Ianis Zicu și-a pregătit jucătorii pentru un meci de luptă cu SCM Gloria Buzău: ”E cel mai dificil adversar pe care-l întâlnim până în acest moment.” Cu ce-l impresionează echipa lui Ilie Stan și de ce Dan Panait vrea răzbunare

Marius ANGHEL 18 Sep. 2020, 15:40 Liga 2
Ianis Zicu și-a pregătit jucătorii pentru un meci de luptă cu SCM Gloria Buzău: ”E cel mai dificil adversar pe care-l întâlnim până în acest moment.” Cu ce-l impresionează echipa lui Ilie Stan și de ce Dan Panait vrea răzbunare

Farul a fost readus pe pământ după înfrângerea suferită la Timișoara, scor 1-2 cu ASU Politehnica, în etapa trecută, după ce în primele două runde câștigase și deja începuse să se considere imbatabilă. Sâmbătă, de la ora 11:00, în runda a 4-a a Ligii 2 revine pe teren propriu, unde urmează să întâlnească SCM Gloria Buzău, formație neînvinsă în acest start de sezon, care vine după victoria cu 2-1 cu ”U” Cluj.

”Marinarii” au ratat șansa de a se menține pe podium și a fi una dintre cele două echipe cu punctaj maxim după trei etape, iar la Constanța urmează să dea peste un adversar puternic. Acest lucru e dovedit de faptul că până acum nu a pierdut în fața a trei candidate la promovare (1-1 acasă cu Concordia Chiajna, 0-0 la CS Mioveni și 2-1 acasă cu ”U” Cluj).

Ianis Zicu: ”Este o echipă care nu a pierdut de 9 meciuri, foarte greu se câștigă împotriva ei”

Antrenorul Ianis Zicu vede meciul cu Buzăul mai greu decât cele cu Petrolul, Aerostar sau ASU Poli.

”Întâlnim un adversar foarte bun. Cred că este cel mai dificil adversar pe care-l întâlnim până în acest moment. Anul trecut am avut o partidă dificilă, nu am reușit să ne creăm ocazii la poarta lor. A fost echipa care a câștigat meritat în meciul direct și cred că este o partidă foarte, foarte grea. Are un antrenor care pune foarte multă bază pe pregătirea fizică. S-au antrenat, au alergat prin munți, au kilometri foarte mulți făcuți și trebuie să fim pregătiți pentru un meci de luptă. Este o echipă care nu a pierdut de 9 meciuri, foarte greu se câștigă împotriva lor, și sunt convins că, dacă mâine nu vom fi concentrați, pregătiți mental să luptăm din prima până în ultima secundă, meciul va fi foarte, foarte greu”, e analiza meciului cu SCM Gloria făcută de Zicu, postată de fcfarul.ro.

Încrezător că Farul își va reveni repede după eșecul cu ASU Poli

Ianis Zicu își dorește ca toată dezamăgirea trăită în meciul pierdut cu ASU Poli să se transforme în energie pozitivă la jocul cu SCM Gloria Buzău.

”Nu am avut în niciun moment moralul scăzut, nici acum, nici anul trecut, când echipa pierdea, pentru că, de cele mai multe ori, am văzut jucătorii mei luptând și încercând să joace indiferent de scor, iar lucrul acesta îmi dă încredere. Nu o să fim singura echipă din lumea asta care nu pierde. Toate echipele pierd, au momente grele, dar este important modul în care jucătorii pe care-i antrenezi îți arată în ziua de după înfrângere cum se se antrenează. Iar felul în care ei reacționează îmi dă încredere în fiecare moment că putem să câștigăm”, a spus antrenorul Farului.

Totodată, Zicu e de părere că mai trebuie să treacă niște etape pentru a se identifica echipele care vor avea puterea să lupte pentru promovare, să intre în play-off. ”Lucrurile sunt încă la început, trebuie să avem răbdare să treacă 7-8 etape, iar în momentul acela să putem să discutăm despre echipele care trag la promovare”, a declarat Zicu.

Dan Panait vrea revanșă împotriva buzoienilor

Fundașul Dan Panait vede acest meci cu SCM Gloria Buzău și ca o revanșă, după ce în sezonul trecut echipa lui Ilie Stan s-a impus cu 2-0, la Buzău.

”Ne gândim și la meciul din sezonul trecut, avem o revanșă de luat. Am analizat la acel moment ce am greșit și ne luăm măsurile necesare pentru meciul de mâine.

Acest joc va fi unul de intensitate maximă, pentru că ambele echipe își doresc să prindă locurile fruntașe. Gloria Buzău este o echipă cu jucători experimentați, dar și unii tineri și talentați, a început destul de bine sezonul, ca și noi, și va fi un ritm foarte bun la acest meci”, a spus Panait, care transmite că el și coechipierii săi au trecut peste eșecul de la Timișoara: ”Avem un moral foarte bun, pentru că, deși rezultatul a fost unul negativ, jocul ne dă speranțe că vom face un meci bun mâine.”

Înaintea desfășurării meciului Farul – SCM Gloria, programat pentru sâmbătă, de la ora 11:00, la Constanța, echipa gazdă ocupă locul 6 în Liga 2, cu 6 puncte, iar buzoienii sunt pe poziția a 9-a, cu 5 puncte.

Conferința de presă a Farului înainte de meciul cu SCM Gloria Buzău, declarații Ianis Zicu:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=OGYo4udGhD0&feature=emb_title

Conferința de presă a Farului înainte de meciul cu SCM Gloria Buzău, declarații Dan Panait:

https://www.youtube.com/watch?v=97FGz5oXnTA&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-obiectiv-maret-cu-farul-in-sezonul-actual-am-reusit-sa-consolidam-un-nucleu-de-baza-fostului-international-actual-finantator-la-echipa-constantei-ii-e-dor-sa-joac-19148327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-ale-ligii-2-si-meciurile-televizate-rapid-turris-oltul-e-derby-ul-din-aceasta-saptamana-19148359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-cuvinte-mari-la-adresa-jucatorilor-dupa-victoria-buzaului-cu-u-cluj-ii-felicit-din-suflet-cum-l-a-descoperit-pe-omul-meciului-maxim-iurcu-19147946

Marius ANGHEL 18 Sep. 2020, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă