât toți susținătorii lui Dinamo să stea în același sector.

Poli Iași și Dinamo joacă sâmbătă, la Iași, de la ora 16:00, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2. În acest moment, echipa lui Leo Grozavu ocupă locul 4 în clasament, cu 25 de puncte, în timp ce trupa lui Ovidiu Burcă se află pe poziția a 8-a, cu 21 de puncte.

Interviul acordat de Florin Briaur înainte de Poli Iași – Dinamo:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/disputa-dinamo-david-tone-dintr-o-alta-perspectiva-un-fost-antrenor-al-bucurestenilor-face-dezvaluiri-puternice-nu-pot-sa-mint-am-avut-probleme-mari-cu-el-19254489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-absente-pentru-poli-iasi-la-meciul-cu-dinamo-cu-ce-probleme-se-confrunta-antrenorul-leo-grozavu-in-zilele-premergatoare-ultimului-joc-de-acasa-din-2022-19254459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-doua-finale-pentru-dinamo-cainii-fac-strategia-de-iarna-in-functie-de-rezultatele-cu-poli-iasi-si-fc-brasov-analiza-lui-ovidiu-burca-si-care-e-situa-19254441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alessandro-caparco-se-intoarce-ca-adversar-in-copou-antrenorul-portarilor-de-la-dinamo-o-vede-pe-poli-iasi-favorita-este-un-meci-special-pentru-mine-echipa-a-ramas-in-inima-mea-19254411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sanctionata-de-frf-dupa-meciul-din-cupa-cu-sepsi-osk-cat-trebuie-sa-achite-clubul-dupa-actiunile-galeriei-19254395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-pregatit-de-abordarea-ultimelor-meciuri-din-2022-concluziile-pozitive-ale-amicalului-cu-gloria-buzau-si-revenirea-importanta-pe-care-a-remarcat-o-19254244

Narcis POHOAȚĂ 24 Nov. 2022, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă