Ianis Zicu, după remiza Metaloglobusului de la Dumbrăvița: ”Începutul de sezon ne arată clar că trebuie să ne salvăm de la retrogradare”

Anda DELIU 30 Sep. 2023, 17:58 Liga 2

Metaloglobus București a terminat la scorul de 1-1 meciul jucat pe terenul lui CSC Dumbrăvița. Elevii lui Ianis Zicu au condus aproape 40 de minute, după golul marcat de Adrian Voicu, dar în prelungiri, cu noroc, dumbrăvițenii au egalat prin Mykahilo Plokhotnyuk.

Venit în ultimele săptămână la formația din Pantelimon, Zicu spune că acum preocuparea este salvarea de la retrogradare.

Ianis Zicu, mulțumit și cu un punct după CSC Dumbrăvița – Metaloglobus

Metaloglobus a dominat clar meciul, însă a fost egalată pe final. Ianis Zicu s-a declarat însă mulțumit.

Putea fi mai mult, pentru că am avut situații să avem două-trei goluri la pauză. Din păcate, n-am marcat. Am reușit să o facem după pauză. Am controlat jocul în proporție de 80 la sută din timp. Ultimele 10-15 minute, așa cum se întâmplă în general când o echipă conduce, chiar dacă, în mare, a controlat jocul, face un pas în spate și echipa adversă vine cu mingi lungi. Sunt momente de tranziției pe teren și au putut să fie periculoși.

Au ajuns de mai multe ori în careu nostru și pe acest final de joc și dintr-un moment fix și ne-au egalat. Dr eu sunt mulțumit de atitudinea băieților mei, pentru că vin după un moment greu, un început de sezon complicat, în care au făcut 3 puncte și cinci etape.

Am reuști acum să legăm două rezultate pozitive, victorie acasă și un rezultat de egalitate în deplasare și trebuie să continuăm pe linia aceasta de a ne antrena bine, de a munci și de a reuși să ieșim din zona periculoasă a clasamentului”, a declarat ”principalul” despre meci.

Ianis Zicu, analiza partidei CSC Dumbrăvița – Metaloglobus

În minutul 85 la o fază la care Saeed Issash a ridicat piciorul, iar Paulevici a căzut în careu, gazdele au cerut penalty, însă nu s-a dat. Zicu recunoaște că ar fi făcut la fel.

Și eu aș fi vrut penalty dacă era în careul celălalt. La fel aș fi reacționat și eu. E un atac periculos cu piciorul sus și dacă îl atinge putea fi 11 metri.

Dacă ridică doar piciorul și ezită, se dă doar indirectă în careu. Nu toate atacurile pentru această minge înaltă sunt neapărat 11 metri. Dar cu siguranță dacă era invers la fel aș fi reacționat și eu”, a precizat Zicu.

Marcatorul Adrian Voicu s-a accidentat la o fază la care a vrut să reia

Adrian Voicu a marcat și a fost scos după o fază din minutul 75, când a vrut să reia spre poartă. Deocamdată, el nu duce 90 de minute.

Adrian a avut o perioadă în care nu s-a antrenat. Și meciul trecut l-am schimbat destul de devreme. A avut o jenă. Dar oricum l-as și schimbat, pentru că nu poate să joace 90 de minute în momentul acesta. Am avut jucători răciți toată săptămână. Din tot lotul cred că cinci jucători s-au antrenat normal totă această săptămână. E un virus, a fost virus în România și am avut această problemă cu ei”, a explicat antrenorul.

Se gândesc să se salveze de la retrogradare

În acest sezon început cu Eusebiu Tudor ca principal, Metaloglobus  a avut un start mai dificil. Acum, gândurile nu mai sunt așa ambițioase ca în vară.

Obiectivul stabilit de club a fost accederea în play-off. Începutul de sezon clar nearată că trebuie să ne salvăm de la retrogradare în acest moment discuția de play-off trebuie să o facem după ce acumulezi puncte și te apropii. E ușor să vorbim și să spunem că ne dorim asta.

Dar în momentul asta trebuie să facem puncte și să avem mai multe echipe în spatele nostru. A fost un start dificil,echipa nu  avut noroc în multe momente.

Cu Ceahlăul am marcat în minutul 90 golul victoriei, astăzi am primit gol în prelungiri. Totuși am luat punct în deplasare, care la final de sezun poate fi important”, a punctat Zicu.

  • Metaloglobus: Avram – Kouadio, Diallo (Issah 69’), Caramalău, Andr, Sava – Al Iacob (Al. Gheorghe 69’)– Pătrașcu (Marica 57’), Vl. Bogdan, Honciu (cpt.) – Ad. Voicu (Sîrbu 76’), Huiban
    Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Mihăilă, , Milea, Neacșu, Cazan
    Antrenor: Ianis Zicu

Cu 7 puncte după opt runde, Metaloglobus e pe locul 16 în Liga 2. Etapa viitoare va primi vizita echipei din Miercurea Ciuc, sâmbătă de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-discutat-cu-rapid-pentru-omar-el-sawy-19287142

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-cu-csm-slatina-1-0-in-etapa-8-de-liga-2-19287134

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-remiza-cu-csc-dumbravita-1-1-in-etapa-8-de-liga-2-19287125

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

Anda DELIU 30 Sep. 2023, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă